Αγγελούδης: «Αυτά χρειάζεται η πόλη για να γίνει η αθλητική Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team27 Ιουνίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, και μίλησε για τις υποδομές που λείπουν από την πόλη, τις διοργανώσεις που δεν υπάρχουν, σημείωσε το τι θα διεκδικούσε ο ίδιος αν ήταν Δήμαρχος ενώ αποκάλυψε και το που θα βρεθούν τα χρήματα γι' αυτές τις επενδύσεις.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που λείπουν από τη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να είναι η αθλητική Θεσσαλονίκη, δυστυχώς παραμένει και στον τομέα του αθλητισμού μια πόλη χωρίς αθλητική δράση και δραστηριότητα. Και επειδή δεν θα ήθελα να ακούγονται αυτά ως λόγια προεκλογικά, άλλωστε τα λέω εδώ και πολλά χρόνια όταν δεν υπήρχε στο μυαλό μου ούτε κατά διάνοια η διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς ο κ.Ζέρβας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν διεκδίκησε τίποτα απολύτως γι' αυτή την πόλη. Μία πόλη που θα έπρεπε να έχει διοργανώσεις, μια πόλη που θα έπρεπε να αξιοποιεί όλο το θαλάσσιο μέτωπο για διεθνούς εμβέλειας αγώνες. 

Μια πόλη που αυτή τη στιγμή με το ζόρι συντηρεί το Καυτανζόγλειο που υποχωρεί στα πολλά του προβλήματα και είναι το μοναδικό μεγάλο στάδιο. Μια πόλη που δεν έχει κλειστό γήπεδο στίβου και τον χειμώνα οι αθλητές του στίβου δεν έχουν που να προπονηθούν. 

Μια πόλη που δεν έχει περιφερειακά κλειστά γήπεδα για τα ομαδικά και όχι μόνο αθλήματα, μια πόλη που δεν έχει φέρει μια μεγάλη διοργάνωση. Θα μπορούσα να μιλάω για το αγαπημένο χόμπι, που είναι ο αθλητισμός και τον υπηρετώ, πάρα πολλές ώρες. Θα μου πείτε, μα για όλα φταίει ο Δήμαρχος; Καμία πόλη δεν απέκτησε υποδομές, δεν φιλοξένησε μεγάλες διοργανώσεις, αν δεν είχε έναν Δήμαρχο να διεκδικεί γι’ αυτήν την πόλη. Είναι σαφές πως πολλά από όσα προανέφερα θέλουν πολλά κονδύλια τα οποία δεν καλύπτονται από τον προϋπολογισμό ενός Δήμου».

Για το τι θα διεκδικούσε ο ίδιος για τη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη με έδρα το Καυτανζόγλειο που χρειάζεται λίφτινγκ, πρέπει να γίνει ένα άλλο στάδιο με πολλές επιπλέον δραστηριότητες που να καλύπτει κι άλλα αθλήματα. 

Χρειάζεται να αποκτήσει κλειστό γήπεδα στίβου σε συνεργασία με το ΤΕΦΦΑ. Χρειάζεται στα πέντε διαμερίσματα και στην Τριανδρία που υπάρχει, να δημιουργηθούν τρία κλειστά γήπεδα που να μπορούν να καλύπτουν τα ομαδικά αθλήματα. 

Υπάρχει πλήρης απουσία κολυμβητικών δεξαμενών, η αμέσως επόμενη διεκδίκηση είναι δίπλα ακριβώς στο Ποσειδώνιο να υπάρξει μια δεύτερη κολυμβητική δεξαμενή και μετά να δούμε τι γίνεται με το δημοτικό κολυμβητήριο στην Τούμπα. 

Επίσης, υπάρχει αναβρασμός σε όλο τον κόσμο για τα λεγόμενα νέα ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία προσελκύουν τουρίστες, επισκέπτες, σας μιλάω για την αναρρίχηση, το σκέιτμπορντ, το παρκούρ. Εδώ η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είχε γίνει ένα καινούριο αθλητικός χάρτης όπου θα μπορούσε μέσα από τις διοργανώσεις να έρχεται πλούτος από τους επισκέπτες».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να προσελκύσω μέσω από την Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσα από την εμπειρία του αθλητισμού μεγάλες διοργανώσεις γιατί είναι το εφαλτήριο για να διεκδικήσουμε και τις υποδομές. Αλλιώς η Αθήνα όταν έχει απέναντί της έναν Δήμαρχο που σιωπά εκκωφαντικά, θα κάνει αυτά που κάνει στο Ηράκλειο ή θα τα κάνει σε μια άλλη πόλη».

Για το που θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν υποδομές: «Υπάρχουν κατανομές και προσδιορισμοί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Πολιτείας. Αν ο κ.Ζέρβας κατεβαίνει στην Αθήνα για να βγαίνει στα τηλεοπτικά πάνελ αμέσως μετά τις εκλογές και δεν είναι κάθε Δευτέρα στην Αθήνα για να διεκδικεί να ενταχθεί το τάδε στάδιο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Πολιτείας, τότε είναι σαφώς πως δεν πρόκειται να αποκτήσουμε ποτέ καμία καινούρια υποδομή. 

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα, όπως τα γυμναστήρια τσέπης, προπονητήρια με μικρό κόστος, στα οποία στους ακάλυπτους χώρους θα μπορούσαν να γίνουν υποδομές. Είναι δυνατόν στην πόλη να έχουμε δύο ερασιτεχνικά γήπεδα; Πως αλλιώς θα αναπτυχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αν δεν υπάρχει μια πρόβλεψη; Υπάρχουν πόλεις στην Ευρώπη που ζουν με λεφτά από τις διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσε στον Θερμαϊκό με μια μικρή προσπάθεια από 5 ηρωικούς ναυταθλητικούς συλλόγους να διεκδικείται μια μεγάλη ρεγκάτα, να διεκδικούνται πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια πρωταθλήματα στην ιστιοπλοΐα, στην κωπηλασία, όπου εκεί δεν χρειάζονται υποδομές υψηλού κόστους. 

Χρειάζονται σοβαρές διοργανώσεις και προπαντώς δουλειά. Δυστυχώς όπου κι αν γυρίσεις στον αθλητισμό της πόλης, βλέπεις ότι υπάρχει η εγκατάλειψη που υπάρχει στα σκουπίδια και στις δημόσιους χώρους».

Για το τι προτείνει: «Έχουμε ένα πρόγραμμα επεργασμένο που αφορά τι χρειάζεται η πόλη, πως θα γίνει η Θεσσαλονίκη αθλητική και ποιες διοργανώσεις μπορούμε να φέρουμε στην πόλη. Θα ήθελα να πω τι κόστος έχει, πείτε μου τι κόστος έχει. Θα ήθελα να ακούσω τον Δήμαρχο της πόλης να λέει τεκμηριωμένα πως οι ιστορικές ομάδες της πόλης μας να αποκτήσουν το γήπεδο τους. 

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να το αποκτήσει, ο Άρης πρέπει να διεκδικήσει και να αποκτήσει το γήπεδο, ο Ηρακλής επιτέλους να βρει τη λύση του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποιος να το πει και να το διεκδικήσει και να το καταθέσει. Δεν το έχουμε ακούσει, παρά μόνο να ψελλίζουν σε διάφορες εκδηλώσεις όταν επισκέπτονται προεκλογικά τις ομάδες. Πιστέψτε με πως υπάρχουν πόλεις που έγιναν γνωστές όχι γιατί είχαν φωτισμένους Δημάρχους, αλλά είχαν εργατικούς Δημάρχους που ήξεραν τη δουλειά του Δημάρχου. Θέλω να σκεφτείτε ποιος ήξερε τη Βαρκελώνη πριν διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992; Τι έκανε μετά ο Δήμαρχος; Πήρε ανθρώπους από όλες τις παρατάξεις, έκανε μια οργανωτική επιτροπή και έκανε αξιοθέατα τις τότε ολυμπιακές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Εφερε από όλο τον κόσμο καινούριες διοργανώσεις και εκδηλώσεις. 

Εχουμε ολυμπιακούς αγώνες του χρόνου στο Παρίσι και οι αθλητές υψηλού επιπέδου είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται μόνο στην Αθήνα για να προετοιμαστούν κατάλληλα. Επομένως χρειαζόμαστε ένα σχέδιο, αλλά κυρίως χρειαζόμαστε έναν Δήμαρχο με φωνή, έναν Δήμαρχο που να μην έχει δεσμεύσεις κομματικές, να μην έχει αγκυλώσεις πολιτικές, ένα ψηφοδέλτιο που να έχει ανθρώπους του αθλητισμού από όλες τις παρατάξεις γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο η αθλητική Θεσσαλονίκη μπορεί να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, μπας και δούμε κάποια στιγμή 2-3 γήπεδα, να ξαναδούμε τους αθλητές μας να έχουμε τις επιτυχίες των προηγούμενων δεκαετιών».

Για τις δημοσκοπήσεις: «Θέλω να είμαι δίκαιος και στον κύριο Ζέρβα και στους υπόλοιπους υποψηφίους. Οι πραγματικές μετρήσεις θα γίνουν 10 μέρες πριν τις εκλογές και τη μέρα της κάλπης. Οι πραγματικές μετρήσεις δείχνουν ότι η πόλη στο 70% θέλει να απαλλαγεί από τον σημερινό Δήμαρχο, η πόλη έχει κουραστεί από την εγκατάλειψη και η πόλη θέλει να αλλάξει σελίδα και να αλλάξει Δήμαρχο για να μπορέσει να γίνει τουλάχιστον μια καθαρή πόλη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.