Αγγελούδης: «Να βελτιώσουμε τις αθλητικές υποδομές και να φέρουμε παγκόσμιες διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team28 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μιλώντας για το αθλητικό πρόγραμμα της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του αθλητισμού της πόλης, την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και του αθλητικού τουρισμού.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στον αέρα του Metropolis 95,5: 

Αρχικά, άφησε το δικό του σχόλιο για τις ισοπαλίες των ομάδων της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρη, στα πρώτα τους ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους. Έχουμε τη ελπίδα και την ευχή να γίνει ανάταξη στους δεύτερους αγώνες. Για να δούμε κάτι πιο ουσιαστικό και θετικό. Γιατί η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα προσόντα και όλες τις δυνατότητες να γίνει μια αθλητική πόλη σε διεθνές επίπεδο, αρκεί να υπάρχει η διάθεση από τη δημοτική αρχή και να δουλέψει με σχέδιο πάνω σε αυτό».

Πατώντας σε αυτή τη διεθνή ανάπτυξη του αθλητισμού της πόλης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Εγώ προσωπικά το έχω συζητήσει αυτό το ζήτημα της διεθνούς ανάπτυξης σε διάφορα συνέδρια της Ολυμπιακής επιτροπής. Υπάρχουν μοντέλα πόλεων που εξελίχθηκαν συνολικά, χρησιμοποιώντας σαν όχημα τον αθλητισμό. 

Το δικό μας πρόγραμμα αφορά μια σειρά από υποδομές. Για να διεκδικήσεις μια σειρά από παγκόσμιες διοργανώσεις, πρέπει πρώτα να έχεις τις υποδομές. Υπάρχει ένα Καυτατζόγλειο που μαραζώνει. 

Θα πρέπει επιτέλους ο Δήμος να μπει μπροστά για γήπεδα που διεκδικούν χρηματοδότηση, όπως γίνεται και στην Αθήνα. Για να γίνει αυτό πρέπει ο δήμαρχος να μπει μπροστά και να μιλήσει για τα αιτήματα των ομάδων, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή. Ο κόσμος απογοητεύεται και αισθάνεται ότι κάποιος τον δουλεύει».

Για το δικό του αθλητικό πρόγραμμα: «Το πρόγραμμα έχει δύο επίπεδα. Το πως μπορούμε να φέρουμε διοργανώσεις, που θα φέρουν πλούτο στην οικονομία της πόλης. Στην Ολυμπιακή επιτροπή έχουμε μια συνολική ευθύνη επ αυτού. Η πρώτη μου δουλειά είναι να αγκαλιάσω τους συναδέλφους μου στην Ολυμπιακή επιτροπή και να τους ζητήσω να μας φέρουν παγκόσμιες διοργανώσεις στη πόλη μας. Άλλωστε, ο αθλητισμός είναι το κατεξοχήν εργαλείο με το οποίο μπορούμε να δούμε την ανάπτυξη της πόλης».

Αναφέρθηκε και στον αθλητικό τουρισμό, τονίζοντας πως: «Αυτή τη στιγμή σε διεθνές επίπεδο ξεπροβάλλουν νέα ολυμπιακά αθλήματα όπως το παρκούρ, η αναρρίχηση, το σκέιτμπορντ. Αν εμείς τρέξουμε και δημιουργήσουμε υποδομές για αυτά τα αθλήματα, μπορεί η πόλη μας αμέσως να γίνει ένα διεθνές κέντρο που θα προσελκύει αυτά τα αθλήματα.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι βασικό εργαλείο για τον τουρισμό της πόλης. Θα έπρεπε να υπάρχει μια δημοτική υπηρεσία που θα δημιουργήσει τουριστική ταυτότητα και θα ενισχύσει αυτές τις δράσεις.

Εάν μια ομάδα δουλέψει σωστά, μπορεί να κάνει.. παπάδες. Αν κάποιος φυσικά δεν έχει κομματικές δεσμεύσεις. Ο κ. Ζέρβας προσδοκά μια τέτοια κομματική αγκύλωση. Αυτές έχουν αποδειχθεί ιστορικά λάθος και δεν δίνουν δημοτικές διοικήσεις που μπορούν αν είναι ανεξάρτητες και να διεκδικούν για την πόλη πράγματα. Δεν άκουσα ποτέ τον κύριο Ζέρβα να υψώνει τη φωνή του».

Κλείνοντας, για την παράταξή του δήλωσε πως: «Η ομάδα για την Θεσσαλονίκη είναι μια πολύχρωμη ομάδα. Έχει ανθρώπους που έχουν δημιουργηθεί με έναν τρόπο που δεν εξαρτήθηκαν ποτέ από άλλου είδους υποστηρίξεις. Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για αυτή την ομάδα, που μέσα σε 4 μήνες συγκεντρώσαμε πάνω από 200 ανθρώπους, που έχουν διάθεση να δουλέψουν χωρίς να χρωστούν σε κανέναν τίποτε παρά μόνον στους πολίτες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosporλt.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.