Θεσσαλονίκη-Αγγελούδης: «Έτοιμοι να αρπάξουμε την ευκαιρία για τους Μεσογειακούς 2034»

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για την προετοιμασία της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2034.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μιλώντας στην εκπομπή «Στη Σέντρα» σχολίασε το συντριπτικό ποσοστό 97% της επανεκλογής του ως τακτικός εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ για 7η φορά από το 2000.

Ο Στέλιος Αγγελούδης τοποθετήθηκε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την προοπτική διεκδίκησης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2034 από τη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας πως η Δημοτική Αρχή βάζει στόχο και χρονοδιάγραμμα ώστε να είναι έτοιμη να αρπάξει την ευκαιρία, εφόσον της δοθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5 FM:

Για τα ποσοστά εκλογής του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΟΧΕ: «Το ποσοστό αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει μια καλή αποδοχή από την αθλητική οικογένεια. Έχω πει για εμένα ότι ένα χόμπι έχω. Αυτό που λένε αστειευόμενοι… δεν πίνω, δεν παίζω χαρτιά και το χόμπι μου είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Μ’ αυτό μεγάλωσα, ο κόσμος το αξιολογεί όταν έρχονται τέτοιες κρίσιμες ψηφοφορίες. Από φέτος δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου ή το άθλημα, αλλά την πόλη που θέλει βοήθεια».

Για την προοπτική διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2034 από τη Θεσσαλονίκη: «Ήταν μια πρόταση που κατέθεσα στον Πρωθυπουργό. Πρέπει να γίνει κατανοητό: Έχω δει να μεταμορφώνονται πόλεις που πήραν μεγάλα στοιχήματα και μέσα από αυτά είδα να αλλάζουν πολλά πράγματα. Έτσι ξεκίνησε να είναι αυτό που είναι η Βαρκελώνη. Όχι ότι θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια αναλογία με τους Μεσογειακούς Αγώνες. Κάνει την πόλη όμως πιο εξωστρεφή. Το κυριότερο είναι ότι θα υπάρχει ένα «μαστίγιο» ημερομηνίας που τα 10 έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, δε θα τολμάει κανένας από την κεντρική διοίκηση να τα καθυστερήσει. Έγιναν 1000 πράγματα στην Αθήνα μέσα σε λίγα χρόνια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς για τους Μεσογειακούς θα έχουμε δύο ενότητες διεκδικήσεων, τις απαραίτητες αθλητικές υποδομές που δεν τις έχει η πόλη και πρέπει να κάνει 3-4 καινούργιες και να ανακαινίσεις τις υπάρχουσες. Όταν θα υπάρχει πίεση χρονοδιαγράμματος θα πρέπει να τρέχουν όλοι, θέλουν δε θέλουν.

Οι Μεσογειακοί του 2030 έχουν δοθεί, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που για κάποιο λόγο άλλαξαν οι πόλεις. Εμείς για να είμαστε βέβαιοι, λέμε ότι είναι κενή η πόλη του 2034 και βάζουμε στόχο αλλά και χρονοδιάγραμμα για να είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε την ευκαιρία αν μας δοθεί».

Για τον αντίκτυπο που θα έχει στην πόλη η ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης: «Να θυμίσω κάτι. Παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη δεν ήταν διοργανώτρια Ολυμπιακή πόλη, μέσα εκεί είχαν μπει μικρές παρεμβάσεις σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε το 2002-04 ανακαινίστηκε -και από τότε και δεν μπήκε ούτε καρφί- στο Καυτανζόγλειο όπως και τα γήπεδα των Άρη και ΠΑΟΚ. Τρία έργα που έγιναν ως Αθήνα 2004 που είχα την εποπτεία. Από τότε δεν έγινε τίποτα. Γιατί να μην κάνουμε μια προσπάθεια με μια Δημοτική Αρχή που έχει σχέση με τον αθλητισμό για μια τέτοια διεκδίκηση που μπορεί να φέρει όφελος για την πόλη; Πολύ απλά και ταπεινά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.