Αγγελούδης: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν σε δρόμους της πόλης αρουραίοι- Η πιο βρώμικη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team22 Αυγούστου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Στέλιος Αγγελούδης, μιλώντας για τις πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την χώρα. Παράλληλα, μίλησε για την αθλητική βία ενώ δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστο και το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Επειδή δεν ανήκω σε αυτούς που αρέσκονται στη συνωμοσιολογία, δεν μπορώ να κάνω σενάρια για εμπρησμούς . Οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που σε συνδυασμό με τους αέρηδες δημιουργούν το κατάλληλο πεδίο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν γίνεται και ευκολότερη η δουλεία και σε κάποιους άλλους που θέλουν να κάνουν μια τέτοια εγκληματική ενέργεια. Αυτό είναι θέμα των αρχών».

Για την κλιματική αλλαγή: «Το ερώτημα είναι γιατί δεν αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά όλα αυτά τα προβλήματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως κάποια στιγμή οι κοινωνίες πρέπει να καταλάβουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει έρθει πολύ κοντά μας και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. 

Να μπούμε σε μια καινούρια διαδικασία προετοιμασίας και αντιμετώπισης. Έχουμε φτάσει στο σημείο να προστατεύεται πάντα πρώτα η ανθρώπινη ζωή. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε καλύτερα μέσα και ετοιμότητα. Αυτό δεν αφορά μόνο την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες».

Για τις συλλήψεις στην Τούμπα και το γεγονός πως ένας εκ των συλληφθέντων ήταν εκπαιδευτικός: «Είχαμε τη δολοφονία του Άλκη, είχαμε άλλες βιαιοπραγίες και νωρίτερα. Δεν έχουμε να κάνουμε με αθλητική και οπαδική βία, έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική συμπεριφορά. Αυτοί απλά καλύπτονται πίσω από την μάσκα του αθλητισμού και χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο ως όχημα.

Η πολιτεία πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Πρέπει να συμμετέχουμε σε ενημερωτικές ενέργειες, από το δημοτικό ακόμα. Η πολιτεία πρέπει να σχεδιάσει με ισονομία και ισοπολιτεία. Πρέπει όλοι να πιστέψουν πως η πολιτεία δεν κάνει και δεν πρέπει να κάνει εξαιρέσεις. Πρέπει όλοι να πεισθούν πως είναι ένα εγκληματικό φαινόμενο που πρέπει να εξαλειφθεί. Από την μια, η πρόληψη και η αυστηρότητα της κοινωνίας και από την άλλη η ενημέρωση είναι τα εργαλεία, ώστε ο νέος να καταλάβει ότι ο αθλητισμός είναι χαρά».

Για τις νέες προσθήκες στην ομάδα του: «Πρόκειται να κάνω δύο καλές μεταγραφές ανθρώπων της αυτοδιοίκησης της κοινωνίας που έρχονται να συμπληρώσουν την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη». Δεν θέλω όμως να πω τα ονόματα. Μπορώ να σας υποσχεθώ πως όταν είμαστε έτοιμοι, θα το μάθετε από τους πρώτους».

Τέλος, για το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη: «Επειδή άκουσα κάποια σχόλια του δημάρχου, η ανακοίνωση που έχω βγάλει είναι πολύ προσεγμένη. Προφανώς, ο κ Ζέρβας δεν προλαβαίνει να διαβάσει πως όλες οι παρατάξεις έχουν βγάλει ανακοίνωση για τα σπιτάκια ανακύκλωσης. Εγώ σχολίασα πως το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε την υπογραφή μιας δικαστικής απόφασης. 

Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι πιο οικονομικό από το να πάρουμε αυτά τα σπιτάκια; Δεν λέω ότι κακώς τα πήραμε και δεν αφήνω υπαινιγμούς για τίποτα. Δεν θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε οικονομία και να λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών, που είμαστε η πιο βρώμικη πόλη... Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν σε δρόμους της πόλης αρουραίοι, που έχουν τροφή. 

Είναι ένα τεράστιο θέμα και μια παραδοχή που την έχει κάνει ο δήμαρχος. Θλίβομαι που το 2023 πρέπει να μιλάμε για καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.