Αγγελής: «Παλιά αεροσκάφη τα καναντέρ, δεν έχουν καθίσματα που εκτοξεύονται»

Metrosport Team25 Ιουλίου 2023

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair έπεσε κατά την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο. Το Canadair πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά. Στο βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ καταγράφηκαν καρέ-καρέ τα δευτερόλεπτα στα οποία το αεροσκάφος μετά τη ρίψη νερού, χάνει την πορεία του και συντρίβεται. Ο δημοσιογράφος, Νίκος Αγγελής, μετέφερε μέσω του Metropolis 95,5 και της εκπομπής Τρίτο Ημίχρονο τις λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος. 

Όπως ανέφερε: ''Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι γι΄ αυτό που έγινε πριν από λίγη ώρα στον τόπο μας. Το καναντέρ επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα στην τελευταία ρίψη νερού που έκανε να χτυπήσει σε ένα δέντρο και να αποκολληθεί ο πλωτήρας στα δεξιά, να κάνει έναν σύντομο ελιγμό στον αέρα και να πέσει στο έδαφος όπου προκλήθηκε και έκρηξη. 

Αυτό το τραγικό συμβάν μας ξυπνάει μνήμες του 2007 όταν δύο πιλότοι από τη Θεσσαλονίκη είχαν πέσει στο ίδιο σημείο και έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τις ζωές μας και το περιβάλλον. 

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται 16χρόνια μετά. Τα καναντέρ είναι παλιά αεροσκάφη, έχουν διμελές πλήρωμα και σε περίπτωση προβλήματος-κινδύνου δεν έχουν καθίσματα που εκτοξεύονται. Με τι κουράγιο να συνεχίσουν οι πυροσβέστες το έργο τους μετά από αυτό το τραγικό συμβάν. Ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο πιλότων''.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.