Ειρήνη Αγαπηδάκη: Αποκάλυψε πως έχει καλοήθη όγκο!

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2024

Έκκληση προς τις γυναίκες να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων για καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννήματα» απηύθυνε η Ειρήνη Αγαπηδάκη από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε μάλιστα πως και η ίδια εντάσσεται στο πρόγραμμα καθώς οι προληπτικές εξετάσεις εντόπισαν ευρήματα που χαρακτηρίζονται «ύποπτα» και απαιτούν τακτική παρακολούθηση ώστε, αν στο μέλλον εξελιχθούν σε κακοήθεια, να εντοπιστούν άμεσα.

«Και εγώ είμαι στην ομάδα του “Φώφη”, έχω ευρήματα η ίδια» ανέφερε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ενώ συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι «έχω εύρημα το οποίο δεν είναι κακοήθες, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση ώστε, αν εξελιχθεί σε τέτοιο, να το εντοπίσω έγκαιρα».

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι κάτι που με ανησυχεί, είναι πολύ κοινό και χρειάζεται απλά παρακολούθηση», για να υπογραμμίσει «το είπα ακριβώς για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να μη φοβούνται να κάνουν τη μαστογραφία τους. Η εξέταση αυτή μας κάνει να έχουμε τον έλεγχο και να μπορούμε να προλαμβάνουμε έγκαιρα τα προβλήματα».

Η αναπληρώτρια υπουργός στην εισαγωγική της τοποθέτηση ανέφερε ότι μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννήματα» «πάνω από 430.000 ψηφιακές μαστογραφίες και πάνω από 27.000 γυναίκες με ευρήματα εντοπίστηκαν έγκαιρα. Όλες οι γυναίκες 45-75 ετών που έχουν ΑΜΚΑ ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα εύκολα, άμεσα και δωρεάν μπορούν να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα, κλινική εξέταση από γιατρό».

Μιλώντας για την πλατφόρμα mastografia.gov.gr σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν εξετάσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.