Αφησε υποσχέσεις η Εθνική και μας γέμισε αισιοδοξία

Στέλιος Παρθενάκης04 Αυγούστου 2023

Καλοκαίρι χωρίς Εθνική και μεγάλη διοργάνωση δε λογίζεται μπασκετικό καλοκαίρι. Περίμενα με αρκετή αγωνία χθες να δω την Εθνική πως θα παρουσιαστεί και τι θα παρουσιάσει. Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε νέο υλικό στη διάθεσή του και έκανε πολύ καλή διαχείριση. Γουόκαπ, Μήτογλου και υγιής Παπαγιάννης μεταμόρφωσαν την Εθνική και έλυσαν τα χέρια του κόουτς Ιτούδη. Εδωσε σημαντικότερο ρόλο σε σχέση με πέρυσι στον Θανάση Αντετοκούνμπο, έναν από τους λίγους παίκτες αυτής της ομάδας που μπορούν να χτυπήσουν στον αιφνιδιασμό. 

Ο Ιτούδης πήγε σε μεγάλες επιθέσεις, γιατί σε αγώνες προετοιμασίας και ειδικά τόσο νωρίς, το σημαντικό είναι να χτίσεις χημεία, αυτοματισμούς και συνεργασίες απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Μετά από 40 χορταστικά λεπτά, ο προπονητής της Εθνικής έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα. Σε ένα καλοκαίρι αβεβαιότητας, με τις μεγάλες απουσίες Σλούκα, Καλάθη, Ντόρσεϊ και την πολύ πιθανή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα φρόντισε από το πρώτο της φιλικό να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. 

Ο δε Παπανικολάου… απλά συγκινητικός. Τα 6/6 τρίποντα ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα, αφού η προσφορά του εδώ και πάνω από 15 χρόνια με το εθνόσημο δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Mε δεδομένη την παρουσία του Παπαπέτρου, την τριάδα των γκαρντ με Μωραϊτη και την επιστροφή του Κώστα Αντετοκούνμπο τότε το ρόστερ φαίνεται αρκετά γεμάτο. Ο χρόνος μόνο σύμμαχος μπορεί να είναι σε αυτή την ομάδα και στα επόμενα δυνατά φιλικά, αλλά κυρίως στα επίσημα, θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε. Για την ώρα, κρατάμε από τη Λιουμπλιάνα την εικόνα πραγματικής ομάδας μέσα σε μια εχθρική διαιτησία, που γύρισε από μια πολύ δύσκολη κατάσταση και έδειξε ψυχολογία νικητή. 

Κλείνοντας, μένουμε στα λόγια του κόουτς Ιτούδη. «Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να παίξει πολύ καλύτερη άμυνα, αλλά δεν ήμασταν σε πολύ καλή συνοχή. Για πρώτο φιλικό όμως το γεγονός ότι αντιδράσαμε μέσα στο παιχνίδι, καταφέραμε να ισορροπήσουμε, να κάνουμε φάσεις αυτοθυσίας και αλτρουισμού δείχνουν ποια πρέπει να είναι η ταυτότητά μας. Είναι σημαντική αυτή η έξτρα προσπάθεια, να βγούμε έξω από τη ζώνη ασφάλειάς μας». * Δεν θέλω να σχολιάσω με απρεπή τρόπο τα όσα έκαναν οι διαιτητές χθες, αλλά μάλλον μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς. *Το φιλικό με τον Νίκο Γκάλη θα έχει πολύ μεγάλες συγκινήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.