Αφιέρωμα στην άνοδο του Ποντιακού Πολυδενδρίου

Metrosport Team24 Ιουνίου 2023

Ο Ποντιακός Πολυδενδρίου στα μπαράζ των δευτεραθλητών της Β’ κατηγορίας με τέσσερις νίκες κέρδισε το εισιτήριο ανόδου στην Α' ερασιτεχνική κατηγορία συμπληρώνοντας 25 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος. Ο Παναγιώτης Ασλανίδης με τοποθέτηση του επισήμανε: «Πανάξια ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές κατέκτησαν τα πάντα φέτος. Στο προπονητικό τιμ αρωγοί σε όλη την προσπάθεια ήταν ο Παύλος Αποστολίδης δίπλα πάντα στο πλευρό του κοουτς Αλέξη Τζάλλα και ο προπονητής τερματοφυλάκων Γρηγόρης Νάστος». 

Γεωργιάδης: «Αξιζε ο Ποντιακός την άνοδο»

Ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης για την επιτυχία του Ποντιακού είπε: «Μια προσπάθεια πολλών ετών που δεν είχε αυτοσκοπό την άνοδο αλλά την οργάνωση της ομάδας και τα έργα στο γήπεδο έφερε την επιτυχία. Αξιζε ο Ποντιακός την άνοδο καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου και τα κατάφερε με μηδενικό μπάτζετ. Η ανωτερότητα μας φάνηκε στο Πρωτάθλημα των δευτεραθλητών. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στο προπονητικό τιμ. Την Παρασκευή θα γίνει φιέστα ανόδου. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και τους χορηγούς για τη στήριξη τους».

Στον Παύλο Κερασιώτη προπονητής και παίκτες τόνισαν:

Τζάλλας: «Δεμένη ομάδα»

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας του συλλόγου, Αλέξης Τζάλλας απόλυτα ικανοποιημένος για την επιστροφή του Ποντιακού στην Α’ κατηγορία, δήλωσε: «Η ομάδα ήταν δεμένη. Τα παιδιά ήταν χρόνια μαζί, η προσθήκη τερματοφύλακα, η προσθήκη ενός πιτσιρικά από το χωριό και η δουλειά που κάναμε μαζί με τα παιδιά έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τη χρονιά κρατάμε την τρομερή πορεία που κάναμε και θα μας μείνει αξέχαστη», τονίζει ο προπονητής του Πολυδενδρίου και συνεχίζει: «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ ότι παραμείναμε αήττητοι τόσους μήνες και φυσικά ότι καταφέραμε την άνοδο. Σίγουρα το σερί ήταν το κλειδί καθώς και οι αντίπαλοι ήξεραν ότι αντιμετωπίζουν έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο που δεν χάνει με τίποτα κάτι που μας έδινε αβαντάζ . Το κλίμα στα αποδυτήρια του Ποντιακού και φέτος αλλά εδώ και χρόνια είναι πάντα άριστο. Μια πραγματική οικογένεια με παιδιά που είναι μαζί 6-7 χρόνια ενώ έχουν την επιλογή να παίξουν κοντά στα σπίτια τους. Ισχυρή είναι η παρέα του Ποντιακού και εξαιρετικά τα αποδυτήρια που φτιάξαμε. Στον Ποντιακό έρχεσαι κι αν δέσεις, δε θέλεις να φύγεις ».

Πετρετζίκης: «Πανηγυρίζαμε σαν μικρά παιδιά»

Ο Δημήτρης Πετρετζίκης είχε ένα τραυματισμό που τον άφησε πίσω αγωνιστικά, όμως όσο ήταν υγιής προσπάθησε να βοηθήσει στα μέγιστα για την επίτευξη της ανόδου του Πολυδενδρίου. Ο ποδοσφαιριστής του Ποντιακού, σε δηλώσεις του επισήμανε: «Η άνοδος κρίθηκε κυρίως στο ότι η ομάδα έχει ένα κορμό παικτών. Είμαστε αρκετά χρόνια και παράλληλα με την προσθήκη δύο-τριών παικτών, ήταν η συνταγή και ολοκληρώθηκε με την σκληρή δουλειά και την αγάπη του κόσμου που χωρίς αυτόν να μάς ακολουθεί παντού και να μας δίνει κουράγιο, δεν θα καταφέρναμε ούτε τα μισά. Το σερί νικών ερχόταν από μόνο του και χτίζαμε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή. Παίζαμε πάντα για να νικήσουμε. Δεν μας αρέσει η λέξη ήττα.

 Η στιγμή που κρατάω από όλη την χρονιά είναι ο σοβαρός τραυματισμός μου που απουσίαζα τέσσερις μήνες και έβλεπα την ομάδα να πολεμάει χωρίς να μπορώ να την βοηθήσω. Η άλλη στιγμή που χάσαμε άδικα το Πρωτάθλημα στα κανονικά play off. 

Ακόμη η νίκη απέναντι στον Φοίνικα Τούμπας όπου ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας με πολύ κόσμο και συνδυάστηκε και με ένα γκολ που πέτυχα και πανηγυρίζαμε σαν μικρά παιδιά μέσα στην κερκίδα με τον κόσμο. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που μας έδωσε την άνοδο».

Χειλίτης: «Μια ομάδα, μια παρέα»

Ο Σταύρος Χειλίτης με πολύτιμη βοήθεια στα τρεξίματα και στις ανακτήσεις μπάλας, έδωσε τα πάντα για την επίτευξη της ανόδου του Ποντιακού στην Α’ κατηγορία, ενώ σημείωσε και ένα γκολ και με ασίστ. Ο μέσος του Πολυδενδρίου μίλησε στη «Μ» τονίζοντας: «Η ομάδα από την αρχή της σεζόν, όπως και κάθε χρόνο, δεν είχε βάλει στόχο την άνοδο. Στόχος ήταν να υπάρχει καλό κλίμα μέσα και έξω από το γήπεδο. Παρόλο που η χρονιά δε ξεκίνησε και τόσο καλά στα πρώτα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, μετά τη 5η αγωνιστική, αρχίσαμε ένα σερί αήττητων αγώνων, που έφτασε μέχρι το τέλος. Ημασταν μία γροθιά, μια παρέα όπως λέει και το σλόγκαν της ομάδας. Βήμα, βήμα, βλέπαμε ότι δεν είναι ακατόρθωτο να φθάσουμε στη κορυφή. Οταν φθάσαμε εκεί, γύρω στα τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου αν θυμάμαι καλά, στη πραγματικότητα δε πέσαμε ποτέ. Τα συναισθήματα ήταν περίεργα. Εγώ προσωπικά, όπως και πολλοί συμπαίκτες, δεν έχω ξανά πανηγυρίσει την άνοδο. Μας βγήκε στο τέλος, η χαρά, η ανταμοιβή των κόπων, οι θυσίες που κάναμε (προπονήσεις το χειμώνα στο χωριό), καθώς από τέλη Αυγούστου που ξεκίνησε η προετοιμασία, φθάσαμε μέσα Ιουνίου και δείξαμε ότι έχουμε μέταλλο γερό. Υπήρχαν και σοβαροί τραυματισμοί συμπαικτών, είτε στη προετοιμασία, είτε στη διάρκεια της χρονιάς, σε κρίσιμες στιγμές, που όμως δε μας επηρέασαν. Το σλόγκαν "Μία ομάδα μία παρέα", που φωνάζουμε μετά το τέλος της κάθε προπόνησης και των αγώνων, μας έχει κάνει πιο ενωμένους», είπε ο Χειλίτης και συνέχισε:

«Οσο για το που κρίθηκε η άνοδος, θα έλεγα ότι από τα μέσα της σεζόν που ανεβήκαμε στη κορυφή, αρχίσαμε να το πιστεύουμε όλο και περισσότερο. Λέγαμε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Καμία ομάδα δε μπόρεσε να μας κερδίσει και παρόλο που κάναμε ένα σερί ισοπαλιών στα Play Off και χάσαμε στην ισοβαθμία με την ομάδα του Κεραυνού Κολχικού, την απευθείας άνοδο, δεν τα παρατήσαμε. Μπήκαμε αποφασισμένοι στα μπαράζ των δευτεραθλητών, έχοντας μία δεύτερη ευκαιρία και δείξαμε ότι το αξίζαμε. Δε θα ξεχώριζα κάποιο παιχνίδι. Ολα είχαν τη δική τους σημασία. Εφόσον ήμασταν εμείς σοβαροί και όπως πρέπει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη πάρουμε αυτό που αξίζαμε».

Ανανέωση συνεργασίας

Ανανεώθηκε η συνεργασία του Ποντιακού με τον προπονητή Αλέξη Τζάλλα και τον συνεργάτη του Παύλο Αποστολίδη. Συζητήσεις θα γίνουν με το υπάρχον υλικό. Θα έρθουν και κάποιοι νέοι παίκτες με στόχο η ομάδα να πετύχει την παραμονή της στο νέο Πρωτάθλημα και ότι καλύτερο έρθει.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.