Αφιέρωμα στην άνοδο του Ηρακλή Αμμουδιάς (δηλώσεις πέντε ποδοσφαιριστών)

Metrosport Team20 Ιουνίου 2024


Ο Ηρακλής Αμμουδιάς το περσινό καλοκαίρι έκανε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας του καθώς ενέταξε στο δυναμικό του τον Γιώργο Γεωργιάδη. Έναν παίκτη με πάνω από το 350 επαγγελματικές συμμετοχές και με θητεία σε ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκό, Δόξα Δράμας και Βέροια, μεταξύ άλλων.

Ο Γεωργιάδης, ο οποίος έχει πατήσει στα 36 του χρόνια και με την εμπειρία του έδωσε την ώθηση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Για το τι μέτρησε και φέτος βγήκε κατηγορία ο Ηρακλής, είπε: «Ηταν μια συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον πρόεδρο και με την σωστή επιλογή παικτών και προπονητή η ομάδα ήταν πολύ δυνατή και κατάφερε να κατακτήσει την άνοδο». Ως Γιώργος Γεωργιάδης και μετά από μια τέτοια καριέρα, τι είναι αυτό που σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις και να παλεύεις μέσα στις τέσσερις γραμμές; «Καταρχάς αγαπάω πολύ το ποδόσφαιρο και δεν έχει μπει ακόμα η ιδέα να σταματήσω γιατί το σώμα μου αντέχει. Απλά στο τοπικό πρωτάθλημα είναι και πιο χαλαρά τα πράγματα. Ομως πάντα παίζω με τον ίδιο ζήλο ανεξαρτήτως την κατηγορία γιατί μ’ αρέσει να κερδίζω». Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στον Ηρακλή Αμμουδιάς και αν νιώθεις δικαιωμένος με την επιλογή σου; «Είμαι 36 χρονών και στο τοπικό πρωτάθλημα. Οι προπονήσεις και υποχρεώσεις είναι λιγότερες και σίγουρα μου άρεσε ιδέα ότι η ομάδα πάλευε για δύο χρόνια συνεχόμενα να βγει κατηγορία. Αυτό ήταν ένα κίνητρο για μένα. Μεγάλο ρόλο φυσικά έπαιξε και ο πρόεδρος Πέτρος Σισμάνης που στην ουσία αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ήρθα στην ομάδα». Βλέποντας το ματς Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου-Αρης Πηγών, πως το έζησες και έχοντας στην σκέψη σου ότι δεν κρίνεται από εσάς το αποτέλεσμα; «Εμείς κάναμε τη δουλειά μας την προηγούμενη βδομάδα. Κερδίσαμε μέσα στην Αλεξανδρούπολη, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη. Περιμέναμε το τελευταίο ματς γιατί ξέρω ότι η ομάδα του Σιδηροχωρίου δεν παραδίδεται εύκολα και εν τέλει πανηγυρίσαμε εμείς την άνοδο». Τι μήνυμα σας ο πρόεδρος Πέτρος Σισμάνης από την Αμερική; «Μας έστειλε συγχαρητήρια γιατί ήταν κάτι που το πάλευε τρία χρόνια και αυτός νιώθει απόλυτα δικαιωμένος και ανακουφισμένος για την προσπάθεια που έκανε».


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ

Φιλιππίδης: «Είχαμε περισσότερη προσωπικότητα και ποιότητα»

Ο Μιχάλης Φιλιππίδης βοήθησε με την εμπειρία του να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Γ’ Εθνική ο Ηρακλής Αμμουδιάς. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής για το τι είχε φέτος ο Ηρακλής και τα κατάφερε τόνισε: «Ο Ηρακλής φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είχε βάθος παραπάνω, δίψα και πολύ περισσότερη προσωπικότητα και ποιότητα». Πως έζησες τη στιγμή να μην κρίνεται από εσάς η τύχη του τελευταίου αγώνα; «Την στιγμή να σου πω την αλήθεια την ζούσα αγκαλιά με την μικρή μου κόρη, παρακολουθώντας το ματς live. Ηταν λίγο διαφορετικό όταν δεν εξαρτάται από σένα η άνοδος καθώς είχαμε ρεπό. Παρόλα αυτά αν δεν κάναμε το διπλό μέσα στην Αλεξανδρούπολη δεν θα ελπίζαμε σε τίποτα. Οποτε αρχικά εξαρτιόταν από εμάς και μετά θα αναμέναμε καθώς είχαμε ρεπό. Ηταν ιδιαίτερη στιγμή διότι είναι αλλιώς να παίζεις εκείνη την ώρα και την ζεις στον αγωνιστικό χώρο την άνοδο, παρά να κάθεσαι και να βλέπεις. Αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε δει παρά πολλά. Αυτή είναι και η ομορφιά του». Επόμενη πρόκληση είναι η Γ’ Εθνική, πως την βλέπεις; «Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο της Γ’ Εθνικής. Παρόλα αυτά είναι μια κατηγορία που θέλει παραπάνω βάθος και λιγότερη ποιότητα. Όλες οι ομάδες πέρα από 3-4 κοπιάζουν είτε για να σωθούν, είτε για να κάνουν μια ανταγωνιστική χρονιά. Πέρα από όλα αυτά όμως χρειάζεται εμπειρία και να ξέρεις που βαδίζεις. Αυτό θεωρώ είναι το κλειδί».

Ζιάκας: «Ολοι βάλαμε το λιθαράκι μας»

Ο Αντώνης Ζιάκας με τα 22 γκολ του φέτος, εκ των οποίων τα τέσσερα γκολ ήταν στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, ήταν κομβικός στην ιστορική επιτυχία του Ηρακλή Αμμουδιάς. Ο 21χρονος επιθετικός για την επιτυχία της ανόδου, είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Στους προπονητές, βοηθούς και διοίκηση για την προσπάθεια που κάναμε όλη την σεζόν. Αρχίσαμε και τελειώσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Ολοι βάλαμε το λιθαράκι μας για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς». Τι πιστεύεις ότι μέτρησε και κατάφερε ο Ηρακλής να πετύχει την άνοδο; «Σίγουρα η συνεργασία μεταξύ του προπονητή και εμάς των παικτών όσο και η μεταξύ μας συνεργασία τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό». Σε προσωπικό επίπεδο πως εξελίχθηκε η φετινή χρονιά; «Για εμένα είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία η άνοδος στην Γ’ Εθνική, η κατάκτησης του Πρωταθλήματος δεύτερη φορά στην σειρά αλλά και η ανάδειξη από τους συμπαίκτες μου ως mvp της φετινής σεζόν».

Γκάλιος: «Είχαμε μεγαλύτερη δίψα και αποφασιστικότητα»

Ο αρχηγός του Ηρακλή, Ηλίας Γκάλιος ήταν μέρος στο ταξίδι από το Γ’ τοπικό έως την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έπαιξε και τις δύο προηγούμενες χρονιές των μπαράζ ανόδου και για το τι είχε φέτος η ομάδα και τα κατάφερε, είπε: «Είχε καλύτερη οργάνωση από ποτέ. Η διοίκηση μερίμνησε να μας παρέχει ότι είναι δυνατόν ώστε να δουλεύουμε αποτελεσματικότερα. Επίσης υπήρχε ένα ρόστερ με μεγάλο βάθος και πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Και τέλος μεγαλύτερη δίψα και αποφασιστικότητα για να επιτευχθεί ο στόχος από όλο τον οργανισμό με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο μας». Είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία με τον Ηρακλή; Και πως την έζησες, παρόλο που δεν κατάφερες να αγωνιστείς όσο ήθελες στα μπαράζ; «Αναμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας αυτού του συλλόγου όπως και δικιά μου.

Για μένα είναι μια ιδέα όλο αυτό. Το 2017 όταν προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον σύλλογο ζωντανό, ήμουν ο πρώτος που έφερα το δελτίο μου. Σε μια ομάδα Γ’ τοπικού τότε. Για το ότι δεν αγωνίστηκα στα μπαράζ ένιωθα σαν λιοντάρι στο κλουβί. Το άγχος από τον πάγκο είναι πολύ μεγαλύτερο». Και πλέον η Γ’ Εθνική, τι έχεις να πεις για αυτή την πρόκληση; «Είναι κάτι που το ήθελα και το ήθελαν όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα εδώ και χρόνια. Η διοίκηση μας από ότι ξέρω έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για να παρουσιάσουμε κάτι ανταγωνιστικό και όμορφο. Είμαι σίγουρος πως θα προετοιμαστούμε καλά και θα παρουσιάσουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό που θα κυνηγά την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Θα χαρίσουμε στο χωριό και άλλες χαρές. Αυτό ήταν μόνο η αρχή».

Καρατλίδης: «Στο μυαλό μας ήταν μόνο η άνοδος»

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, Κώστας Καρατλίδης βοήθησε τον Ηρακλή Αμμουδιάς για την επίτευξη του στόχου του. Αρχικά, εάν νιώθει δικαιωμένος, ένα χρόνο μετά την απόφασή του να αφήσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και να μεταγραφεί στον Ηρακλή Αμμουδιάς, είπε: «Μετά από μια καλή πορεία με την ομάδα του Απόλλωνα αποφάσισα το καλοκαίρι να πάω σε μια ομάδα τοπικού η οποία θα πρωταγωνιστούσε και θα είχε σκοπό την άνοδο στην Γ Εθνική, κάτι το οποίο έγινε. Η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους λόγω του στόχου της ομάδας. Οι απαιτήσεις ήταν διαφορετικές όχι σαν μια απλή ομάδα του τοπικού». Τι μέτρησε και ο Ηρακλής ανέβηκε κατηγορία; «Πιστεύω αυτό που μέτρησε και επιτεύχθηκε ο στόχος είναι ότι στο μυαλό μας υπάρχει μόνο ένα πράγμα για εμάς στην ομάδα. Η άνοδος στην Γ’ Εθνική και τίποτα άλλο.  Δουλέψαμε σκληρά και τα καταφέραμε. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μέσα από αυτό θα βγούμε όλοι κερδισμένοι». Ποια ήταν τα συναισθήματα σου, βλέποντας τον αγώνα Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου-Αρης Πηγών; «Ηταν δύσκολο να περιμένεις από άλλον αντίπαλο να κάνει το λάθος σε παιχνίδι που δεν παίζεις εσύ. Παρόλα αυτά το πίστευα ότι θα έρθουν έτσι τα πράγματα γιατί η Δόξα είχε μια δύσκολη έδρα και έγινε αυτό που περιμέναμε». Σε προσωπικό επίπεδο, πως κύλησε η χρονιά; «Το θέμα προσαρμογής ήταν εύκολο καθώς είμαι άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα. Η ομάδα με έκανε μέλος της από την αρχή και αυτό με βοήθησε πολύ στο να δείξω τι αξίζω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.