Αφιέρωμα στην άνοδο της ΑΕ Αγίου Γεωργίου

Metrosport Team20 Ιουλίου 2023

Η επιστροφή της ΑΕ Αγίου Γεωργίου στα Πρωταθλήματα συνοδεύτηκε και με την άνοδο της στη Β’ κατηγορία η οποία ήρθε πανάξια. Να αναφέρουμε ότι η ΑΕ Αγίου Γεωργίου έχει έντεκα συμμετοχές στην Α κατηγορία από τις οποίες οι πέντε ήταν με το όνομα Τρωάς Ασπροβάλτας. Στο Πρωτάθλημα που τελείωσε είχε 16 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα και με τέρματα 63-8. Εντός έδρας είχε εννέα νίκες και μια ισοπαλία και εκτός έδρας επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιώργος Νέκος ενώ πλέον ανέλαβε ο Αθανάσιος Μπελές.

Σίμος Μπουρσανίδης: «Οι απαιτήσεις φέτος θα είναι μεγαλύτερες»

Ο πρόεδρος της ΑΕ Αγίου Γεωργίου Σίμος Μπουρσανίδης για το συγκρότημα της Ασπροβάλτας είπε:

«Η ομάδα ήταν σε απραξία λόγω και του κορωνοΐου και δεν βάλαμε κάποιον στόχο αλλά να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είχαμε ένα πολύ καλό σύνολο και μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές είδαμε ότι μπορούμε να βάλουμε ως στόχο το Πρωτάθλημα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τα παιδιά. Για τη νέα χρονιά στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας».

Τι βοήθησε στην επιτυχία; «Η ομάδα είχε καλή φυσική κατάσταση. Η όρεξη για δουλειά των νεαρών παικτών και η εμπειρία των τεσσάρων πέντε μεγαλύτερων έφερε την άνοδο. Υπήρχε καλή συνεργασία, δέσιμο και καλή χημεία και μεταξύ των παικτών. Οσον αφορά τη νέα χρονιά έγιναν κάποιες κινήσεις και θα συνεχιστούν καθώς οι απαιτήσεις φέτος είναι μεγαλύτερες»

Ανδρεάδης: «Ανέλπιστη η προσέλευση του κόσμου για εμάς»

Ο γενικός γραμματέας της ομάδας Γιώργος Ανδρεάδης για την ξεχωριστή παρουσία που είχε στο Πρωτάθλημα που τελείωσε τόνισε: «Ξεκινήσαμε χωρίς ιδιαίτερους στόχους. Η ομάδα είχε καλή οργάνωση, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα με μια προσέλευση ανέλπιστη για εμάς και ήρθε η επιτυχία. Ημασταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα. Ημασταν μια κλάση πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και η μοναδική ήττα ήρθε από δικά μας λάθη».

Τι βοήθησε στην επίτευξη της ανόδου; «Ημασταν μια οικογένεια, μια γροθιά, με παιδιά από τη γύρω περιοχή. Για τη νέα χρονιά αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε το υπάρχον υλικό κάνοντας δύο τρεις προσθήκες, να παραμείνουμε στην κατηγορία και ότι καλύτερο έρθει».

Β. Μπουρσανίδης: «Παίζαμε για το χωριό μας»

Ο Βίκτωρ Μπουρσανίδης για την ΑΕ Αγίου Γεωργίου τόνισε: «Είχαμε ένα καλό σύνολο με παιδιά του χωριού σε μικρή ηλικία συν δύο τρεις έμπειρους.

Η διοίκηση ήταν κοντά. Παίζαμε για το χωριό μας και ήμασταν μια παρέα. Θέληση υπήρχε από όλους ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει έχοντας παίκτες που ήταν σε καλή ηλικία».

Το Πρωτάθλημα πως το είδες; «Υπήρχαν δύο τρεις ομάδες που διεκδικούσαν τις δύο προνομιούχες θέσεις».

Τι βοήθησε στην άνοδο; «Ημασταν δεμένοι, είχαμε καλή συνεργασία και ο ένας βοηθούσε τον άλλο».

Για τη δική σου συμβολή; «Μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο. Πάντα έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου. Είχα μια καλή χρονιά. Και του χρόνου με μια καλή προετοιμασία θα είμαστε έτοιμοι».

Φ. Κοσμάς: «Μια οικογένεια»

Ο αρχηγός της ΑΕ Αγίου Γεωργίου Φώτης Κοσμάς για την ΑΕ Αγίου Γεωργίου είπε:

«Ως αρχηγός της ομάδας και πρώτος σκόρερ της περασμένης χρονιάς έτσι και φέτος θα δώσω τα πάντα ώστε να παλέψει η ομάδα μου για το καλύτερο. Η χρονιά που πέρασε χαρακτηρίζεται πετυχημένη καθώς το κλίμα της ομάδας ήταν αρκετά καλό και σίγουρο δυναμικό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η διοίκηση της ομάδας αλλά και ο προπονητής μας Γεώργιος Νέκος. Οι νέοι στόχοι για την καινούργια χρονιά είναι πάνω απ' όλα διοίκηση, παίκτες και προπονητής να είναι μια οικογένεια με καλό κλίμα. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πιστεύω πολύ στο ρόστερ της ομάδας και μια καλή πορεία στην β' κατηγορία».

Μπελές: «Κοινή γραμμή πλεύσης»

Η προετοιμασία για τη νέα περίοδο θα αρχίσει στις 4 Σεπτεμβρίου υπό τις οδηγίες του Αθανάσιου Μπελέ. Εχει παίξει δέκα χρόνια ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ Σταυρού ενώ προπονούσε και την Κ16 και την Κ17 του συλλόγου. Πέρσι παρακολουθούσε από κοντά την ΑΕ Αγίου Γεωργίου καθώς προπονητής ήταν ο Γιώργος Νέκος. Για τις εντυπώσεις του από την ομάδα είπε:

«Εγινε επανεκκίνηση στον σύλλογο καθώς ήταν σε αγωνιστική απραξία αλλά τα κατάφερε με την επιστροφή του να πάρει την άνοδο. Στηρίχθηκε σε γηγενή παιδιά. Υπήρχε καλό κλίμα αλλά και για τη συνέχεια στόχος είναι σε βάθος διετίας να ανεβεί στην Α’ κατηγορία. Το 95% του περσινού ρόστερ θα συνεχίσει ενώ θα γίνουν τέσσερις πέντε προσθήκες για περαιτέρω ενίσχυση του. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό μεταξύ διοίκησης, παικτών, προπονητή και υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.