Αετομαχία υψηλής επικινδυνότητας

Δημήτρης Μπούζας06 Απριλίου 2024

Το ντέρμπι στην «OPAP Arena» ασφαλώς και είναι το παιχνίδι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται και η αναμέτρηση στο Χαριλάου, τη στιγμή κατά την οποία από το αποτέλεσμα της, θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα «μείνει ζωντανή» στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Στην σύγκρουση λοιπόν του πρωτοπόρου με τον δεύτερο κατά κύριο λόγο είναι στραμμένα τα βλέμματα. Από το αποτέλεσμα της θα εξαρτηθούν πολλά, όχι όμως και τα πάντα. Κι αυτό γιατί υπάρχει αρκετός ακόμη δρόμος ώστε να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους τα πλέι οφ. Αυτό το «μικρό πρωτάθλημα», μια ιδιομορφία την οποία έχουν απορρίψει ως ανεδαφική και αλλεργική όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην regular season πρώτος αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα ήταν και ο ουσιαστικός πρωταθλητής της χρονιάς.

Πάμε όμως στα δικά μας και στα τωρινά. Αύριο και όπως αναφέραμε εισαγωγικά βρισκόμαστε στην 4η αγωνιστική της «καρικατούρας» των πλέι οφ και έχουμε δύο παιχνίδια. Για το αποτέλεσμα των οποίων ενδιαφέρονται οι τρεις από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου. Με τον τέταρτο να τον απασχολεί να διορθώσει την εικόνα του, την οποία χάλασε στο Φάληρο και επιπρόσθετα να μετρήσει και να ζυγίσει με σοβαρότητα τον αντίπαλο του, γιατί θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει στον τελικό του κυπέλλου. Στην αετομαχία της OPAP Arena αναμετρώνται δύο από τα μεγάλα φαβορί. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, εικάζεται πως είναι προετοιμασμένος καλά για αυτό το παιχνίδι. 

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχοντας κατά νου και συνειδητοποιημένοι σε απόλυτο βαθμό τις όποιες εμπειρίες των προηγούμενων αγώνων με τον ίδιο αντίπαλο και στο συγκεκριμένο γήπεδο, θα προσπαθήσουν όχι απλά να είναι προετοιμασμένοι, αλλά και υποψιασμένοι, ώστε να αποφευχθούν οι «αιφνιδιασμοί» και τα «δώρα», που έχτισαν μια μικρή και ως εκ τούτου και εύθραυστη παράδοση. Οι δύο κόουτς σε αυτό το παιχνίδι μοιράζονται πολλά κοινά, πέρα βέβαια από το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στον αυριανό αγώνα. Ένα εξ αυτών είναι ότι παραμένουν «πιστοί» σε ορισμένες συνήθειες «κλισέ». Επιμένουν σε στερεότυπες τακτικές, οι οποίες μερικές φορές δεν τους βγαίνουν και τους οδηγούν σε περιπέτειες. Και οι δύο θεωρούνται και είναι ικανοί και έμπειροι και για τον λόγο αυτό όποιος κερδίσει σε αυτή την τόσο κομβική αναμέτρηση, δεν θα διαφέρει από το νικητή μιας πολύ δύσκολης παρτίδας πόκερ.

Στο δεύτερο παιχνίδι που εύστοχα χαρακτηρίζεται «πρόβα τελικού», ο Φατίχ Τερίμ μπορεί να πει κανείς ότι παίζει τα ρέστα του. Μια ήττα από τον Άρη δύσκολα αναπληρώνεται, άσχετα αν υπάρχει ακόμη δρόμος για το φινάλε. Ο Μάντζιος σίγουρα θέλει με την σειρά του κι αυτός κάτι σημαντικό από αυτό το παιχνίδι. Θα λέγαμε και πολύτιμο. Δηλαδή να λαμπικάρει την εικόνα της ομάδας του, να αναζωπυρώσει τα κίνητρα της, να ενισχύσει το ηθικό της και να σχηματίσει μια πολύ καλή εικόνα των αντιπάλων. Ο τελικός είναι ότι πιο σημαντικό για τους κίτρινους.

ΥΓ: Όπως αντιληφθήκατε η Αθλητική Δικαιοσύνη συνεχίζει την επί δεκαετίες γνωστή τακτική της: Μοιράζει ποινές – χάδια και δεν τολμά να προσεγγίσει σοβαρά παραπτώματα που θα έχουν συνέπειες για κάποιους μεγάλους. Η Λεωφόρος την γλίτωσε, το Φάληρο δεν κινδυνεύει εξαιτίας των όσων βαρύνουν τους παράγοντες που υποτροπιάζουν μάλιστα και στο φινάλε την πλήρωσε μόνο η Τούμπα. Αυτό θα πει ισονομία. «Δικαιοσύνη» «Αλά Τούρκα». Κάτι που το είδαμε προχθές στις εκλογές της γειτονιάς μας, με τον Κούρδο Δήμαρχο που ξαφνικά του πήραν τη Δημαρχεία που κέρδισε, για να βάλουν δικό τους στην θέση του και μετά την παγκόσμια ειρωνεία και κατακραυγή, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, του την επέστρεψαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.