ΑΕΤΟΜΑΧΙΑ… στις κορυφές της βαθμολογίας - Παρτίδα... πόκερ για Λουτσέσκου-Αλμέιδα

Δημήτρης Μπούζας30 Οκτωβρίου 2023


Μία ακόμη «έξοδος κινδύνου» για τον ΠΑΟΚ. Το βραδινό ντέρμπι σαφέστατα είναι μια δύσκολη αποστολή. Ο αντίπαλος πέρα από το γεγονός ότι είναι αξιόμαχος, παίζει στην έδρα του μετά από μια επώδυνη ευρωπαϊκή ήττα, με ότι σημαίνει αυτό. 


Η ΑΕΚ αναντίρρητα διαθέτει ένα βαθύ και ποιοτικό ρόστερ και έχει αποδείξει πως μπορεί να αντιμετωπίζει άνετα τα όποια προβλήματα απουσιών προκύπτουν. Ο Αλμέιδα ποντάρει σε μια πλειάδα παικτών τους οποίους θεωρεί όλους το ίδιο σημαντικούς. Έτσι, έχει καταφέρει να παίρνει από αυτούς ότι περιμένει όταν τους χρειαστεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δυο που του λείπουν έχουν τους αντικαταστάτες τους. 

Στην αντίπερα όχθη ο Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, εκτός από την «απουσία» του Μάρκος Αντόνιο, ο οποίος υποτίθεται ότι θα ήταν έτοιμος από την προηγούμενη ακόμη εβδομάδα. Ο Ρουμάνος κόουτς επιπρόσθετα μπορεί να υπολογίζει στα θετικά προαπαιτούμενα, την ιδανική ψυχολογία των παικτών του και την ιδιαίτερα σημαντική προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων (Μεϊτέ, Οζντόεφ, Σαμάτα, Ντεσπόντοφ).

Για τους δύο καταξιωμένους και έμπειρους τεχνικούς, το βραδινό παιχνίδι μοιάζει με μια παρτίδα πόκερ, στην οποία το «δεν γνωρίζω» ή το «πάω πάσο» δεν ισχύουν. Θεωρείται βέβαιο ότι η «OPAP Arena» θα φουλάρει, όπως το ίδιο σίγουρο είναι ότι καμία από τις δυο ομάδες, δεν έχει το πάνω χέρι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτές οι διαπιστώσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην άποψη, ότι ένας παράγοντας που θα διαδραματίσει σοβαρό ή και τον κορυφαίο θα έλεγα λόγο για την κατάκτηση της νίκης, είναι το αγωνιστικό πάθος. «Αυτό το παιχνίδι θέλει παίκτες - πολεμιστές»… μου έλεγε χθες έμπειρος προπονητής, σε μια συζήτηση που είχα μαζί του. Και στη συνέχεια μου εξήγησε ότι: «όταν οι αντίπαλες ομάδες είναι ισοϋψείς και ισοδύναμες, δεν μένει τίποτε άλλο πέρα από τον αγωνιστικό τσαμπουκά». 

Στην αετομαχία λοιπόν την βραδινή επικεντρώνεται το ενδιαφέρον όλων των συγκατοικούντων στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Ένα ενδιαφέρον που έγινε εντονότερο μετά και την πρωτόδικη απόφαση της τιμωρίας του Ολυμπιακού. Αυτό βέβαια το τελευταίο, με την προϋπόθεση να μην έχουμε καμία έκπτωση στη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή. Κάτι το σύνηθες στο παρελθόν και ιδιαίτερα όταν ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού ο ανεκδιήγητος Αυγενάκης. Ευχόμενοι καλή τύχη στον Λουτσέσκου και στους παίκτες του, ελπίζουμε να δούμε ένα όμορφο παιχνίδι. Το έχουμε ανάγκη με όσα συμβαίνουν τώρα τελευταία και ιδιαίτερα στο κολαστήριο του Φαλήρου.

ΥΓ: Τα τελευταία 24ωρα πληροφορίες αναφέρουν πως αναθερμάνθηκαν οπαδικές αντιπαλότητες, με συμπλοκές σε διάφορα σημεία της πόλης. Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη, με την ελπίδα βέβαια να υπάρξει ψυχραιμία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.