ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ έγραψε ιστορία, ξεπέρασε τον Μίμη Δομάζο

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Νόρντιν Άμραμπατ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά παράλληλα έγραψε ιστορία με την Ένωση. Με το γκολ που σημείωσε ο Ολλανδομαροκινός έγραψε ιστορία, καθώς -οριακά- ξεπέρασε τον Μίμη Δομάζο.

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι της Αθήνας απέναντι στον Παναθηναϊκό τον οποίο κέρδισε με 2-0. Ο Νόρντιν Άμραμπατ σκόραρε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του, γράφοντας ιστορία. Σε ηλικία 37 ετών και 182 ημερών ο Άμραμπατ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, καθώς ξεπέρασε οριακά τον Μίμη Δομάζο, ο οποίος στις 3 Ιουνίου 1979 και στο 7-2 της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, είχε πετύχει το τελευταίο του γκολ με την «Ένωση» σε ηλικία 37 ετών και 172 ημερών.

Αυτό ήταν το 22ο γκολ του Άμραμπατ σε 111 συμμετοχές (με 17 ασίστ). Ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ είναι ο εμβληματικός Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης, ο οποίος είχε πετύχει γκολ σε ηλικία 38 ετών και 233 ημερών το μακρινό 1964.

Αυτή είναι η δεύτερη διάκριση του Άμραμπατ σ’ αυτό τον τομέα, καθώς το καλοκαίρι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Yπενθυμίζεται πως είχε σκοράρει στη ρεβάνς με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες (σε ηλικία 37 ετών, 4 μηνών και 3 ημερών) ξεπερνώντας τότε τον Ριβάλντο.

Ο Βραζολιάνος είχε σκοράρει με τη φανέλα της ΑΕΚ στις 20 Δεκεμβρίου 2007, σε παιχνίδι με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, σε ηλικία 35 ετών, 8 μηνών και 1 ημέρας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.