ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Πλάθα για δύο χρόνια

Metrosport Team14 Ιουνίου 2023

Ο Χοάν Πλάθα θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Η Ένωση ανακοίνωσε τον 59χρονο Ισπανό τεχνικό, ο οποίος θα δουλέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ο Χοάν Πλάθα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Για τον Ισπανό τεχνικό η ένωση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον πείσει να γίνει κάτοικος Άνω Λιοσίων.

Η ΑΕΚ έχει θέσει ως προτεραιότητα έναν τεχνικό που θα επενδύσει χρόνο στη βελτίωση νέων παικτών (έχουν αποκτηθεί ήδη οι Ζώης Καράμπελας, Όμηρος Νετζήπογλου και Μάνος Χατζηδάκης) και θα παίξει θελκτικό μπάσκετ, καθώς την επόμενη αγωνιστική περίοδο συμπληρώνονται τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου. Κάπως έτσι, ο Πλάθα έμοιαζε κατάλληλος για τη θέση.

Ο 59χρονος τεχνικός είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής στη Ρεάλ (2006-09) όπου και κατέκτησε το Eurocup to 2007, είχε συνεχίσει στη Ρεάλ Μπέτις (2009-12), ενώ έπειτα έφυγε από την πατρίδα του και πήγε στη Ζάλγκιρις (2012-13). Αργότερα επέστρεψε στην Ιβηρική χερσόνησο και έμεινε για πέντε χρόνια στη Μάλαγα (2013-18) και μαζί της ξανακατέκτησε το Eurocup το 2017 . Στη συνέχεια βρήκε μπασκετική στέγη στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (2018-20), ενώ τη σεζόν 2020-21 επέστρεψε ξανά στη Ρεάλ Μπέτις.

Είναι σαφές ότι αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα που έχει φέρει ο Μάκης Αγγελόπουλος από τότε που ανέλαβε την Ένωση. Αυτή η κίνηση δείχνει και την πρόθεση της ένωσης να ενισχυθεί εν όψει της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.