Αχιλλέας Χατζηνικολάου: «Συμφωνώ με την απόλυση Νάγκελσμαν, η κίνηση με Τούχελ θα αποδειχθεί χρυσός»

Δημήτρης Καλαϊτζής31 Μαρτίου 2023

Η ήττα από τη Λεβερκούζεν (2-1) στην Μπάι Αρίνα έφερε ραγδαίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της Μπάγερν Μονάχου, καθώς οι Βαυαροί παρά το γεγονός ότι έκαμψαν την αντίσταση της Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League, πήραν την απόφαση να βάλουν πρόωρο τέλος στη συνεργασία τους με τον Τζούλιαν Νάγκλεσμαν και να φέρουν ως αντικαταστάτη του τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος επιστρέφει στη Γερμανία μετά τη θητεία του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ ακολούθησαν μετά η Παρί Σεν Ζερμέν (την οδήγησε στον τελικό του Champions League) και η Τσέλσι, με την οποία μάλιστα κατέκτησε το Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga πίσω από την Ντόρτμουντ, την οποία φιλοξενεί το Σάββατο (1/4, 19.30) στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. 

Ο Νάγκελσμαν κέρδισε τα 60 από τα 84 παιχνίδια του ως προπονητής της Μπάγερν (71,4%), έχοντας έρθει στον σύλλογο τον Ιούλιο του 2021, κατακτώντας μάλιστα 1 Bundesliga και 2 γερμανικά Super Cup κατά τη διάρκεια της θητείας του. Το ρεκόρ του στο Champions League τη φετινή σεζόν ήταν οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά δεν κατέστη αρκετό για να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας. Ενόψει των κρίσιμων αγώνων με την Ντόρτμουντ και την Μάντσεστερ Σίτι, η Μπάγερν θεώρησε ότι μια αλλαγή θα ενίσχυε καλύτερα τις πιθανότητές της για την κατάκτηση του τρεμπλ. Όσον αφορά την πρόσληψη του Τούχελ ήταν ελεύθερος μετά την απόλυση του από την Τσέλσι τον περασμένο Σεπτέμβριο και συμφώνησε για διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Το metrosport.gr είχε επικοινωνία με τον επίτιμο πρόεδρο και ιδρυτή του πανελλήνιου συνδέσμου της Μπάγερν Μονάχου στην Ελλάδα, Αχιλλέα Χατζηνικολάου (FIFA Agent), ο οποίος μας εξήγησε τους λόγους του διαζυγίου Νάγκελσμαν-Μπάγερν, ενώ ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο προπονητή των Βαυαρών, Τόμας Τούχελ.



«Ξεπέρασε τα όρια ο Νάγκελσμαν»

Ποιοι ήταν οι λόγοι διαζυγίου του Νάγκελσμαν μεσούσης της περιόδου παρότι η Μπάγερν ήταν μέσα και στους τρεις στόχους;

Οι λόγοι είναι αρκετοί που έφεραν το διαζύγιο της Μπάγερν με τον Νάγκλεσμαν. Πρώτον, η κακή αγωνιστική πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα μετά το Μουντιάλ του Κατάρ και το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ κάλυψε τη διαφορά των δέκα βαθμών και μάλιστα πέρασε και στην πρώτη θέση, αφήνοντας τους Βαυαρούς έναν βαθμό πίσω. 

Μεγάλο ρόλο όμως έπαιξαν και πολλά εξωαγωνιστικά του νεαρού τεχνικού. Μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 35 ετών. Δεν είχε το σεβασμό απέναντι στους παίκτες του και ορισμένοι δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά και αυτό ξεκίνησε μετά τον χωρισμό του και τη σχέση που έκανε με μία δημοσιογράφο της Bild που κάλυπτε το ρεπορτάζ της Μπάγερν. Δεν έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί ξεπερνάει κάποια όρια. Αυτό το ξεπέρασε, όπως και κάποιες δηλώσεις που έκανε δεν έκαναν καλό στον σύλλογο. Όλα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να απομακρυνθεί ο ίδιος από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. 


«Δεν ήμουν ποτέ φαν του Νάγκελσμαν, η κίνηση με Τούχελ θα αποδειχθεί χρυσός για την Μπάγερν»

Αν συμφωνείτε με την απόφαση των ανθρώπων της Μπάγερν να απολύσουν τον Τζούλιαν;

Η Μπάγερν είναι ένα τεράστιο σωματείο, είναι στα τρία μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου. Δεν είναι ποτέ καλό να απολύεις έναν προπονητή μεσούσης της περιόδου όπως κάνουμε ειδικά στην Ελλάδα μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Δεν είναι καλό για την εικόνα της ομάδας. Προσωπικά όμως για την συγκεκριμένη περίπτωση συμφωνώ με την απόφαση των ανθρώπων της Μπάγερν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Νάγκελσμαν. Δεν ήμουν ποτέ φαν του και ειδικά λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Είναι ακόμα παιδί. Στα 30 μου αλλιώς σκεφτόμουν και τώρα στα 52 μου τελείως διαφορετικά. Το ίδιο είναι και στους προπονητές. Από την πρώτη στιγμή δεν είχα δει με καλό μάτι την πρόσληψη του Νάγκελσμαν στην Μπάγερν και τελικά δικαιώθηκα. 

Όσον αφορά την πρόσληψη του Τούχελ, είναι ένας έμπειρος προπονητής, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του είτε στην Παρί, είτε στην Τσέλσι με Πρωταθλήματα, Τσάμπιονς Λιγκ και το πιο σημαντικό ότι είχε καλές σχέσεις με τους σούπερ σταρ των δύο ομάδων. Στην παρούσα φάση ο Τούχελ είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Είναι Γερμανός, ξέρει τι εστί Μπάγερν και νομίζω ότι η κίνηση αυτή θα αποδειχθεί χρυσός και η Μπάγερν.

Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να απολυθεί προπονητής κατά τη διάρκεια της σεζόν στην Μπάγερν;

Εννοείται. Η πρώτη ήταν με τον Ρίμπεκ τη σεζόν 1993-94. Μετά από αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας οι διοικούντες του συλλόγου τον απομάκρυναν τα Χριστούγεννα και ανέλαβε τα ηνία ο ίδιος ο Μπεκενμπάουερ και μάλιστα κατέκτησε το Πρωτάθλημα εκείνη την χρονιά. Το ίδιο είχε ξανασυμβεί και με τον Ρεχάγκελ την περίοδο 1995-96 όπου η Μπάγερν έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, αλλά τον έδιωξαν μία εβδομάδα πριν τον τελικό και ανέλαβε και πάλι ο Μπεκενμπάουερ. Μάλιστα, η Μπάγερν κέρδισε σε διπλό τελικό την Μπορντό, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν τότε ο Ζινεντίν Ζντάν. Τρίτη φορά ήταν με τον Μάγκατ τη σεζόν 2007-08 όπου ανέλαβε τον σύλλογο ο Χίτσφελντ και ακολούθησε η απόλυση του Κόβατς τον Οκτώβριο του 2019 όπου ανέλαβε ξαφνικά ο Φλικ, ο οποίος έκανε το απίστευτο και κατέκτησε το τρεμπλ!

Για το αν συμφωνεί ο κόσμος με την απόλυση του Νάγκελσμαν και τον ερχομό του Τούχελ;

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Kicker το 52% δεν συμφώνησε. Όσον αφορά την τοπική εφημερίδα που έκανε ένα ανάλογο γκάλοπ το 60% συμφώνησε με την απομάκρυνση του Νάγκελσμαν από την Μπάγερν. Περισσότερο συμφώνησαν για την εικόνα που έδειχνε ο ίδιος ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος και κυρίως για τη σχέση που έκανε με την δημοσιογράφο της Bild.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Μπάγερν στο Champions League;

Δεν φοβάμαι την Μπάγερν Μονάχου με δυνατούς αντιπάλους. Άλλωστε το απέδειξε στα νοκ άουτ παιχνίδια με την Παρί και στους ομίλους με την Μπαρτσελόνα και την Ίντερ. Πάντα όμως την φοβάμαι με μικρούς αντιπάλους. Θεωρώ ότι στους αγώνες με την Μάντσεστερ Σίτι θα δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Ένα ρόλο στην απομάκρυνση του Νάγκελσμαν έπαιξαν και οι παίκτες που είναι έντονες προσωπικότητες. Μετά τον τραυματισμό του Νόιερ  ο Νάγκλεσμαν απομάκρυνε τον κουμπάρο του που τύγχανε να είναι και προπονητής τερματοφυλάκων στην Μπάγερν. 

Ο Μίλερ δεν τον ήθελε, όπως και ο Γκορέτσκα, ο Μανέ με τον οποίο είχαν θερμό επεισόδιο για την αγωνιστική του κατάσταση, κάτι που είχε βγει προς τα έξω. Και ο Σανέ συμπεριλαμβάνεται στους παίκτες που δεν τα είχε καλά ο 35χρονος προπονητής. Στο Πρωτάθλημα οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν την ανάλογη διάθεση, σε σχέση με τις αναμετρήσεις στην Ευρώπη όπου έδειχναν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. 

Το Σάββατο είναι το μεγάλο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ στο Μόναχο και πιστεύω η Μπάγερν θα νικήσει και θα κατακτήσει για ακόμα μία χρονιά το Πρωτάθλημα στη Γερμανία. Τώρα, για την Ευρώπη οι αγώνες με τη Σίτι είναι 50-50 και μακάρι η Μπάγερν να περάσει και να φτάσει μέχρι τέλους και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

«Ο Τούχελ θα δείξει σεβασμό στους παίκτες, κάτι που δεν είχε ο προκάτοχός του»

Τι θα προσφέρει ο Τούχελ στην Μπάγερν;

Νομίζω ότι δεν θα αποφέρει μεγάλη κούραση στους παίκτες γιατί η Μπάγερν είχε πρόβλημα πάνω σε αυτό το κομμάτι και φάνηκε με τους τραυματισμούς. Σίγουρα, λόγω της προσωπικότητάς του, θα αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και θα είναι δίπλα τους και το πιο σημαντικό ότι θα τους δείχνει τον απόλυτο σεβασμό, κάτι που δεν έκανε ο Νάγκελσμαν.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.