ΑΑΔΕ: Πιτσιλής και για τα επόμενα πέντε χρόνια

Metrosport Team12 Οκτωβρίου 2024

Παρά τη φημολογία ότι θα γινόταν αλλαγή στην ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), φαίνεται πως ο Γιώργος Πιτσιλής θα παραμείνει στη διοίκηση.

Όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του mononews, ο κ. Πιτσιλής θα μείνει για άλλα πέντε χρόνια στην κεφαλή της ΑΑΔΕ και όχι για έξι μήνες ή ένα χρόνο, όπως είχε διαρρεύσει σχετικά.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό τον Κωστή Χατζηδάκη, αποφάσισε να ανανεώσει για ακόμη πέντε χρόνια τη θητεία του νυν διοικητή, και ταυτόχρονα να αλλάξει ριζικά το οργανόγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Συγκεκριμένα, θα οριστούν τρεις υποδιοικητές, που θα αναφέρονται στον κ. Πιτσιλή και θα έχουν συγκεκριμένες και διακριτές αρμοδιότητες.

Ενας υποδιοικητής θα οριστεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάτι σαν υποδιοικητής IT δηλαδή.

Ο δεύτερος θα είναι αρμόδιος για τα φορολογικά θέματα.

Ο τρίτος θα είναι υπεύθυνος για τα νομικά ζητήματα και τη λειτουργία της Αρχής εσωτερικά.

Ενδεχομένως θα λειτουργεί και ως… προσωπάρχης, δηλαδή θα συντονίζει το προσωπικό της ΑΑΔΕ και θα επιλαμβάνεται των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν.

Με τον τρόπο αυτό η ΑΑΔΕ, μετά το τέλος Ιανουαρίου, και τη λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης, θα λειτουργεί με πλέον σύγχρονο τρόπο και διαδικασίες ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Πηγή: mononews

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.