Όταν ακούς «σίδηρο», ο νους σου πάει στο κρέας, σωστά; Κι όμως υπάρχουν άλλες τροφές και μάλιστα φυτικές με περισσότερο σίδηρο από αυτό. Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου.
1. Σπανάκι 18mg/ 3 φλιτζάνια
2. Φασόλια σόγιας 7mg/ 2 φλιτζάνια
3. Κόκκινα φασόλια 8mg/ 2 φλιτζάνια
4. Κάσιους 8ml/ φλιτζάνι
5. Φακές 7mg/ φλιτζάνι
6. Βρώμη 8mg/φλιτζάνι
7. Τόφου 7,2mg/ φλιτζάνι Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος.
Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.
www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.