5 λόγοι για τους οποίους εάν είσαι άνω των 40 ετών πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στο έντερό σου

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Πέντε λόγοι για τους οποίους εάν είσαι άνω των 40 ετών πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στο έντερό σου...

Σχεδόν αμέσως μετά την άφιξη ενός μωρού στον κόσμο, μικρόβια - κυρίως ωφέλιμα βακτήρια - αρχίζουν να κατοικούν στο παχύ έντερο. Τα επόμενα χρόνια, το έντερο συνεχίζει να εξελίσσεται καθώς περισσότερα μικρόβια εισέρχονται και δημιουργούν μια κοινότητα που είναι απαραίτητη για την επιβίωσή σας.

Αν και δεν υπάρχουν ίδια μικροβιώματα, οι άνθρωποι έχουν πολλά κοινά βακτήρια, αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% του πληθυσμού των μικροβίων του εντέρου. Περίπου στην ηλικία των 3 ετών, το έντερο είναι σταθερό και παραμένει έτσι μέχρι τη μέση ηλικία, όταν αρχίζει να εξελίσσεται ξανά.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το έντερο δεν μπορεί να αλλάξει. Τα ωφέλιμα βακτήρια συνυπάρχουν με τα μη φιλικά βακτήρια που μπορεί να σας αρρωστήσουν. Η διατροφή, οι λοιμώξεις, η χρήση φαρμάκων και άλλοι παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την κοινότητα των μικροβίων του εντέρου με θετικό ή αρνητικό τρόπο.

Η ηλικία επηρεάζει επίσης τη λειτουργία του εντέρου. Καθώς μεγαλώνετε, τα κύτταρα σας δεν αναπαράγονται τόσο γρήγορα όσο όταν ήσασταν νεότεροι, και αυτό μπορεί να επιβραδύνει την πέψη, προκαλώντας δυσκοιλιότητα και φούσκωμα

Έτσι λοιπόν σήμερα υα μοιραστώ 5 λόγους για τους οποίους ένα είστε άνω των 40 ετών θα πρέπει να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας ή το μικροβίωμα του εντέρου σας, για την ακρίβεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.