40 χρόνια από τη δολοφονία του Αριστείδη Δημητριάδη

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2023

Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ δολοφονήθηκε στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το πρώτο θύμα της τυφλής οπαδικής βίας που έκανε δυστυχώς από τότε την εμφάνισή της. 

Ο Αριστείδης Δημητριάδης, 18χρονος αθλητής της ποδηλασίας ήταν φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Περπατώντας στους δρόμους της περιοχής Χαριλάου έκανε το… λάθος (όπως αναφέρεται σε εφημερίδες της εποχής εκείνης) να κάνει “πλάκα” στους φίλους του για την ήττα του Άρη με σκορ 5-1 από τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τότε, όπως καταγράφηκε και από την έρευνα της αστυνομίας, τρία άτομα που τον άκουσαν κινήθηκαν εναντίον του και τον χτύπησαν βάναυσα με μπουνιές, κλωτσιές ενώ έφτασαν στο σημείο να τον μαχαιρώσουν. Ο άτυχος φίλαθλος του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΑΧΕΠΑ όπου και κατέληξε λίγες μέρες αργότερα.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από εκτεταμένες έρευνες έφτασαν στα ίχνη των δραστών οι οποίοι ήταν αδέρφια. Μάλιστα όταν τους συνέλαβαν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία απέφυγαν να αναφερθούν στη διεύθυνση κατοικίας τους, καθώς υπήρχαν φόβοι για αντίποινα. Στην ίδια ανακοίνωση γινόταν λόγος για το «βαρύ» τους βιογραφικό καθώς ο πρώτος το 1978 είχε τραυματίσει σοβαρά έναν στρατιώτη και ο δεύτερος είχε εμπλακεί σε ληστεία. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βάρος του Αριστείδη Δημητριάδη και κατά συρροή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος των δύο φίλων του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.