EHF European Cup: Λύγισε στη Λάρνακα ο ΠΑΟΚ

Τάνια Δήμου25 Οκτωβρίου 2024

Για τον πρώτο αγώνα του Round 2 του EHF European Cup, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε μέσα στη Λάρνακα με 30-34 από την Ανόρθωση , η οποία πλέον είναι το φαβορί της πρόκρισης με τον «Δικέφαλο» να ψάχνει στην αυριανή (20:00) ρεβάνς μία μεγάλη ανατροπή.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες τίμησαν τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου και του Γιώργου Κοντεάτη. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος παρότι δεν ξεκίνησαν καλά με την Ανόρθωση να προηγείται 6-1 (10’) και 14-9 (25΄), κατάφεραν να μειώσουν σε 15-13 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Μεγάλη μάχη έγινε στο δεύτερο μέρος με τους «ασπρόμαυρους» να μην αφήνουν την Ανόρθωση να ξεφύγει και τον Κουκμίση να ισοφαρίζει σε 18-18. Μάλιστα ο Δικέφαλος προηγήθηκε και με 20-21 στο 44’ με επιμέρους σκορ 8-3. Στο σημείο εκείνο η Ανόρθωση πέρασε στην αντεπίθεση και με ένα σερί 6-0 σφράγισε τη νίκη με 30-24 αφήνοντας τον ΠΑΟΚ χωρίς γκολ για 9 λεπτά. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, στο Αθλητικό Κέντρο «Κίτον» της Λάρνακας, στο πλαίσιο του δεύτερου παιχνιδιού του Round 2 του EHF European Cup, με τον ΠΑΟΚ να θέλει νίκη με 7 γκολ διαφορά.

Οι δηλώσεις

Μετά και το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ Στέλιος Σεϊρεκίδης δήλωσε: «Ξέραμε εξ' αρχής ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς η Ανόρθωση είναι ενισχυμένη φέτος. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε 2-3 μικροτραυματισμούς αθλητών μας, οι οποίοι μας στέρησαν να είμαστε για 60 λεπτά με καθαρό μυαλό στο παιχνίδι. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά στο τέλος δεν καταφέραμε να έχουμε καθαρό μυαλό, καθαρές επιλογές στην επίθεση, και έτσι το παιχνίδι δεν πήγε καλά για εμάς στο τελευταίο δεκάλεπτο», ενώ για τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα πρόσθεσε: «Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν γνωρίζω αν θα είμαστε πλήρεις, όπως ξεκινήσαμε στο σημερινό παιχνίδι, διότι έχουμε 1-2 τραυματισμούς. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Το σημαντικότερο ήταν ότι ήρθε στο γήπεδο κόσμος, δημιουργώντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ευχαριστούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την δυναμική παρουσία του. Από κει και πέρα θα κοιτάξουμε αύριο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ- ΠΑΟΚ 30-24 (15-13 ημχ)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ευσταθιάδης): Κωστακίδης 3, Γουργούμης, Λωνίδου, Μπακατσέλος, Αργυρού 4, Νούγκοβιτς, Μπέζερ, Κάμπαρ, Τσαναξίδης 2, Αντάμοβιτς 3, Μπούντιτς 4, Καιμακάμης 2, Χαραλάμπους, Μούγιτς 6, Φεσίας, Σεϊρεκίδης 6.

ΠΑΟΚ (Σειρεκίδης): Γκίγκοφ, Ζαφείρης, Λαδάκης 2, Τσαμουρίδης 1, Νικολαιδης, Ιωάννου 7, Κ. Κουκμίσης 5, Παπάζογλου, Γκεοργκιέφσκι 3, Κόρμπελ, Ν. Κουκμίσης 2, Μπάτζιος 2, Παπαγεωργίου, Τριανταφυλλίδης 2. Διαιτητές: Μπόσνιακ- Μάριτς (Βοσνία), Παρατηρητής: Μπεκίρι (Κόσσοβο), Δίλεπτα: 7-5, Πέναλτι: 2/2-2/2

Για την ίδια διοργάνωση η ΑΕΚ νίκησε με 38-20 την πρωταθλήτρια Ιταλίας Φαζάνο... Η Ένωση ήταν επιβλητική απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Φαζάνο και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Ο αγώνας διεξήχθη υπό το βλέμμα του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού Γιάννη Βρούτση. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει αύριο και πάλι στις 19:30 στο ΟΑΚΑ.

ΦΑΖΑΝΟ- ΑΕΚ 20-38 (13-17 ημχ)

ΦΑΖΑΝΟ (Κραστόλα): Γκουαρίνι, Μπότζιαμ, Ρίβαν 3, Πουλιέσε 7, Λέμπαν, Ναρντέλι, Καντόρε 3, Μαρίνο, Μπεχάρεβιτς, Καπέλο 3, Βελέτρι, Μιτζόνι 2, Λεγκροτάλιε, Μπεορλέγκι 1, Μοντάλτο 1
ΑΕΚ (Μπουζόν): Αραμπατζής 4, Μάτιτς 5, Ντουάρτε 3, Βλαστός 4, Σμιντ 6, Κεϊτά 6, Ζεντί, Τέπερ, Λούλιτς 4, Μπεν Σειχ, Κουκουλάς 1, Γουίλσον 1, Γκαρέν 2, Τουρέ 2, Σουκιέλοβιτς, Σίνα.
Διαιτητές: Καλουτζέροβιτς- Βούγιασιτς (Μαυροβούνιο), Παρατηρητής: Γιόβιτς (Βοσνία), Δίλεπτα: 1-4, Πέναλτι: 1/1-1/4.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.