Champions League: Μισή ντουζίνα Έλληνες στα «αστέρια»!

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Η 3η αγωνιστική της League Phase στο Champions league, αποτελεί πλέον παρελθόν και αυτά που θα θυμούνται οι φίλοι της «στρογγυλής» θεάς, είναι τα χατ-τρικ των Βραζιλιάνων Βινίσιους και Ραφίνια στις νίκες των ομάδων τους, αλλά και το τρομερό 3/3 της Άστον Βίλα που ακόμη δεν έχει δεχτεί γκολ!

Αυτό που χρίζει αναφοράς εκ μέρους της χώρας μας, είναι πως αγωνίστηκαν 5+1 Έλληνες ποδοσφαιριστές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την αρχή έκαναν την Τρίτη οι Χρήστος Τζόλης (Κλαμπ Μπριζ), Κυριάκος Σαββίδης (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Χαράλαμπος Λυκογιάννης (Μπολόνια), ενώ την Τετάρτη έπαιξαν επίσης ως βασικοί οι Βαγγέλης Παυλίδης (Μπενφίκα) και Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ). Ο ποδοσφαιριστής, που συμπληρώνει τη μισή ντουζίνα Ελλήνων, είναι ο Ηλίας Κωστής της Ατλέτικο Μαδρίτης. O 21χρονος αμυντικός δεν αγωνίστηκε, αλλά βρέθηκε κανονικά στην αποστολή των «ροχιμπλάνκος».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Ο «φτωχός» γαλανόλευκος απολογισμός

Στις έξι αναμετρήσεις, που υπήρξε «άρωμα» Ελλάδας, μονάχα ο Κώστας Τσιμίκας κατάφερε να «γευτεί» τη χαρά της νίκης κόντρα στη Λειψία εκτός έδρας. Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ ξεκίνησε τη φάση του γκολ με δική του σέντρα, ήταν απροσπέλαστος αμυντικά, αποχώρησε στο 75ο λεπτό του αγώνα και στο τέλος πήρε και το βραβείο του «mvp».

Αντίθετα, οι υπόλοιποι Έλληνες ηττήθηκαν στα παιχνίδια τους. Την αρχή, έκανε ο Χρήστος Τζόλης, που στο πρώτο πεντάλεπτο απείλησε δις τη Μίλαν, αλλά η Μπριζ έχασε εντέλει με 3-1. Ο νεαρός winger αγωνίστηκε 70 λεπτά.

Μετά τον Τζόλη, ακόμη ένα παιδί των ακαδημιών του ΠΑΟΚ έπαιξε στο Champions League. Ο λόγος για τον Κυριάκο Σαββίδη της Σλόβαν Μπρατισλάβας, που αγωνίστηκε βασικός για 84 λεπτά στην ήττα 2-0 από την Τζιρόνα.

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης ήταν ο μοναδικός που ξεκίνησε βασικός, αλλά ολοκλήρωσε κιόλας την αναμέτρηση. Ο παίκτης της «σταχτοπούτας» Μπολόνια είδε κι αυτός την ομάδα του να χάνει με 2-0 από την Άστον Βίλα, ενώ δέχτηκε και κίτρινη κάρτα στο 47ο λεπτό.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν κατάφερε να βοηθήσει την Μπενφίκα κόντρα στη Φέγενορντ. Ο Έλληνας επιθετικός, που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, έπαιξε 72 λεπτά αλλά δεν έγινε απειλητικός στην εστία των Ολλανδών εκτός από μια φάση, όπου βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Ακτούρκογλου βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, τελικά οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 3-1 μέσα στο «Ντα Λουζ».

Τελευταίος στη λίστα ο Ηλίας Κωστής της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Τσόλο Σιμεόνε τον συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή, χωρίς όμως να του δώσει χρόνο συμμετοχής στην εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Λιλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.