Όττο: «Μπορούσαμε και τη νίκη, ποιότητα ο Λόβρεν, παίζω άνετα και αριστερά»

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2024

Συνέντευξη: Γιώργος Ζαϊρης – Γιώργος Καστάνης

Ο Γιόνι Όττο μίλησε αναλυτικά στο Metrosport.gr και στους απεσταλμένους του ομίλου Metromedia για το αποτέλεσμα στην OPAP Arena. Ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ έπαιξε με άνεση και στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Εκεί κλήθηκε να συνεισφέρει, μετά την αντικατάσταση του Μπάμπα στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι μία θέση γνώριμη για τον Όττο, καθώς στην Αγγλία αγωνίστηκε αρκετές φορές σε αυτή την θέση.

Αρχικά ρωτήσαμε τον έμπειρο αμυντικό του Δικεφάλου:

  • - Αυτή η εμφάνιση ήταν μια από τις καλύτερες δικές σου, από την έναρξη της σεζόν;

«Δεν νομίζω. Έκανα ότι περισσότερο μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα και στην άμυνα και στην επίθεση. Δώσαμε πολλές μονομαχίες σε ένα ντέρμπι και πήραμε ένα αποτέλεσμα που είναι δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα».

  • - Αλήθεια, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από τον αγώνα; Θα μπορούσε να κερδίσει;
  • «Ναι πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Είμαστε σε κάθε περίπτωση ικανοποιημένοι από την ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα, σε ένα ντέρμπι. Είμαστε ικανοποιημένοι μεν, αλλά όχι απόλυτα. Πάντα παίζουμε για την νίκη σε όλα τα γήπεδα, κάτι το οποίο είναι γνωστό. Κρατάμε την μαχητικότητα μας, την καλή μας εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τώρα πρέπει να σκεφτούμε το παιχνίδι της Πέμπτης. Έχουμε μείνει πίσω στην Ευρώπη και πρέπει να κερδίσουμε την Βικτόρια Πλζεν στην έδρα μας. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι».
  • - Πως αισθάνθηκες που έπαιξες και πάλι ως αριστερό μπακ στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την αλλαγή του Μπάμπα;

Είναι για εσένα πιο οικεία αυτή η θέση;

«Ναι είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα μου τα έχω παίξει αριστερά στην άμυνα. Αισθάνομαι το ίδιο οικεία τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής. Νιώθω και στις δυο πλευρές το ίδιο και το πιο σημαντικό για μένα είναι να βοηθάω την ομάδα όποτε με χρειάζεται».

  • - Συνολικά θα δώσετε επτά ματς σε 20 μέρες, θα τα καταφέρετε;

«Για όλους τους παίκτες είναι πολύ σημαντικό καλό να γίνονται συνεχόμενα παιχνίδια. Χρειάζονται αυτά τα ματς για να αποκτήσουμε ρυθμό. Έχουμε μπροστά μας σημαντικές αναμετρήσεις για την Ευρώπη και για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ καλό να παίρνουν λεπτά συμμετοχής όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ για να μπορούν όλοι να βοηθήσουν την ομάδα. Όσο περισσότερο παίζεις, τόσο καλύτερη κατάσταση έχεις. Να υπάρχει η κατάλληλη ξεκούραση και μετά να είσαι έτοιμος να παίξεις».

  • - Πως σχολιάζεις την αγωνιστική εικόνα του Λόβρεν;

«Όλοι γνωρίζουν την αξία και την ποιότητα του Ντέγιαν. Μας βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό το παιχνίδι με την εμπειρία του. Μπήκε και ο Όμαρ μετά για να αντιμετωπίσουμε τους ψηλούς επιθετικούς της ΑΕΚ, ειδικά όταν η μπάλα σηκώθηκε ψηλά. Ήταν πολύ καλός, υπάρχει ένας εξαιρετικός ανταγωνισμός στην ομάδα και στην άμυνα και σε όλες τις θέσεις, κάτι που μόνο βελτίωση μπορεί να φέρει».

  • - Άξιζε ο ΠΑΟΚ τη νίκη;

«Ναι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Όμως είναι κρίμα γιατί μπορέσαμε να σκοράρουμε σε μια καλή φάση του αγώνα και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας. Θα έπρεπε να κρατήσουμε περισσότερο το υπέρ μας σκορ και αν το κάναμε θα ήμασταν πιο κοντά στην νίκη. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να βελτιωθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.