Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο νικητή και χαρακτήρα πρωταθλητή

Γιώργος Καστάνης21 Οκτωβρίου 2024

Πολύ καλύτερος στον τακτικό τομέα ήταν ο ΠΑΟΚ σε σύγκριση με την ΑΕΚ στο παραδοσιακό ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής. Και αυτό ήταν το βασικό του όπλο για να φύγει αλώβητος από την δύσκολη έδρα του αντιπάλου του.

Θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει. Απλά για να συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε οι παίκτες του, να ήταν απόλυτα εύστοχοι στις τελικές τους προσπάθειες. Η ουσία όμως είναι άλλη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, πως διαθέτει το μέταλλο του νικητή. Και έχει ενισχυμένο τον χαρακτήρα του Πρωταθλητή, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ορθολογική διαχείριση που κάνουν ο προπονητής του, με τους συνεργάτες του.

Ανεξάρτητα από όλα όσα έγιναν μετά το σφύριγμα της λήξεως του αγώνα και τα περιγράψαμε αναλυτικά με τον Γιώργο Ζαϊρη, σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο Λουτσέσκου κέρδισε τον Αλμέϊδα. Πήρε ένα αποτέλεσμα σε μία πολύ δύσκολη έδρα, πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς να συμβεί, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Η τακτική που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ σε σύγκριση με αυτήν της ΑΕΚ, ήταν υποδειγματική. Και το εντυπωσιακό στοιχείο που πρέπει να αναφέρουμε, είναι ότι ο Δικέφαλος του Βορρά με αυτή την τακτική, κατάφερε να εξουδετερώσει τα επιθετικά «όπλα» της ΑΕΚ. Όταν στην «σκακιέρα» υπάρχουν ονόματα σαν τον Πιερό, τον Λαμέλα, τον Λιβάι Γκαρσία, τον Κοϊτά και δεν μπορούν να «παράγουν», αυτό πρακτικά δείχνει πως η όλη λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματική.

Ο Δικέφαλος στον επιθετικό τομέα, είχε τους Τάϊσον, Αντρίγια, Μουργκ περισσότερο προσαρμοσμένους στην τακτική προσέγγιση του αγώνα που επιχείρησε να ακολουθήσει – ορθά- ο Λουτσέσκου. Είχε τον Τσάλοφ που ακόμη δεν έχει δείξει κάποια στοιχεία από τις πραγματικές του δυνατότητες. Περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα από τον Ρώσο. Θέλετε ένα παράδειγμα σύγκρισης;

Ο Πιερό, πέτυχε το γκολ της ΑΕΚ με προσωπική ενέργεια, παίρνοντας την μπάλα και κερδίζοντας χώρο με το σώμα του, απέναντι στον Κεντζιόρα. Έφερε το σώμα του σε θέση βολής, πλάσαρε και πέτυχε το γκολ των γηπεδούχων. Μία ανάλογη ενέργεια δεν έχουμε δει, μέχρι τώρα, από τον σέντερ φορ του ΠΑΟΚ.

Πρακτικά, η επιλογή του Λουτσέσκου να παίξει με αυτό τον τρόπο η ομάδα του απέδωσε καρπούς. Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το γκολ του Πιερό, το σκορ θα μπορούσε να είναι 0-2 υπέρ του ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί η τρομερή ευκαιρία του Οζντόεφ και το δοκάρι. Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ και πάλι πλησίασε σε ένα ακόμη τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η τακτική που επέλεξε ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματική. Έφερε το ματς στα μέτρα του, πήρε με μεγάλη άνεση το αποτέλεσμα που τελικώς διαμορφώθηκε και εάν είχε σε αγωνιστική ετοιμότητα παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Ντεσπόντοφ, ο Μπράντον, θα μπορούσε άνετα να πάρει το «διπλό».

Αυτός ο ΠΑΟΚ, με σαφέστατη βελτίωση της εικόνας πρωτοκλασάτων παικτών που ήδη προαναφέραμε και με την τακτική που ακολουθεί, θα έχει στο άμεσο μέλλον ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους αντιπάλους του.

Σε κάθε περίπτωση, βρίσκεται δίκαια στην κορυφή της βαθμολογίας με 17 βαθμούς στο ενεργητικό του και καλείται να πάρει πόντους και στο Europa League. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Βικτόρια Πλζεν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.