ΠΑΟΚ: Για την πρώτη του νίκη στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, μετά την περσινή ισοπαλία

Γιώργος Καστάνης18 Οκτωβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, έχει 16 βαθμούς στο ενεργητικό του και μπροστά έχει μία μεγάλη πρόκληση. Να κερδίσει βαθμό ή βαθμούς στην Opap Arena με αντίπαλο την ΑΕΚ και με αυτό τον τρόπο να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ο Δικέφαλος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει. Επιπροσθέτως, μόλις πριν από λίγους μήνες εξασφάλισε ισόπαλο αποτέλεσμα (με 2-2) χάρη στα γκολ των Μπάμπα και Οζντόεφ. Και εκείνος ο βαθμός είχε αποδειχθεί καθοριστικός για να διεκδικήσει και εν τέλει να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα. Τα δύο πρώτα γκολ του λοιπόν, ο ΠΑΟΚ τα πέτυχε πριν από λίγους μήνες στο νέο γήπεδο του αντιπάλου του.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δεχθεί δέκα γκολ από την ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο και σκόραρε δύο φορές! Συνολικά μέχρι τώρα οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί 73 φορές αντιμέτωπες στην ιστορία του Πρωταθλήματος της Α' Εθνικής (από την καθιέρωσή της, τη σεζόν 1959-1960), με την ΑΕΚ να έχει 49 νίκες, τα 15 ματς να έχουν τελειώσει ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει σε εννιά αναμετρήσεις.

Αυτά με γηπεδούχο πάντα την ΑΕΚ. Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ ο Γιάννης Γιακουμής και ο Γιώργος Κούδας έχουν καταφέρει να σημειώσουν από τέσσερα γκολ και είναι (διαχρονικά) οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Την Κυριακή το βράδυ λοιπόν στην Αθήνα, ο Δικέφαλος θα διεκδικήσει την 10η συνολικά εκτός έδρας νίκη του, που εφόσον επιτευχθεί θα είναι η πρώτη, στην νέα έδρα της Ένωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.