Άρης: Οι δύο αποφάσεις που υποδηλώνουν την αλλαγή πολιτικής

Βασίλης Βλαχόπουλος14 Οκτωβρίου 2024

Αν στην πρόθεση διατήρησης του αυξημένου επιπέδου ποιότητας εντοπίζεται ένα κοινό στοιχείο μεταξύ της υπόθεσης του Λορέν Μορόν με την αντίστοιχη του Χοσέ Σιφουέντες, το δεύτερο βρίσκεται στον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων από την πλευρά του Άρη ο οποίος υποδηλώνει την αλλαγή τακτικής και τη… δράση εκεί που δεν το περιμένει κανείς. 

Αντικειμενικά, οι δηλώσεις του Λορέν Μορόν μετά τον αγώνα με τη Λαμία δεν προϊδέασαν για πρόθεση επέκτασης συμβολαίου από την πλευρά του Ισπανού ποδοσφαιριστή. 

Για την ακρίβεια, η εκτίμηση του ιδίου περί του χρόνου που θα χρειαζόταν για την πραγματοποίηση των συζητήσεων αλλά και τη λήψη οριστικής απόφασης, σε μεγάλο βαθμό, έδειξε ότι η υπόθεση είχε δρόμο μπροστά της. 

Κι όμως, εκεί που όλοι είδαν απόσταση, αυτή γεφυρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. 

Η αντίδραση του Άρη ήταν άμεση καθώς – αφού διαπιστώθηκε ότι η πρόταση των 2.4 εκατ. ευρώ δεν ήταν αρκετή για να κλείσει το deal – επανήλθε με βελτιωμένη προσφορά με σκοπό να «κλειδώσει» η παραμονή. 

Αυτό έγινε και μετά από (περίπου) 48 ώρες κοινοποιήθηκε η προφορική συμφωνία εκεί που ελάχιστοι περίμεναν. 

Στην πραγματικότητα, δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη απ’ όσα είχαν γραφτεί περί εμπλοκής δύο άλλων ελληνικών ομάδων.

Η περίπτωση Σιφουέντες

Η δεύτερη εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά τον Χοσέ Σιφουέντες. 

Όπως διαβάσατε στη «Μ», η απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη περί άμεσης απόκτησης των δικαιωμάτων του 25χρονου κεντρικού μέσου οδήγησε στην έναρξη συζητήσεων με τη Ρέιντζερς γι’ αυτόν τον σκοπό. 

Οι «κίτρινοι» δεν έχουν τον παραμικρό λόγο ανησυχίας διότι η σύμβαση δανεισμού του ποδοσφαιριστή τους δίνει το δικαίωμα αγοράς των δικαιωμάτων του έναντι συγκεκριμένου ποσού. 

Αυτή η ρήτρα είναι δεσμευτική για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση δεν θέλουν να αφήσουν τον χρόνο να κυλήσει. 

Αυτή η απόφαση υποδηλώνει πολλά, όπως για παράδειγμα την απόφασή τους να είναι οι απόλυτοι ρυθμιστές της υπόθεσης του Σιφουέντες σε περίπτωση που προκύψει ενδιαφέρον άλλων ομάδων. 

Ή ακόμη να δείξουν στον ποδοσφαιριστή την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητές του. Μπορεί επίσης αυτή η απόφαση να οδηγήσει και σε καλύτερη (οικονομικά) συμφωνία σε σχέση με όλα όσα προβλέπει η δεσμευτική ρήτρα. 

Σε κάθε περίπτωση, οι γρήγορες αντιδράσεις υποδηλώνουν αλλαγή μεταγραφικής πολιτικής και άμεσες ενέργειες για τη διασφάλιση του επιπέδου ποιότητας της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.