Σαββόπουλος: Δράση της προπαιδευτικής παθολογικής του ΑΠΘ για ασθενείς με προβλήματα αιμόστασης

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2024

Η Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΑΠΘ, που εδράζεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχει μακρά περίοδο συσχέτισης και εξειδίκευσης με περιπτώσεις ασθενών με προβλήματα αιμόστασης.

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για μια δράση της κλινικής μας, που θα αφιερωθεί στην Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης.

Φέτος, στις 13 Οκτωβρίου (παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης 2024), ημέρα Κυριακή συνεργαστήκαμε με το ΜΕΤΡΟ της πόλης. Ετοιμάσαμε ένα Τ-shirt με τυπωμένο το μήνυμα «Αποφεύγω τη θρόμβωση, ΖΩ ΜΕ ΜΕΤΡΟ» επιλέγοντας να μη τονίσουμε τη λέξη μέτρο ή Μετρό, για τη δράση μας αυτή.

 Το πρωί (10.30πμ) θα μοιράσουμε (μαζί με τους φοιτητές μας) ενημερωτικό υλικό για την ημέρα σε κεντρικό σταθμό του ΜΕΤΡΟ της πόλης (Αγία Σοφία), θα υπάρξει υπενθυμιστική ομιλία από τον Καθηγητή κ. Χ. Σαββόπουλο και ταυτόχρονα αρχαιολόγος θα μας ξεναγήσει εν συντομία στις αρχαιότητες του συγκεκριμένου σταθμού.

 Η εκδήλωση θα κλείσει με ενημερωτική πορεία κατά μήκος της οδού Αγίας Σοφίας μέχρι την παραλία. Παράλληλα από την προηγούμενη (12 Οκτωβρίου) ημέρα Γενικής Εφημερίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ , όλο το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των επειγόντων θα φοράει τα ίδια μπλουζακια, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η Κλινική προσπαθεί να καθιερώσει από τριετίας μια διαρκή ετήσια υπενθύμιση-πληροφόρηση του γεγονότος χρησιμοποιώντας ενημερωτικές πορείες σε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης, καθώς το πρόβλημα της αιμόστασης είναι από τα πλέον σημαντικά στον χώρο της υγείας αφού περίπου 25% των ασθενών υφίστανται τις συνέπειές της είτε ως νοσηλευόμενοι είτε ως εξωτερικοί ασθενείς. Πρόπερσι (2022) είχαμε διανείμει κατά μήκος της οδού Τσιμισκή σε διερχόμενους και στα καταστήματα ενημερωτικό υλικό. Πέρσι (2023) κατά μήκος της Εγνατίας οδού με ένα μικρό λεωφορείο που μας παραχώρησε ο ΟΑΣΘ σταματούσαμε σε στάσεις και ενημερώναμε τους διερχόμενους. 

Η επαφή του κοινού με τους φοιτητές και τους συνοδούς Καθηγητές ήταν αμοιβαία επωφελής και είναι σημαντικό η γνώση και η πρόληψη να μεταλαμπαδεύεται στο ευρύ κοινό.

Θα είναι μεγάλη χαρά να σας έχουμε συνοδοιπόρους στη διοργάνωση για να καλύψετε και να ενημερώσετε όσους δεν παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Χρήστος Γ. Σαββόπουλος Διευθυντής Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Καθηγητής Παθολογίας Τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.