Η πρώτη θέση, οι 12 νέες προσθήκες και το απίστευτο ξέσπασμα Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης07 Οκτωβρίου 2024

Φαίνεται πως τα κρατούσε μέσα του, για μεγάλο χρονικό διάστημα, όλα όσα είπε δημόσια, με τον τρόπο του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Ήταν ένα απίστευτο ξέσπασμα του Λουτσέσκου που ήρθε κόντρα στην γενικότερη ικανοποίηση για την νίκη και την πρωτιά στη βαθμολογία.

Πρώτο συμπέρασμα, από τις καταγεγραμμένες δηλώσεις του Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου, που ήδη δημοσιεύονται στο Metrosport.gr και από το ηχητικό της συνέντευξης που θα ακουστεί στο ραδιόφωνο: Ο Λουτσέσκου ήταν αντίθετος στην επιβολή του προστίμου προς την ομάδα από την διοίκηση.

Όταν του έθεσε την ερώτηση ο Πετρωτός και απάντησε με το στυλ: αλλάξτε την ερώτηση, είναι ξεκάθαρα ενοχλημένος από το πέναλτι που έβαλε η διοίκηση στην ομάδα.

Δεύτερο συμπέρασμα: Είναι η πρώτη φορά, από την ημέρα που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ που απευθύνεται με προτρεπτικό τρόπο στον ιδιοκτήτη της ομάδας. Τον Ιβάν Σαββίδη. Ήταν επιθετικός γιατί δέχθηκε αυστηρή κριτική από όλους. Και είπε, εδώ που τα λέμε, αυτονόητα πράγματα για το ποδόσφαιρο.

Στο ρόστερ της ομάδας προστέθηκαν 12 παίκτες από το καλοκαίρι. Είχαμε μία μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ. Ήρθαν μεταξύ των άλλων οι Μπακαγιόκο, Σορετίρε, Γκόμες, Λόβρεν, Τισουντάλι, Τσάλοφ, Κόλει, Καμαρά, έμεινε ο Κεντζιόρα που αποτελεί σταθερή αξία, ήρθε ο Παβλένκα ως ελεύθερος. Πουλήθηκε ο Κουλιεράκης, δεν παρέμεινε ο Μειτέ για τον οποίο επέμεινε όλο το καλοκαίρι.

Για να δέσει λοιπόν το σύνολο, για να γίνει παραγωγική η ομάδα, χρειάζεται χρόνο. Και δουλειά. Την οποία κάνει ο προπονητής, με τους συνεργάτες του. Κανείς δεν είναι θαυματοποιός. Όλα γίνονται με υπομονή και δουλειά. Ειδικά από έναν προπονητή, όπως είναι ο Λουτσέσκου, που έχει καταθέσει με επιτυχία τα διαπιστευτήριά του.

Άρα, αυτό το ξέσπασμα, έχει αποδέκτες. Αφενός τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ από την στιγμή που τον ανέφερε δημόσια και αφετέρου όλους όσους αμφισβητούν την δουλειά του. Ο Ρουμάνος δέχθηκε ασφυκτική πίεση από το καλοκαίρι. Όταν η ομάδα αποκλείστηκε από τα play off του champions League. Δέχθηκε, έντονη πίεση και μετά από τις τρεις σερί ήττες. Και αποφάσισε να μιλήσει έτσι όπως νιώθει.

Το εάν θα πάρει το αεροπλάνο για το Βουκουρέστι, δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτή την στιγμή. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη μετά από αυτές τις δηλώσεις Λουτσέσκου. Το πιο πιθανό είναι να συζητήσουν οι δυο και να καταλαγιάσει το όλο θέμα. Πάντως όταν λέει δημόσια ο προπονητής, πως εάν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μαζί του, τότε μπορεί να φύγει μόνος του και να επιστρέψει στο Βουκουρέστι, αυτή από μόνη της, είναι μία ξεκάθαρη πρόθεση.

Πάμε και στα αγωνιστικά: Ο Μπακαγιόκο ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Θέλει πολύ πολύ δουλειά για να βοηθήσει την ομάδα και να γίνει ένας φυσιολογικός χαφ.

Ο Σορετίρε, για τον οποίο πολλοί φώναζαν πως έπρεπε να μπει στην ενδεκάδα νωρίτερα, δυστυχώς δεν έκανε τίποτα το φυσιολογικό. Με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, δεν απείλησε ούτε μία φορά. Πρέπει να αυξήσει την απόδοση του.

Ο νεαρός Γκόμες, υπέπεσε σε ένα πέναλτι από μία λανθασμένη αντίδραση του, κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν έπεισε στο διάστημα που αγωνίστηκε πως μπορεί να αποτελέσει το back up του Μπάμπα.

Ο Λόβρεν έπαιξε κυρίως με την εμπειρία του. Ο Κόλει, δείχνει πιο προσαρμοσμένος, αναφορικά με τον χρόνο παρουσίας του, στην ομάδα.

Πρακτικά: Η είσοδος του Βιεϊρίνια άλλαξε όλη την ροή του αγώνα στην Λιβαδειά. Μαζί με την παρουσία του Καμαρά που γέμισε την μεσαία γραμμή και πέτυχε ένα υπερπολύτιμο γκολ. Συν την συνδρομή του Τάϊσον, ορισμένες κινήσεις του Ντεσπόντοφ και την ενέργεια του Κωνσταντέλια, από την οποία ήρθε το πέναλτι που έδωσε την δυνατότητα στον Σβαμπ να πετύχει το δεύτερο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, αλλά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου δείχνουν πως υπάρχει εσωστρέφεια στην ομάδα. Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν, προφανώς εκ των έσω. Το απίστευτο ξέσπασμα του προπονητή, λογικά οφείλεται στην όλη πίεση που δέχεται από την έναρξη της σεζόν. Μία πίεση βεβαίως προερχόμενη και από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, που έχει το ανάλογο αντίτιμο. Το υψηλότατο συμβόλαιο και τις μεγάλες παροχές σε οικονομικό επίπεδο που προσφέρει στον Ρουμάνο τεχνικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.