Στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου η Μέση Ανατολή – Μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ από το Ιράν

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2024


Περισσότερους από 180 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε το Ιράν ως αντίποινα για τους επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Δεκάδες βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύονται ταυτόχρονα από το Ιράν με στόχο τα εδάφη του Ισραήλ. Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης δίνει εντολή επίθεσης.

«Ξεκινήστε την επιχείρηση ”Αληθινή Υπόσχεση – 2”, με τις ευλογίες του Μεγαλοδύναμου Θεού! Θεέ, δώσε μας δύναμη! Δόξα τω Θεώ. Καλή τύχη!», δήλωσε ο αρχηγός Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο ουρανός στο Ισραήλ ”παίρνει φωτιά”. Τα συστήματα αεράμυνας αναχαιτίζουν πυραύλους πάνω από το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ και άλλες πόλεις.

Φλεγόμενα θραύσματα πέφτουν, σκορπώντας τον πανικό. Οι Ισραηλινοί αναζητούν καταφύγιο, για να γλιτώσουν.

Το MEGA κατέγραψε τη πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ από το Ιράν

Ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης με τον εικονολήπτη Θοδωρή Ρωμανέα καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τη νέα μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν.

«Εδώ βλέπετε ένα ακόμη πύραυλο ο οποίος είναι από την αεράμυνα του Ισραήλ, βλέπετε πως προσπαθεί και ανεβαίνει συνεχώς, προχωρά γιατί κάποιο στόχο έχει εντοπίσει, ήταν ακόμα ένας πύραυλος από την αεράμυνα του Ισραήλ που ενεργοποιήθηκε, πριν από ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Το Τελ Αβίβ ανακοινώνει πως η Τεχεράνη εκτόξευσε πάνω από 180 πυραύλους και πως τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τους περισσότερους. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ακαριαία, στην Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν έπεσε πάνω του θραύσμα πυραύλου. Άλλοι δύο είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

«Το Ιράν έκανε ένα σοβαρό λάθος απόψε και θα το πληρώσει. Το καθεστώς στο Ιράν δεν κατανοεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και την αποφασιστικότητά μας να απαντήσουμε στους εχθρούς μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει πως η επίθεση ήταν πετυχημένη και πως χτυπήθηκαν και στρατιωτικοί στόχοι.

Ιρανικά μέσα δίνουν εικόνες με πυραύλους Φατάχ, με την επιγραφή πως αυτή είναι η εκδίκηση για τη δολοφονία του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του αρχηγού Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα στην Βηρυτό. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας παραδέχτηκε πως χτυπήθηκαν βάσεις της πολεμικής αεροπορίας, χωρίς να προκληθούν ζημιές σε στρατηγικής σημασίας κτίρια ή αεροσκάφη. Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως τουλάχιστον 100 σπίτια στο κεντρικό Ισραήλ, έχουν υποστεί ζημιές.

Σε λιγότερα από 15 λεπτά, οι βαλλιστικοί πύραυλοι διήνυσαν περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα, πάνω από το Ιράκ, τη Συρία και την Ιορδανία, προτού μπουν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Ο πρόεδρος του Ιράν κατηγόρησε τη Δύση, πως αφήνει το Ισραήλ ανεξέλεγκτο.

Στο πλευρό του Ισραήλ οι ΗΠΑ – Αναχαίτισε ιρανικούς πυραύλους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπευσαν να στηρίξουν το Ισραήλ, αναχαιτίζοντας ιρανικούς πυραύλους.

«Να είστε βέβαιοι, οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως, πλήρως, πλήρως, το Ισραήλ. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση και τους εταίρους μας και μένει να φανεί ποια θα είναι η απάντηση», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν.

Μάλιστα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η ιρανική επίθεση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, τις οποίες η Ουάσιγκτον θα συντονίσει με το Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.