Κίμνικ: «Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους»

Τάνια Δήμου27 Σεπτεμβρίου 2024

Έτοιμος να αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό πρωτάθλημα και να γράψει τη δική του ιστορία με την ασπρόμαυρη φανέλα εμφανίστηκε ο Ολλανδός διεθνής αθλητής και νέος «μαέστρος» του Δικεφάλου Βέσελ Κίμνικ. Μετά από τέσσερα σερί χρόνια στην Τσεχία ο Ολλανδός πασαδόρος του ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει ένα νέο άλμα στην καριέρα του και να ζήσει την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο 31χρονος «μαέστρος» είναι ο πέμπτος κατά σειρά αθλητής από την Ολλανδία που θα ντυθεί στα «ασπρόμαυρα» μετά τους συμπατριώτες του Φαν Χάρντενερ, Χάις Γιόρνα, Νιλς Κλαπβάικ, Φαν Ντάικ.

Αθλητές που του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία τους στον ΠΑΟΚ κάνοντας τον Κίμνικ να χρειαστεί μόλις πέντε λεπτά για να πει το πολυπόθητο ναι στους «ασπρόμαυρους».

-Πώς αποφάσισες να έρθεις στον ΠΑΟΚ

«Στο τέλος της σεζόν έπρεπε να αποφασίσω εάν θα μείνω στην Καρλοβάτσκο ή θα φύγω. Τότε ήρθε η πρόταση για το ελληνικό πρωτάθλημα και πραγματικά που πήρε πέντε λεπτά για να αποφασίσω τι θα κάνω, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με μεγάλη ιστορία.

Είπα απ’ ευθείας το ναι γιατί είχα ακούσει τα καλύτερα για τον σύλλογο και τη ζωή στην Ελλάδα και από τον Φαν Χάρντερεν και από τον Χάις Γιόρνα. Και οι δύο τους μου είπαν πως πέρασαν πολύ καλά στον ΠΑΟΚ και πως έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήθελα λοιπόν και εγώ, έστω και για έναν χρόνο να ζήσω αυτή την εμπειρία. Να ζήσω την ατμόσφαιρα του ελληνικού πρωταθλήματος και του ΠΑΟΚ».

-Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ;

«Μέχρι στιγμής όλα είναι πολύ καλά. Ταλαιπωρήθηκα μόνο από τη ζέστη όταν ήρθα στην Ελλάδα γιατί ήμουν μαθημένος σε άλλες θερμοκρασίες στην Ολλανδία. Αγωνιστικά έχω έρθει σε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Η προετοιμασία κυλάει ωραία και μου αρέσει ο προπονητής».



-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή χρονιά;

Όταν έρχεσαι στον ΠΑΟΚ ξέρεις από την αρχή ότι οι στόχοι θα είναι υψηλοί και πως πρέπει να παλέψεις για όλους τους τίτλους. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος ωστόσο από την αρχή θα πάρουμε μια γεύση για το τι μπορούμε να καταφέρουμε. Έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα , θα είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα αλλά πρέπει να δω και το επίπεδο του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και ίσως και του Μίλωνα για να βγάλω συμπεράσματα».

- Σε προβληματίζει ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα θα είναι ένα πολύ σκληρό ματς, όπως και όλα τα παιχνίδια ανάμεσα στις τοπ ομάδες του πρωταθλήματος. Θα μπορούσαμε να παίζαμε με μια άλλη ομάδα μικρότερης δυναμικής αλλά η τύχη τα έφερε έτσι ώστε στην πρεμιέρα να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Για μένα σ΄ αυτό το ματς θα υπάρχει έξτρα πρόκληση γιατί θα παίξω αντίπαλος με τον Φάν Χάρντερεν. Θα έχει πλάκα που θα είμαστε αντίπαλοι. Εμείς από την πλευρά μας θα βάλουμε τα δυνατά μας για να ξεκινήσουμε με νίκη μέσα στο γήπεδο μας».

-Νωρίτερα θα παίξετε με την Κηφισιά για το Λιγκ Καπ.

«Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω πολλά για την Κηφισιά και τη δυναμική της αλλά έχω μάθει να σέβομαι τον κάθε αντίπαλο. Πρέπει να κατεβούμε στο ματς απόλυτα συγκεντρωμένοι. Μπορεί θεωρητικά ο ΠΑΟΚ να είναι το φαβορί για την πρόκριση αλλά αυτό πρέπει να αποδειχτεί και μέσα στο γήπεδο».

-Ο προπονητής σου, λέει πως θα είσαι ο καλύτερος πασαδόρος του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα τον δικαιώσεις;

«(Γέλια) Το ελπίζω ! Είμαι εννέα χρόνια τώρα στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας και τα πάω πολύ καλά. Έχω βέβαια και έναν εξαιρετικό διαγώνιο (Νιμίρ). Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα βάλω τα δυνατά μου και ελπίζω να τον δικαιώσω».

Ο Βέσελ Κίμνικ από το 2020 έως το καλοκαίρι του 2024 αγωνίζονταν στην Τσέχικη Καρλοβάτσκο. Με τη φανέλα της ομάδας της Τσεχίας κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ενώ στην τροπαιοθήκη του υπάρχουν ακόμη δύο Σούπερ Καπ Τσέχιας, ένα Κύπελλο Μαυροβουνίου και ένα ιταλικό Σούκερ Καπ. Είναι ο βασικός πασαδόρος της Εθνικής Ολλανδίας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.