Ο Κοτάρσκι, η πρώτη απόκρουση πέναλτι, οι επιδόσεις του και η αποθέωση του Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης22 Σεπτεμβρίου 2024


Είναι ο φύλακας άγγελος του ΠΑΟΚ. Το αποδεικνύει με τις πράξεις. Ο λόγος για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι. Στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Βόλο, είχε καθοριστική συμμετοχή, για να εξασφαλίσει ο Δικέφαλος την νίκη.


Οι επεμβάσεις του, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ήταν καθοριστικές. Ακόμη και στο ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο Τσαγκαράκης υπέρ του Βόλου, ο Κροάτης γκολκίπερ του Δικεφάλου, κέρδισε κατά κράτος τον Αλτμαν στην εκτέλεση.


Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λουτσέσκου τον αποθέωσε. Τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο τερματοφύλακα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπερβολή; Οχι, σύμφωνα με τα στοιχεία και την απόδοσή του.


Ο Κοτάρσκι έπαιξε στα 10 από τα 11 παιχνίδια του ΠΑΟΚ από την έναρξη της σεζόν. Στην Ελλάδα και τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Απουσίασε μόνο σε ένα, του πρωταθλήματος. Στα 10 ματς συνολικά, δέχθηκε 10 γκολ. Τα οκτώ εκ των οποίων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τα έξι από αυτά τα πέτυχαν οι παίκτες της Μάλμε, τέσσερα στην Τούμπα και δύο στην έδρα τους.

Στο πρωτάθλημα σε σύνολο τεσσάρων αγώνων (από τους πέντε) που αγωνίστηκε δέχθηκε δύο γκολ.


Στο champions league στα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξε, δέχθηκε οκτώ γκολ.

Στο Europa League σε δύο ματς των πλέι οφ, δεν δέχθηκε κανένα γκολ. Οι επεμβάσεις του, πάντως είναι καθοριστικές. Σε κομβικούς αγώνες, από την έναρξη της φετινής σεζόν.

Για όσους θυμούνται, ακόμη και σε εκείνο το ματς με την Μάλμε στην Τούμπα, που τελικά δέχθηκε ο ΠΑΟΚ τέσσερα γκολ (η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση), ο Κοτάρσκι είχε πραγματοποιήσει τρεις τουλάχιστον σπουδαίες επεμβάσεις. Είχε γλυτώσει τρία τουλάχιστον γκολ.


Στον Βόλο, ο Κοτάρσκι απέκρουσε το πρώτο πέναλτι που κέρδισαν αντίπαλοι του ΠΑΟΚ από την έναρξη της σεζόν. Αυτό ήταν το πέμπτο συνολικά πέναλτι όπου είχε όχι στον αντίπαλό του.

Ως εκ τούτου τα λόγια του προπονητή του ΠΑΟΚ για τον Κροάτη πορτιέρο, μόνο τυχαία δεν βγήκαν από το στόμα του. Ο Κοτάρσκι από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται αισθητά. Αποτελεί μία σταθερά για την σωστή αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.