Μια οικογένεια με… βαρύ μητρώο

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2024

Ελεύθερος επαγγελματίας, επιχειρηματίας ή… «παιδί της Γιουβέντους», όπως κάποτε τον χαρακτήρισε ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Λούκα Παϊρέτο ο οποίος θα διευθύνει τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» πάντα βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της ιδιαίτερης σχέσης της οικογένειας με την διαιτησία αλλά και του σκανδάλου Calciopoli στο οποίο ενεπλάκη και καταδικάστηκε ο πατέρας του.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το… «αμαρτίαι γονέως παιδεύουσι τέκνα» προφανώς ισχύει στην περίπτωση του 40χρονου Ιταλού διαιτητή ο οποίος επιστρατεύτηκε άρον-άρον από τον Γάλλο Λανουά για να διευθύνει τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό.

 Κι ενδεχομένως να μην ευθύνεται (ούτε κατ’ ελάχιστο) ο ίδιος για το γεγονός ότι κόσμος και κοσμάκης τον έχει πάρει με κακό μάτι. Εξάλλου, δεν έχει ουδεμία συμμετοχή με τις παλινωδίες του Λανουά και της ΚΕΔ αλλά κλήθηκε την ύστατη στιγμή για να καλύψει την «γκέλα» που έγινε με τον συμπατριώτη του Μαρέσκα. 

Κι έτσι ο Παϊρέτο θα ζήσει ξεχωριστή εμπειρία καθότι στην Ιταλία δεν είναι δα και από τους διαιτητές που επιλέγονται στα μεγάλα παιχνίδια. Είναι ζήτημα ικανότητας στη διαχείριση αυτών ή μήπως εκεί οδήγησαν τα κατορθώματα του πατέρα του;

Οι Ιταλοί έχουν καταναλώσει αρκετό μελάνι για την οικογένεια καθώς η διαιτησία βαστά από… πάππου προς πάππου. Ο πατέρας του Λούκα Παϊρέτο, Πιερλουίτζι, ήταν μπλεγμένος στο σκάνδαλο Calciopoli και μάλιστα του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 3.5 χρόνων από το ποδόσφαιρο πέραν του προστίμου των 1.05 εκατ. ευρώ.

 Από τότε η οικογένεια χαρακτηρίστηκε φίλα προσκείμενη στη Γιουβέντους, προέρχεται εξάλλου από το Τορίνο καθώς εκεί δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Και ήταν Νοέμβρης του 2022 όταν μετά από έναν αγώνα της Ρόμα, ο τότε προπονητής των Ρωμαίων, Ζοζέ Μουρίνιο, του φώναξε (σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa) ότι… «Η Γιουβέντους σ’ έστειλε με πρόθεση εδώ πέρα», καθώς ο αδερφός του Λούκα Παϊρέτο, Αλμπέρτο, εργαζόταν στη Γιουβέντους!

Εν τέλει, όλα όσα προηγήθηκαν μαζί με και με την αμφιβολία που υπάρχει για το επίπεδο του Παϊρέτο, πρόσφατα η Gazzetta Dello Sport του άσκησε δριμύτατη κριτική για τις αποφάσεις του στον αγώνα της Ίντερ με τη Μόντσα, είναι οι λόγοι της περιορισμένης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.