«Γενική επιστράτευση» στον ΠΑΟΚ για τα… «ευρωπαϊκά rotation»

Δημήτρης Μπούζας20 Σεπτεμβρίου 2024

Αύριο οι πρωταθλητές δίνουν έναν εκτός έδρας αγώνα απέναντι σε μια ομάδα, η οποία φέτος παρουσιάζεται εξαιρετικά βελτιωμένη. Γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολη την αποστολή τους. Όσοι είδαν το πρόσφατο παιχνίδι στην «OPAP Arena», σίγουρα συμφωνούν με την παραπάνω διαπίστωση.

Η ΑΕΚ για να λυγίσει τους Βολιώτες χρειάστηκε την άμεση και προκλητική στήριξη του Φωτιά. Ο ΝΠΣ Βόλος παρουσιάζεται τελείως μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, κάτι που ασφαλώς το έχει λάβει υπόψη του ο Λουτσέσκου. Είναι αλήθεια ότι ο Ρουμάνος κόουτς έχει μπροστά του από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος το συγκεκριμένο πρόβλημα, που επικεντρώνεται στην όσο δυνατό ταχύτερη και φυσικά και ιδανικότερη προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων, οι οποίοι προστέθηκαν στο ρόστερ καθυστερημένα.

Ως εκ τούτου λίγο – πολύ «δοκίμασε» στα μέχρι «χθες» παιχνίδια «λύσεις», που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πρόδρομα μηνύματα για σημαντικότερες κινήσεις. Δεν θα ήταν υπερβολή να υποθέσουμε – γιατί όχι και να υποστηρίξουμε - πως ήδη ο Ραζβάν έχει κηρύξει μια «γενική επιστράτευση» για να αντιμετωπίσει στη ρίζα του και καθόλη τη διάρκεια του το πρόβλημα. 

Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε πως το συγκεκριμένο rotation που αντιμετωπίζουν μαζί με τον ΠΑΟΚ και άλλες δύο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός), έχει κάποια διαφορά - αρκετά σημαντική – από εκείνο που πιθανότατα θα επιχειρήσουν οι υπόλοιπες για τις εγχώριες (και μόνον) υποχρεώσεις τους. Στη «γενική επιστράτευση» λοιπόν του Λουτσέσκου, είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το παρόν απαξάπαντες. 

Απλά και με δύο λόγια: Όσοι υπολογίζονται για την πρώτη γραμμή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αύριο υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε, ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη του παιχνιδιού, «συμμετοχή» για όσο χρόνο θα κρίνει ο κόουτς, παικτών που δεν έχουν ούτε ένα λεπτό συμμετοχής. Όπως είναι ο Μπακαγιόκο και ο Κόλεϊ (σχετική φωτό) και στη συνέχεια και όποτε ο Λουτσέσκου τον κρίνει έτοιμος, ο επιδραστικός κατά γενική ομολογία Λόβρεν και ο αριστερός μπακ Τζόναθαν Γκόμες. Τα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους οι πρωταθλητές είναι σημαντικά. Από το αποτέλεσμα τους θα κριθούν πολλά. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την πορεία τους στο δρόμο για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ήδη στο ρετιρέ της βαθμολογίας σημειώνονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις, συγχρόνως και αναταράξεις. Η μεταγραφή του Μαρσιάλ στη Ένωση σηματοδοτεί διαφοροποιήσεις, πρωτίστως βέβαια σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις εκείνων που πιστεύουν πως δεν θα απογοητεύσει τον Μελισσανίδη. Ήδη ο Ηλιόπουλος κράτησε και τον Πινέδα και τον Λιβάι Γκαρσία, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, παρέχοντας στον υπό αμφισβήτηση και πίεση Αλμέιδα, εξουσία, άνεση κινήσεων και ισχυροποίηση του ρόστερ.

Τέλος οδεύοντας προς την 5η αγωνιστική, στα δύο παιχνίδια των εκπροσώπων της πόλης, οι υποψίες σε ότι έχει σχέση με τους ορισμούς των διαιτητών, δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες. Η αλλαγή διαιτητή στο ντέρμπι του Χαριλάου και ο oρισμός του τιμ της «παράγκας» (Τσαγκαράκης, Κουμπαράκης, Παπαπέτρου) και του Πειραιώτη (!) Κορωνά στο «Πανθεσσαλικό» έδωσαν δικαιολογημένα αφορμές για σοβαρούς σχολιασμούς. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούν τα όσα σενάρια διακινούνται για τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.