ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βίκτoρ Ολατούνζι: Από τη 2η κατηγορία της Κύπρου στο Champions League!

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Η βραδιά της Τετάρτης (18/9) μπορεί να ήταν αρκετά «φτωχή» για λογαριασμό του League Phase στο Champions League, αλλά κατάφερε να «γεννήσει» νέους «ήρωες».

O επιθετικός της Σπάρτα Πράγας, Βίκτωρ Ολατούνζι, είναι ένας από αυτούς, καθώς στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κατάφερε να σκοράρει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και να «φτιάξει» το τρίτο, στην επιβλητική (3-0) νίκη κόντρα στη Σάλτσμπουργκ.

Με τα... παραπάνω κατορθώματα του κατάφερε να γίνει μόλις ο τρίτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ και ασίστ στο ντεμπούτο του στο Champions League, ύστερα από τον Ντανιέλ Κουζέν (2007 Ρέιντζερς) και τον Σερζ Οριέ ( 2015 Παρί Σεν Ζερμέν).

  • Πως όμως κατάφερε ο Νιγηριανός φορ να βρεθεί από τα «αζήτητα» της Κύπρου, στη μεγάλη ποδοσφαιρική σκηνή;

Το ξεκίνημα στη Σλοβακία

Ο Βίκτορ Ολατούνζι γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999 στο Σοκότο της Νιγηρίας και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Λάγος. Στα 19 του άφησε την Αφρική και ήρθε στην Ευρώπη για χάρη της Ίντερ Μπρατισλάβας, ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σλοβακίας.

Εκεί σημείωσε δυο γκολ σε 11 εμφανίσεις και δεν άργησε να κερδίσει τα βλέμματα από τη μεγαλύτερη κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα, η Ποντμπρέζοβα τον έκανε δικό της στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο Ολατούνζι σκόραρε τρεις φορές σε εννέα συμμετοχές.

Τη σεζόν 2019-2020 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μάτερσμπουργκ στην Αυστρία και πέτυχε επτά γκολ σε 19 εμφανίσεις, πριν συμφωνήσει ως ελεύθερος με την Αλκή Ορόκλινης της Κύπρου.

Στο νησί της «Αφροδίτης»

Η Αλκή εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Κύπρου και αυτό βοήθησε το θωρηκτό (1,92) από τη Νιγηρία να κάνει αισθητή την παρουσία του με 21 γκολ σε μονάχα 16 συμμετοχές.

Τότε ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα σε όλη τη χώρα πως οι μεγάλες ομάδες ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν. Ο ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση, η Ομόνοια, αλλά και ο Απόλλων Λεμεσού έγιναν «μαλλιά κουβάρια» για την υπογραφή του Ολατούνζι, αλλά αυτή που κέρδισε στο φινάλε ήταν η ΑΕΚ Λάρνακας και... μάλιστα από το «πουθενά».

Στη Λάρνακα, ο Βίκτορ Ολατούνζι δεν «έπιασε» τα στάνταρ του και ολοκλήρωσε τη διετή θητεία του με 30 εμφανίσεις και μόλις τέσσερα γκολ. Το ένα από τα τέρματα που πέτυχε ήταν σε προκριματικά Champions League, αλλά το ρεκόρ που αναφέραμε νωρίτερα είναι μονάχα για ντεμπούτο στη φάση των ομίλων και έπειτα...

Restart στην Τσεχία!

Τον Γενάρη του 2023 η Σλόβαν Λίμπερετς πήρε ως δανεικό τον Νιγηριανό επιθετικό, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία για restart στην καριέρα του. Ο Ολατούνζι δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και ολοκλήρωσε το δεύτερο μισό της σεζόν, με οκτώ τέρματα σε 19 εμφανίσεις.

Τα νούμερα του «ανάγκασαν» τη Λίμπερετς να πληρώσει 500.000 χιλιάδες ευρώ στην ΑΕΚ Λάρνακας για να τον αγοράσει την πρώτη ημέρα του Ιουλίου. Μόλις 16 ημέρες μετά από την πρώτη φορά, που κάποιος έδωσε χρήματα για να κάνει δικό του, τον επιθετικό, ήρθε η Σπάρτα Πράγας και έδωσε 900.000 χιλιάδες ευρώ στη Σλόβαν Λίμπερετς για να τον προσθέσει στη γραμμή κρούσης της.

Στη Σπάρτα Πράγας, μετρά 61 εμφανίσεις ως σήμερα με 14 γκολ και έχει κατακτήσει από μια φορά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Στην Τσεχία δείχνει πως έχει βρει τον εαυτό του, ενώ και με το χθεσινό του τέρμα στο Champions League αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.