Λούκα Παϊρέτο: Ο… επιχειρηματίας από το Τορίνο στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Γιώργος Μάντζιος18 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Λούκα Παϊρέτο θα αντικαταστήσει τελικά τον Φάμπιο Μαρέσκα (σ.σ και μόνον αυτόν γιατί το υπόλοιπο ιταλικό τιμ παραμένει το ίδιο) στο ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Ποιος είναι όμως ο 40χρονος Ιταλός ρέφερι που θα βρεθεί το βράδυ το Σαββάτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αν ο Μαρέσκα ήταν πυροσβέστης στο επάγγελμα, ο Παϊρέτο είναι επιχειρηματίας, αφού διατηρεί στο Τορίνο καταστήματα καφέ και υποδημάτων. Σφυρίζει στην Serie A από το 2013 και μετράει 123 παιχνίδια. Πέρυσι σφύριξε 14 παιχνίδια ιταλικού πρωταθλήματος, δίνοντας μάλιστα και 7 πέναλτι, αλλά δεν σφύριξε κάποιο ντέρμπι. Φέτος ήταν διαιτητής στο Νάπολι – Μπολόνια 3-0 και πριν από λίγες ημέρες στο Μόντσα – Ίντερ 1-1. Στην Ευρώπη σφύριξε το Μπράγκα – Μακάμπι Πετάχ Τίκβα για τα προκριματικά του Europa League και το Χάιντουκ – Ρουζόμπεροκ για τα προκριματικά του Conference League.

Στην Ευρώπη είναι διαιτητής Β΄ κατηγορίας και έχει σφυρίξει μόλις 7 παιχνίδια, αφού οριζόταν είτε ως 4ος , είτε ως VARίστας στα περισσότερα (από το 2017 μέχρι σήμερα). Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει σφυρίξει ξανά στην Ελλάδα, ούτε έχει συναντήσει ποτέ ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Αφήνει το παιχνίδι, δεν βγάζει συχνά κίτρινες, αλλά δίνει αρκετά πέναλτι.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετές φορές έχει βρεθεί στην επικαιρότητα για τα σφυρίγματα του, όπως όταν είχε αποβάλει τον Ζοσέ Μουρίνιο (φωτο) μετά από ένα Ρόμα – Βερόνα 2-2, με τον «Special One» να κατηγορεί τον Παϊρέτο ότι είναι… «παιδί της Γιουβέντους».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.