Ήταν καλύτερος αλλά μέχρι εκεί, έπρεπε να τους «αποτελειώσει»

Δημήτρης Μπούζας16 Σεπτεμβρίου 2024

Αποδεδειγμένα «τον είχε», όμως δεν προχώρησε ένα βήμα περισσότερο για να πάρει το τρίβαθμο και για να τον στείλει… αδιάβαστο. Φοβισμένος και λίγος ο Παναθηναϊκός των ακριβοπληρωμένων σούπερ σταρ, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έδειχνε παραδομένος στη μοίρα του. Σε αυτή που τον έχει καταδικάσει να αναζητά απεγνωσμένα λίγο φως μέσα στο σκοτάδι της αγωνιστικής του ανυποληψίας και ανυπαρξίας. 

Η γενική εικόνα της εμφάνισης των φιλοξενούμενων ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με πολλές από τις προηγούμενες. Στήθηκαν προσευχόμενοι να γλιτώσουν μια ακόμη συμφορά και έφυγαν ικανοποιημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας.

Από το ξεκίνημα φάνηκε ολοκάθαρα ποιος ήταν ο απώτερος σκοπός τους. Θα λέγαμε ότι τα κατάφεραν και μάλιστα δημιούργησαν και κάποιες περιπτώσεις να το «κλέψουν» το παιχνίδι. 

Εκεί βέβαια βρήκαν απέναντι τους τον εξαιρετικό Κοτάρσκι. Η εικόνα η γενική όπως και η περιρέουσα ατμόσφαιρα ήταν ακριβώς μέσα σε όσα προαναφέραμε. Το αφεντικό ήταν οι γηπεδούχοι, που από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, με μικρές παρενθέσεις και εξαιρέσεις, είχαν το πάνω χέρι. Όμως τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που δικαιούνταν, αν ζυγίσουμε βέβαια την διαφορά κυριαρχίας, αλλά και ευκαιριών. 

Όχι βέβαια ότι και οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση. Απλά ήταν καλύτεροι. Θα έλεγε κανείς μάλιστα πως παρά την ανωτερότητα τους, παρουσίασαν και αδυναμίες. Μία εξ αυτών ήταν η έλλειψη του καθαρού μυαλού και θα το διακινδυνέψουμε να το πούμε, ότι τους έλλειψε και η αποτελεσματικότητα. Έλλειψαν επίσης χθες οι αυτοματισμοί, οι ευφυείς επινοήσεις και η «συναντίληψη» γενικά της ροής του αγώνα, με συνέπεια οι προσπάθειες να διακόπτονται ενίοτε από αλόγιστες πρωτοβουλίες και ατομικές υπερβολές. 

Ανεξάρτητα βέβαια με αυτά τα αρνητικά στοιχεία, η ανωτερότητα τους ως προς την χθεσινή διεκδίκηση του τρίβαθμου, δεν αμφισβητείται. Προσωπικά που δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ο χθεσινός ΠΑΟΚ έμοιαζε με μια ομάδα η οποία ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της, αλλά δεν ένιωθε αυτή τη διαφορά και ίσως για αυτό και δεν κατάφερε να την εξαργυρώσει.

Δεν χρειάζεται βέβαια να σταματήσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο στην έμπνευση της επιστράτευσης του Σαμάτα, για να επαναλάβουμε πως οι καθυστερημένες μεταγραφές έπαιξαν το ρόλο τους, ώστε οι πρωταθλητές να εμφανίζονται σήμερα ότι βρίσκονται ακόμη σε μια περίεργη κατάσταση. Με την αναμονή της προσαρμογής των νεοαποκτηθέντων, να προκαλεί κάποιες περιπλοκές προετοιμασίας, αλλά και ψυχολογίας.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κοτάρσκι προφύλαξε από το «έμφραγμα» (να χάσει δηλαδή η ομάδα από αυτόν τον Παναθηναϊκό). Μεγάλο παιχνίδι από τον Ότο, το ίδιο και από τους Μιχαηλίδη, Κετζιόρα, Μπάμπα. Καλοί οι δύο χαφ Σβαμπ και Οζντόεφ. Δεν προσέφεραν αυτό που μπορούσαν και αυτό που έπρεπε όλοι οι υπόλοιποι.

Και δυο κουβέντες για το τι συνέβη στο Φάληρο. Εκεί είχαμε όχι δύο, αλλά τρία ημίχρονα, μέχρι δηλαδή να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Όσο για το διαιτητή κύριο Βεργέτη, ματαίως αγωνίστηκε για να αποδειχθεί ευεργέτης των γηπεδούχων. Αθάνατη παράγκα…


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.