Σπουδαία «κίνηση» στο «παρά πέντε» με Λόβρεν και αγώνας δρόμου προσαρμογής των νεοαποκτηθέντων

Δημήτρης Μπούζας13 Σεπτεμβρίου 2024

Ακριβώς με τη λήξη των μεταγραφών οι πρωταθλητές κατάφεραν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με μια αξιόλογη – κατά γενική ομολογία – προσθήκη, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα κενό σημαντικό στην αμυντική τους θωράκιση.

Ο πολύπειρος Κροάτης που περνά το κατώφλι της Τούμπας, συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό βιογραφικό, το οποίο παρουσιάστηκε με όλες τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες «πτυχές» του, από το σύνολο - σχεδόν – των ΜΜΕ της πόλης και όχι μόνο. Ευχής έργο θα ήταν βέβαια ο Λόβρεν, όπως και όλες οι άλλες ποιοτικές μεταγραφές που συμπληρώνουν σήμερα το ρόστερ του ΠΑΟΚ, να γινόντουσαν έγκαιρα, ώστε ο κόουτς να έχει τον χρόνο να «μπολιάσει» με άνεση τους νεοαποκτηθέντες και να τους έχει έτοιμους με το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με συνέπεια να υπάρχει το πρόβλημα μιας σταδιακής προσαρμογής, τη στιγμή που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Λουτσέσκου είχε την ώρα που έπρεπε μόνον τον Μαντί Καμαρά, τον Θυμιάνη και τον Τσιφτσή. Σε «δεύτερη φάση» προστέθηκαν ο Γιόναθαν Γκόμεζ, ο Τσάλοφ, ο Τισουντάλι και ο Σορετίρε και στην τρίτη – δεν την λέμε και τελευταία για ευνόητους λόγους – ο Κόλει, ο Μπακαγιόκο και τώρα ο Λόβρεν. Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο έργο έχει ο Ρουμάνος, προκειμένου να βάλει σε μια σειρά προσεκτικής και υπεύθυνης αξιολόγησης τους νεοαποκτηθέντες και το βασικότερο να δώσει αγωνιστικό μπούσουλα σε ένα ετοιμοπόλεμο βασικό σχήμα, μέσα από ένα σαφέστατα διαφοροποιημένο και ενισχυμένο ποιοτικά πλέον ρόστερ. 

Είναι αλήθεια πως οι καθυστερήσεις ενίσχυσης εν μέσω θυελλωδών, εγχώριων και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων προκαλούν μία πίεση. Το ευτύχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι πως το ρόστερ όπως έχει διαμορφωθεί, αν εξαιρέσουμε την δυσκολία που προκάλεσαν μέχρις ενός σημείου οι καθυστερήσεις, θεωρείται και είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις διπλές υποχρεώσεις που έχουν οι πρωταθλητές. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε το πόσο ιδιαίτερα απαιτητικές είναι οι αντίστοιχες που αφορούν στο νέο θεσμό στον οποίο συμμετέχει, το Γιουρόπα Λιγκ.

Στο περιθώριο της μεταγραφής του Λόβρεν είχαμε και ένα δεύτερο ευχάριστο γεγονός το οποίο έχει σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του «όλου οργανισμού ΠΑΟΚ». Ύστερα από 5 χρόνια ο Ιβάν, προφανώς απαλλαγμένος από κάποιες πιέσεις και όντας υγιέστατος και απόλυτα ικανοποιημένος ιδιαίτερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάλεσε τον Λουτσέσκου και τους στενούς του συνεργάτες στο «Πόρτο Καράς» για να τους ευχαριστήσει για όλα όσα έχουν επιτευχθεί, υποσχόμενος πως με τον ίδιο ρυθμό και αδιατάραχτα θα συνεχιστεί η πορεία του «όλου οργανισμού», με τους στόχους να παραμένουν πάντοτε στην κορυφή τρων διακρίσεων. 

Η συνάντηση και η συζήτηση έδωσε την ευκαιρία στο μεγαλομέτοχο να δώσει ένα τέλος στα διακινούμενα σενάρια, που αναφερόντουσαν σε μια διάσταση απόψεων με τον προπονητή του, η οποία κατά κύριο λόγο προέκυψε από διαφωνίες που υπήρξαν ανάμεσα τους, σε ότι έχει σχέση με τα μεταγραφικά. Κάτι που όμως κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιωνόταν από την στάση του κόουτς, ο οποίος δεν έχανε την ευκαιρία να τονίζει δημοσίως την αποστασιοποίηση του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Τέλος καλό - όλα καλά λοιπόν στον οργανισμό, αλλά και στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη βραδιά της Κυριακής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.