Στην Τούμπα των 65 ετών ζωής, διεκδικεί μία καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία στο Europa League

Γιώργος Καστάνης07 Σεπτεμβρίου 2024

Με αντιπάλους, την Φερεντσβάρος, την Στεάουα Βουκουρεστίου, την Βικτόρια Πλζεν και την Σλάβια Πράγας, τις τέσσερις ομάδες που θα υποδεχθεί στην Τούμπα, των 65 ετών ζωής, θα διεκδικήσει ο Πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ την μετέπειτα πορεία του, στο Europa League. Τα αποτελέσματα σε αυτά τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια, μπορούν να καθορίσουν μία δυναμική πορεία της ομάδας, εφόσον είναι νικηφόρα.


Πως αλήθεια τα έφερε η κλήρωση: Όλοι ή για να είμαι ακριβής, η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ομάδας ήθελαν να ταξιδέψουν στο Μάντσεστερ για να δουν την αγαπημένη τους ομάδας, κόντρα στην φημισμένη Γιουνάϊντεντ. Η κλήρωση τους έκανε το χατίρι.


Είναι και τα παιχνίδια στην Τουρκία με την Γαλατά (το πρώτο της σειράς), με την Ρίγα στην Λετονία και το τελευταίο εκτός έδρας στις 30 Ιανουαρίου 2025 στην Ισπανία με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Αναρωτιέμαι, ποιες θα ήταν οι πιθανότητες πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, εάν η κλήρωση έφερνε ανάποδα τα παιχνίδια. Δηλαδή με τις Μάντσεστερ, Γαλατά, Ρίγα και Σοσιεδάδ εντός έδρας και τις Βικτόρια Πλζεν, Σλάβια Πράγας, Στεάουα Βουκουρεστίου και Φερεντσβάρος εκτός έδρας.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να διεκδικήσει νίκες εκτός έδρας  και να προσπαθήσει με τις υπόλοιπες πιο ισχυρές ομάδες στην Τούμπα να εξασφαλίσει βαθμούς που δεν θα τους είχε σίγουρους, πριν από την έναρξη των αγώνων.

Η ουσία πάντως είναι, πως μετά από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα στην φυσική του έδρα, στο γήπεδο που είναι φημισμένο σε όλη την Ευρώπη, να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση. Εάν μάλιστα, καταφέρει και πετύχει το απόλυτο, δηλαδή τέσσερις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια με αντιπάλους τις Βικτόρια Πλζεν, Σλάβια Πράγας, Στεάουα Βουκουρεστίου και Φερεντσβάρος, τότε θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να προχωρήσει. 

Θυμίζουμε πως με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, μετρά η βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων στα παιχνίδια. Εάν μία ομάδα τερματίσει από την 24η θέση έως την 36η, τότε θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη, από τα τέλη Ιανουαρίου του 2025 και μετά.

Εφόσον όμως κατορθώσει και συγκεντρώσει βαθμούς που θα την βοηθήσουν να βρεθεί στην πρώτη 24άδα, τότε θα παίξει στα πλέι οφ από τον Φεβρουάριο του 2025 και εκεί σε διπλούς αγώνες θα διεκδικήσει μία καλύτερη πορεία.

Με λίγα λόγια: Η περαιτέρω πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League όπου ήδη βρίσκεται, θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο, από τα αποτελέσματα που θα φέρει η ομάδα στην Τούμπα, στα τέσσερα παιχνίδια που προαναφέραμε. Δεν λέμε, πως δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει βαθμούς εκτός έδρας. Είναι ασφαλώς πιο δύσκολο το εγχείρημα. Όχι όμως και ακατόρθωτο. Όμως η Τούμπα, η αύρα της, η ενίσχυση που θα προσφέρουν οι φίλαθλοί του, κυρίως όμως η ετοιμότητα της ομάδας στα καθοριστικά παιχνίδια, θα την βοηθήσουν να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Μεγάλη υπόθεση λοιπόν για τον ΠΑΟΚ θα είναι η εξασφάλιση νικηφόρων αποτελεσμάτων στην Τούμπα. Και εκτός έδρας, ότι καλύτερο μπορεί να πετύχει, ευπρόσδεκτο θα είναι.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.