Γιώργος Πρίντεζης: Βραδιά αποθέωσης και... πεταχτάρι-Η απόσυρση της φανέλας

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2024

Μια από τις σημαντικότερες βραδιές της ζωής του έζησε ο Γιώργος Πρίντεζης στην μεγάλη γιορτή που οργανώθηκε από την οικογένεια του Ολυμπιακού, για την απόσυρση της φανέλας του με το νούμερο 15. Το κατάμεστο από θρύλους του μπάσκετ ΣΕΦ, τα συγκινητικά λόγια από συμπαίκτες και προπονητές του και το πάτημα του κουμπιού που ανύψωσε το όνομά του στον ουρανό του «ερυθρόλευκου» γηπέδου ήταν μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο εμβληματικός αρχηγός των Πειραιωτών που αποσύρθηκε το 2022, συγκινήθηκε, δάκρυσε και αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΣΕΦ, με την βραδιά να πλαισιώνεται... μουσικά, καθόλη τη διάρκειά της, από το σύνθημα «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα».


Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μίλαν Τόμιτς, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Πέρο Άντιτς, ο Σοφοκλής Σχορτιανίτης και άλλοι πολλοί συμπαίκτες του - μαζί με τις συντρόφους τους- έδωσαν το παρόν στην μεγάλη αυτή γιορτή, τιμώντας με λόγια καρδιάς τον σπουδαίο μπασκετμπολίστα. Εκεί ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και φυσικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 


Πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, όταν ο «ερυθρόλευκος» θρύλος κάλεσε τις γυναίκες της ζωής του στο παρκέ για να πατήσουν όλοι μαζί το κουμπί για να ανέβει η φανέλα. Η μητέρα Χρύσα, η σύζυγος Στέλλα και μια από τις δύο κόρες ένωσαν τα χέρια τους και ύψωσαν τη φανέλα με το όνομά του στον ουρανό του ΣΕΦ. Ο Γιώργος είχε δακρύσει και δεν κοίταζε καν τη φανέλα ν' ανεβαίνει. Θυμήθηκε και τον πατέρα του που έχασε και δεν είναι εκεί σε αυτή τη μεγάλη στιγμή της ζωής του.


Μάλιστα, δύο χρόνια και μερικούς μήνες μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού και τα μπασκετικά του παπούτσια, πατώντας στο παρκέ του ΣΕΦ!

Ο άλλοτε αρχηγός των Πειραιωτών πέρασε στα τελευταία λεπτά του φιλικού ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και αποθεώθηκε από τους οπαδούς των Πειραιωτών, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω... Μάλιστα, σε μία από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα σκόραρε με τρίποντο, ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο!

Λίγο αργότερα δε, θα σημείωνε το νικητήριο καλάθι με... πατροπαράδοτο πεταχτάρι, διαμορφώνοντας το τελικό 84-83...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.