Στον αστερισμό του Europa, με ομάδες επιπέδου Champions League, κινήσεις ρίσκου με Κόλεϊ – Μπακαγιόκο

Γιώργος Καστάνης30 Αυγούστου 2024



Άνετη η πρόκριση για τον Πρωταθλητή Ελλάδας, στους αναβαθμισμένους ομίλους του Europa League μετά το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο την Σαμροκ Ρόβερς, που αποτέλεσε μία καθαρά τυπική διαδικασία.

Άλλωστε η ευρεία νίκη με σκορ 4-0 από τον αγώνα της Τούμπας είχε δώσει αυτό τον “αέρα” της πρόκρισης για τον Δικέφαλο. Έπαιξαν έξυπνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν έκαναν αγγαρεία, είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν νωρίτερα (κατά την διάρκεια του αγώνα) γκολ, δεν τα κατάφεραν, αλλά διατήρησαν τον ρυθμό στα επίπεδα που ζητούσε ο προπονητής. Η νίκη με σκορ 2-0 ήταν σημαντική, έπρεπε να έρθει και αυτό συνέβη κυρίως με την αξιοποίηση των φάσεων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι, το τρίτο συνεχόμενο, πως βελτιώνεται στην αμυντική λειτουργία του. Είναι το τρίτο σερί ματς, κατά το οποίο δεν δέχθηκε γκολ. Ασφαλώς και η πίεση που δέχθηκε από τους αντιπάλους του, δεν ήταν εφάμιλλη με αυτή που του είχε ασκηθεί στα ματς με την Μάλμε, αλλά δεν παύει και η Σάμροκ να έχει θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της. Τα οποία, κατάφεραν και εξουδετέρωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος, που θα συμμετέχει στους αναβαθμισμένους ομίλους του Europa League και θα συμμετέχει σε αυτή την φάση σε οκτώ συνολικά παιχνίδια (αντί για έξι) μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, έχει μία μεγάλη πρόκληση μπροστά του. Να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει στο επόμενο “σκαλοπάτι”. Την περσινή σεζόν, αγωνιζόμενος στο Conference League έφθασε μέχρι τους “οκτώ” της διοργάνωσης. Τώρα στο νέο Europa League θέλει να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και κόντρα σε ομάδες που είναι επιπέδου Champions League. Η δυναμικότητα των περισσοτέρων αντιπάλων της ομάδας, είναι υψηλή, σαφώς πιο ανώτερη σε σύγκριση με τις ομάδες που βρέθηκαν στον δρόμο του, την περσινή σεζόν.

Αυτός ο ΠΑΟΚ πάντως που έχει ένα γκρουπ παικτών σταθερό από την περσινή σεζόν και με τις κατάλληλες προσθήκες, μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα.

Ήδη αναμένεται να ενσωματωθούν με την ομάδα οι Κόλεϊ και Μπακαγιόκο. Ο πρώτος που είναι κεντρικός αμυντικός και έρχεται από την Μπεσίκτας (εξασφάλισε την ελευθερία του) και ο δεύτερος, αμυντικός μέσος που θα αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Μεϊτέ. Είναι δύο κινήσεις με ρίσκο βεβαίως, που έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν ποιοτικά, την ομάδα στην μεσοαμυντική γραμμή. Μακάρι οι επιλογές να βγουν θετικές, 

Στο διάστημα που ακολουθεί και εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλο το γκρουπ να δουλέψει πιο εντατικά για να διεκδικήσει. Όπως έκανε την περσινή σεζόν και τελικά δικαιώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ είναι πιθανό να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη αμυντικού, που θα μπορεί να παίζει ως δεξί στόπερ κυρίως, για να δηλώσει όλους τους παίκτες στην λίστα της UEFA μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Ο Ράφα Σοάρες αποχωρεί εκτός απροόπτου με προορισμό την Φαμαλικάο και είναι γεγονός πως στο διάστημα που συμμετείχε, προσέφερε όσο μπορούσε περισσότερα, χωρίς όμως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Πρακτικά η ομάδα με τον ίδιο προπονητή και ένα σταθερό γκρουπ παικτών, στο οποίο συμμετέχουν και ποιοτικοί αθλητές, μπορεί να πρωταγωνιστήσει, για μία ακόμη σεζόν. Ο δρόμος είναι μακρύς, απαιτούνται θυσίες και σκληρή δουλειά από όλους.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.