Ντέλιας όνειρο, Σάστρε με ουσία, Killer Τισουντάλι, τρέλα με Σορετίρε

Γιώργος Καστάνης26 Αυγούστου 2024

Δεν πρόκειται να αδικήσω κανέναν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν στην προσπάθεια της ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι του πρωταθλήματος, ούτε και να ωραιοποιήσω καταστάσεις, ειδικά εκεί όπου η ομάδα χρειάζεται αισθητή βελτίωση.

Ο ΠΑΟΚ δικαιότατα έφθασε στον στόχο του, ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα σε σύγκριση με τον Παναιτωλικό, κατάφερε και άνοιξε το σκορ με τον δεξιό οπισθοφύλακα του, δείγμα του πλουραλισμού και της ποιότητας που έχει η ομάδα. 

Και το πέτυχε απλά, διότι ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε πιο γρήγορα σε σύγκριση με τον αντίπαλό του, πίεσε ψηλά. Έφθασε στο 2-0 με το σεντερ φορίσιο γκολ του Τισουντάλι, ο οποίος στο σπριντ άφησε πίσω του, τον αμυντικό του Παναιτωλικού που τον καταδίωκε, πριν εξαπολύσει το ευθύβολο σούτ, με το οποίο έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Τσάβες.

Ειδικά στα τελευταία λεπτά, ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Μόνο ο Σορετίρε, βρέθηκε τρείς φορές προωθημένος στην αντίπαλη περιοχή και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ και να βάλει την σφραγίδα του, σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπου και αγωνίστηκε. Ο Σορετίρε έδειξε πως έχει πολύ καλά στοιχεία ως παίκτης και μόλις βρει τον κατάλληλο ρυθμό, θα μπορέσει να δείξει πολλά περισσότερα.

Ο ΠΑΟΚ είχε και τον Κωνσταντέλια σε εξαιρετικά καλή ημέρα. Ο «μικρός μάγος», υπήρξαν στιγμές που έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Είχε τον τρόπο του, για να ξεσηκώνει τα πλήθη με τις ενέργειές του, αυτές που δίνουν ουσία και φαντασία στο κοινό. 

Με τον Ντέλια λοιπόν σε μεγάλα κέφια, τον Τισουντάλι να αποδεικνύει πως είναι σέντερ φορ με πολύ καλά χαρακτηριστικά, με τον Σορετίρε που συστήθηκε στο φίλαθλο κοινό του ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή και τον Σάστρε να ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα με ένα γκολ που θα μπορούσε να το πετύχει ο Τσάλοφ (ως σέντερ φορ), ο Πρωταθλητής πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο του δύσκολοκατάβλητου Παναιτωλικού. 

Αυτή η νίκη που ήρθε μετά από μεστή εμφάνιση, δείχνει και μία αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κατά το οποίο ο ΠΑΟΚ δεν δέχεται γκολ και πετυχαίνει μετά από συνδυασμένες επιθετικές προσπάθειες των παικτών του.

Τέσσερα γκολ πέτυχε επί της Σάμροκ, δύο επί του Παναιτωλικού, έξι στο σύνολο στα δύο τελευταία παιχνίδια, προφανώς και έχει βελτιώσει το παιχνίδι του, σε βασικούς τομείς.

Με τον Σορετίρε, επικράτησε τρέλα καθώς με τις ενέργειές του, απλές και ουσιαστικές, ξεσήκωσε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην Τούμπα. Και κάποια στιγμή, όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, έδειχναν ενθουσιασμένοι με την εικόνα που έδειξε η ομάδα, ειδικά στα τελευταία λεπτά.

Πλέον είναι απαραίτητη η ενίσχυση με έναν αμυντικό μέσο και έναν κεντρικό αμυντικό που θα κάνει την διαφορά και θα ενισχύσει την ομάδα. Συμπέρασμα: Ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και μπορεί με τις προσθήκες να πετύχει πολλά περισσότερα. Αυτό που πλέον προέχει, είναι η τυπική εξασφάλιση της πρόκρισης στους νέους ομίλους του Europa.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.