ΠΑΟΚ: Τζόναθαν Γκόμεζ ο... 14ος

Metrosport Team23 Αυγούστου 2024

Επιμέλεια: Λουδοβίκος Μαμικονιάν


Ο Τζόναθαν Γκόμεζ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο 21χρονος αριστερός αμυντικός γεννήθηκε στο Μεξικό αλλά αγωνίζεται για λογαριασμό των ΗΠΑ. Κατά την παρουσίαση του στον δικέφαλο επέλεξε και τον αριθμό που θα αγωνίζεται την φετινή σεζόν με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Η επιλογή του ήταν το «18» και θα γίνει ο 14ος στην ιστορία της ομάδας με αυτό το νούμερο. Ποιοι ήταν οι υπόλοιποι 13;

H πρώτη φορά που δόθηκε αυτός ο αριθμός ήταν το 1997 στον Παράσχο (Πάρι) Ζουμπούλη. Την επόμενη σεζόν η φανέλα κατέληξε στα χέρια του Βασίλη Σαμαρά ο οποίος επίσης την φόρεσε μόλις για μια χρονιά.

Το 1999 ο Γιώργος Γεωργιάδης έγινε ο τρίτος με το «18», ενώ στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα πήρε την φανέλα ο Νίκος Φρούσος.

Ο πρώτος που κράτησε τον αριθμό για παραπάνω από μια σεζόν, ήταν ο Γιασεμή Γιασεμάκης, ο Κύπριος επιθετικός φόρεσε το «18» από το 2001 ως το 2003. Επόμενος κάτοχος ήταν ο Λάμπρος Βαγγέλης. Ο μέσος από το Νεοχώρι έχει και το ρεκόρ με τα περισσότερα χρόνια με αυτό το νούμερο καθώς το κράτησε από το 2003 ως το 2009.

Από το 2009 μέχρι το 2013 ο αριθμός ανήκε στον Γιώργο Φωτάκη, ενώ την επόμενη σεζόν η φανέλα πήγε στον νεαρό Ευθύμη Κουλούρη για μια μόνο χρονιά.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα η φανέλα πήγε στον Δημήτρη Γιαννούλη επί εποχής Βλάνταν Ίβιτς. Από το 2017 τον αριθμό πήρε ο Δημήτρης Λημνιός που την κράτησε μέχρι το 2021.

Μετά τον Έλληνα διεθνή, το 18» ξεκίνησε και πάλι να αλλάζει χέρια κάθε χρόνο. Το 2021 την είχε ο Μούσα Ουαγκέ, το 2022 ο Νέλσον Ολιβέιρα και την περασμένη σεζόν ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Οι πιο πολυφορεμένες φανέλες στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι το «5» και το «9» που έχουν 25 κατόχους!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.