ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Το top 10 των μεταγραφών του καλοκαιριού

Metrosport Team20 Αυγούστου 2024

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Οι 20 ομάδες της φετινής premier league έχουν ξοδέψει παραπάνω από 1 δις για να ενισχυθούν σημαντικά για την σεζόν 2024-2025. Κάποιες από αυτές βγήκαν στην αγορά με σκοπό να βρουν έμπειρους παίκτες, άλλες ψώνισαν από το «ράφι» της νεολαίας, όλες όμως θέλουν πρωταγωνιστές για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε την Παρασκευή (16/8). Ποιες είναι όμως οι 10 μεταγραφές που έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη; Παρακάτω θα βρείτε το δικό μας top10.

10. Αμπντούλ Φατάου Ισαχάκου: Ο 20χρονος Γκανέζος εξτρέμ αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Λέστερ ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Σε 40 αγώνες πέτυχε 6 τέρματα και 13 ασίστ, αριθμοί που βοήθησαν την ομάδα του να πάρει την άνοδο και «ανάγκασαν» τις «αλεπούδες» να πληρώσουν 17 εκατομμύρια στους Πορτογάλους για να τον κάνουν δικό τους. Ο πλάγιος επιθετικός έχει ως κύριο προσόν του την ταχύτητα αλλά και την ντρίπλα, προτιμά να αγωνίζεται στο δεξί «φτερό» της επίθεσης για να συγκλίνει με το καλό αριστερό πόδι που διαθέτει.

9. Λίαμ Ντελάπ: Επόμενος στην λίστα ο επιθετικός της νεοφώτιστης Ίπσουιτς. Είναι 21 ετών και είναι «απόφοιτος» των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι. Με 64 γκολ σε 170 αναμετρήσεις στην καριέρα του αναμένεται να κουβαλήσει το επιθετικό φορτίο της ομάδας του. Η ομάδα που υποστηρίζει ο γνωστός τραγουδιστής Εντ Σίραν, τον έκανε δικό της πληρώνοντας 18 εκατομμύρια στους πρωταθλητές. Ο ύψους 1.85 Ντελάπ που φημίζεται τόσο για την εκτελεστική του δεινότητα αλλά και την σωματική του δύναμη, είναι γιος του Ρόρι Ντελάπ. Αν δεν σας λέει κάτι το επώνυμο, είναι ο παίκτης που μέχρι το 2014 τον βλέπαμε να εκτελεί πλάγια άουτ σαν κόρνερ.

8. Νίκλας Φούλκρουγκ: Στην όγδοη θέση ένας επιθετικός που όσο μεγαλώνει γίνεται και καλύτερος, σαν το παλιό καλό κρασί. Ίσως ο καλύτερος επιθετικός στο Euro που μας πέρασε. Μετά από 1 χρονιά στην Ντόρτμουντ όπου έφτασε μέχρι τον τελικό του champions league και πέτυχε 15 τέρματα, του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» πλήρωσαν 27 εκατομμύρια στην Ντόρτμουντ με σκοπό να λύσουν το πρόβλημα στο γκολ με τον 31χρονο επιθετικό.

7. Σαβίνιο: O 20χρονος εξτρέμ από την Βραζιλία έγινε η ακριβότερη πώληση της Τρουά (40 εκατ.) χωρίς να φορέσει την φανέλα της ομάδας. Την περασμένη σεζόν ήταν δανεικός στην Χιρόνα όπου με 11 γκολ και 10 ασίστ βοήθησε την περσινή ευχάριστη έκπληξη της La liga. Πριν γυρίσει στους Γάλλους, η Μάντσεστερ Σίτι τον έκανε δικό της με συνοπτικές διαδικασίες. Σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μπομπ και τον παραγκωνισμό του Γκρίλις, αναμένεται να πάρει αρκετές ευκαιρίες από τον Γκουαρδιόλα για να δείξει το αστείρευτο ταλέντο του.

6. Αμαντού Ονάνα: O θηριώδης boxtobox μέσος από το Βέλγιο μετά από 2 εκπληκτικές σεζόν στην Έβερτον πήρε μεταγραφή στην Άστον Βίλα αντί 50 εκατωμμυρίων. Μόλις στα 23 του αναμένεται να δώσει «πνοή» στο κέντρο των «βίλλανς». Ήδη στη πρώτη του εμφάνιση κατάφερε να σκοράρει κόντρα στην Γουέστ Χάμ.

5.Τζόσουα Ζιρκζί: Στην θέση νο5 είναι ο Ολλανδός επιθετικός Ζιρκζί. Στα 23 του χρόνια μετά από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου, έκανε την επανεκκίνηση του πέρσι στην Μπολόνια. Με 12 γκολ ήταν μια σταθερά για τους Ιταλούς, που πήραν το εισιτήριο για το champions league για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Ο ίδιος «σφράγισε» την καλή του πορεία με μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι κόκκινοι έδωσαν 50 εκατομμύρια στους Ιταλούς και είδαν τον νεαρό να κάνει «απόσβεση» από το πρώτο του επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Φούλαμ που έδωσε την νίκη στο 87ο λεπτό.

4.Πέδρο Νέτο: Μετά από 4 χρόνια στην Γούλβς, ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε το «άλμα» στην καριέρα του. Πιο συγκεκριμένα πήγε στην Τσέλσι καθώς οι Λονδρέζοι πλήρωσαν 60 εκατομμύρια στους «λύκους». Ο 24χρονος πλάγιος επιθετικός θα έχει έντονο ανταγωνισμό στην θέση του αλλά είναι έτοιμος να προσφέρει αρκετά με την ταχύτητα, την οξυδέρκεια και το ποδοσφαιρικό του θράσος.

3. Ντομινίκ Σολάνκε: Μετά από 75 γκολ στα 4 χρόνια που βρέθηκε στο Μπόρνμουθ ο Σολάνκε άφησε τα «κεράσια» καθώς έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Τότεναμ ( 65 εκατ.). Οι «σπερς» στα πόδια του Άγγλου επιθετικού ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Κέιν. Ο Σολάνκε έχει την εμπειρία της κατηγορίας ενώ βρίσκεται και στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (26).

2. Ματέις Ντε Λίχτ: O 25χρονος Ολλανδός αμυντικός άφησε την Μπάγερν Μονάχου για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «διάβολοι» πλήρωσαν 45 εκατομμύρια στους Γερμανούς και περιμένουν από τον Ντε λιχτ να ξαναβρεί τον παλιό εαυτό του όταν αγωνιζόταν στον Άγιαξ. Αν ο ίδιος καταφέρει να γυρίσει στα γνωστά του στάνταρ θα γίνει εύκολα ο ακρογωνιαίος λίθος στην άμυνα του Τεν Χαγκ.

1. Ρικάρντο Καλαφιόρι: Η καλύτερη μεταγραφή στα μάτια περισσοτέρων είναι ο Καλαφιόρι που άφησε την Μπολόνια για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» πλήρωσαν 45 εκατομμύρια για να κάνουν δικό τους τον καλύτερο αμυντικό στον κόσμο κάτω από 23 ετών. Στα 22 του ο Ιταλός στόπερ με ύψος 1.89 φημίζεται για την δύναμη του, τις ηγετικές του τάσεις και τον τρόπο με τον οποίο κατεβάζει την μπάλα και κάνει παιχνίδι από πίσω.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.