Ο Αρης πρέπει να κάνει focus στον στόχο και να μη ψάχνει δικαιολογίες

Βασίλης Μάστορας18 Αυγούστου 2024

Ο Αρης ρίχνεται σήμερα  στη μάχη της Stoiximan Super League, χωρίς να έχει δημιουργήσει 11άδα με πολλά νέα πρόσωπα. Οι αργοί ρυθμοί που συμπληρώνονταν τα κενά στο ρόστερ, έχει ως αποτέλεσμα, να είναι άγνωστο πόσοι και για πόσο χρόνο, από τους νεοαποκτηθέντες θα αγωνισθούν στο Περιστέρι.

Σε κάθε περίπτωση, η λογική λέει ότι το πολύ δύο-τρεις θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Οπότε ο Αρης θα στηριχθεί σε ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ, κάποιοι από τους οποίους δεν είχαν και θέση βασικού. Εχθρός του καλού πάντα είναι το καλύτερο, αλλά απ’ ότι έδειξε στους φιλικούς αγώνες της Ολλανδίας, η ομάδα δεν πετάει λευκή πετσέτα. Παρότι ήταν εμφανή τα προβλήματα ρυθμού και ομοιογένειας ο Αρης είχε θετικά στοιχεία στο αγωνιστικό του προφίλ.

Στοιχεία πάνω στα οποία αναμένεται να πατήσει ο Μάντζιος, ώστε να δημιουργήσει 11άδα αξιόμαχη και ικανή να πετύχει το καλύτερο.

Είναι δεδομένο ότι ο τρόπος που σχεδιάστηκε και η φετινή ομάδα, αλλά και η εικόνα της με τη Λαμία και την Ελμπασάνι, στο ισοζύγιο των συναισθημάτων στον κόσμο της έχει αρνητικό πρόσημο. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Τα ανάμεικτα συναισθήματα που διακατέχουν τον κόσμο δεν είναι προϊόν, μόνο του σχεδιασμού του νέου ρόστερ, αλλά και πολλών άλλων γεγονότων που επηρεάζουν το θυμικό του.

Τα συναισθήματα όμως γρήγορα αλλάζουν. Τούτο όμως είναι καθαρά υπόθεση της ομάδας, η οποία θα πρέπει να κάνει focus στον φετινό της στόχο, τον οποίο θα πρέπει να τον διεκδικήσει μέχρι τέλους. Απερίσπαστη και χωρίς να «κρύβεται» πίσω από φτηνές δικαιολογίες.

Τα αποτελέσματα κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές, από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά κυρίως από τη διάρκεια και την αγωνιστικότητα τους. Τα τελευταία είναι τα βασικότερα στοιχεία τα οποία αποτελούν «πιλότο» καλών αποτελεσμάτων για κάθε ομάδα. Κι αυτό είναι καθαρά υπόθεση του προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να πετυχαίνει να παίρνει το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη σημαντικό για τον Άρη:


Να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο ανώδυνα τις πρώτες αγωνιστικές
ώστε να ενσωματωθούν οι νέοι ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν καλά βιογραφικά. Αυτό όμως μπορεί στην πράξη να αποδειχθεί αδύναμο στοιχείο. Υπομονή λοιπόν.

Ολοι συμφωνούν ότι το ιδανικό για τον Αρη θα ήταν οι επτά νεομεταγραφέντες, συν τον Φαμπιάνο να φώναζαν «παρών», τουλάχιστον, στην Ολλανδία και να απέμεναν δύο-τρεις ακόμη μεταγραφικές κινήσεις.
Το ότι δεν έγινε δε σημαίνει ότι ο Αρης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Ακόμη κι έτσι έχει ποιότητα την οποία όμως θα πρέπει να την αξιοποιήσει με έργα και όχι με τα λόγια.

Υ.Γ: Ο Χρήστος Κάλεν έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Διετέλεσε πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Αρη
, με ξεχωριστή προσφορά.

Στα διοικητικά του αποτυπώματα, ανήκουν μεταξύ των άλλων η οικονομική του συνεισφορά στη μεταγραφή του Ντίνου Κούη και η πρόσληψη του Ντίτμερ Κράμερ, του καλύτερου και διασημότερου προπονητή που πέρασε από τον Αρη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.