Το πρώτο «πρέπει» στο Πρωτάθλημα για να πάει παρακάτω

Γιώργος Ζαΐρης17 Αυγούστου 2024

Ο ΠΑΟΚ σήμερα υποδέχεται τον Πανσερραϊκό και στα 25 εντός έδρας παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με τον συγκεκριμένο αντίπαλο μετρά 20 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Προφανώς και σήμερα ο Δικέφαλος δεν καλείται να «σκοτώσει το θηρίο», αλλά υπάρχουν πρεμιέρες που είτε τον έχουν δυσκολέψει για να φτάσει στη νίκη είτε έχει γκελάρει. Δεν είναι για παράδειγμα πολλά τα χρόνια από εκείνο το 0-0 με τον ΝΠΣ εκτός έδρας.

Σε κάθε περίπτωση σήμερα ο ΠΑΟΚ με μια ενδεκάδα πολύ διαφορετική από εκείνη που έπαιξε απέναντι στην Μάλμε καλείται να πάρει το πρώτο τρίποντο και να προχωρήσει. Γνωρίζει άλλωστε πως την προσεχή Πέμπτη απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς έχει την ευκαιρία να «τελειώσει» από το πρώτο ματς την πρόκριση ή σε κάθε περίπτωση να πάρει ισχυρό προβάδισμα.

Η χθεσινή μέρα τόσο με τον καταρτισμό της αποστολής όσο και με τον καταρτισμό της λίστα για τα ματς με την Σάμροκ Ρόβερς είχε ειδήσεις. Ο Λουτσέσκου εκτός από τους τραυματίες και τους παίκτες που έπρεπε να πάρουν ανάσες, άφησε εκτός αποστολής και παίκτες που είναι προφανές πως δεν υπολογίζονται και μέχρι την τελευταία μέρα του καλοκαιριού θα έχουν αποχωρήσει.

Για παράδειγμα ο Σαμάτα. Λογικά και εφόσον τον υπολόγιζε ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να ήταν στην αποστολή στη θέση του καταπονημένου Μπράντον αφού για τον ίδιο λόγο έμεινε εκτός για παράδειγμα και ο Μπάμπα. Απλά ο αποκλεισμός του Τανζανού είναι η πιο εκκωφαντική απόδειξη πως όσο και αν προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, όσο και αν τον στήριξε δημόσια ο Λουτσέσκου μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν μπορεί να βοηθήσει και απλά πρόκειται για μια αποτυχημένη μεταγραφή ανεξάρτητα του αν δημόσια κανείς δεν το παραδέχθηκε και είναι απόλυτα αποδεκτό. Αλλά τα «είναι φιλότιμος, δουλεύει για την ομάδα, κάνει εξαιρετική δουλειά» φάνταζαν από την πρώτη στιγμή ως ένα ανέκδοτο και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη αφού αυτό που και ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ περίμενε ήταν η έλευση του Τσάλοφ και του Τισουντάλι.

Προσωπικά θεωρώ έκπληξη και τον αποκλεισμό του Τσιγγάρα αλλά είναι προφανές πως απλά ο Χάρης περιμένει την έλευση του χαφ για να αποχωρήσει και να αρχίσει ξανά να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Γιατί δεν βρίσκω άλλο λόγο να μείνει εκτός από ένα τέτοιο ματς όταν, έχει προηγηθεί ένα ματς με καταπονημένο τον Καμαρά, με έναν Οζντόεφ να έχει παίξει μεγάλο χρονικό διάστημα και επίσης με έναν Σβαμπ να παίζει το τέταρτο σερί ματς. Αν είχε άλλο χαφ ο ΠΑΟΚ να το δεχθώ, αλλά ο αποκλεισμός του Τσιγγάρα που κάτω από άλλες περιστάσεις θα μπορούσε να δώσει ανάσες σε κάποιον από τους τρεις ενόψει Σάμροκ, είναι ξεκάθαρα μήνυμα πως απλά είναι εδώ μέχρι να φύγει.

Στη λίστα της UEFA έγινε το προφανές. Ο Σοάρες πήρε τη θέση του Εκόνγκ και αυτό έχει λογική. Ποιες άλλες ήταν οι επιλογές; Ο Σορετίρε; Μα υπάρχει υπεραριθμία στις συγκεκριμένες θέσεις. Ο Νάσμπεργκ; Αφού ο Κουλιεράκης μένει για τα δυο ματς με την Σάμροκ ενώ υπάρχει και ο Μιχαηλίδης δεν χρειαζόταν. Αντίθετα ο Ράφα είναι χρήσιμος ασχέτως αν ο Λουτσέσκου έχει αποφασίσει να κάνει μια ειδική διαχείριση με τον Μπάμπα ενόψει των δυο ευρωπαϊκών αγώνων.

Στην λίστα της UEFA συμπεριλήφθηκε ο Ότο και αυτό προφανώς σημαίνει πως ίσως προλάβει ένα από τα δυο ματς με την Σάμροκ. Αν και η αλήθεια είναι πως με την εικόνα του συνεχίζει να προβληματίζει. Πάντως ο Σάστρε είναι διαθέσιμος αλλά σήμερα θα πάρει ανάσες για να αγωνιστεί στη θέση του ο Βιεϊρίνια. 

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ που αρχίζει με τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια στον σημερινό αγώνα με τον Πανσερραϊκό, προφανώς και δεν πρέπει να προβληματίσει ή να αγχώσει για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα ή να μην το κουράζουμε. Άλλωστε υπάρχει ένα τεράστιο κίνητρο, το είπε χθες και ο Τσιφτσής και είναι απλά μια λέξη, το «πρέπει». Είναι χρήσιμα τα «πρέπει» ακόμη και όταν πρόκειται για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Ειδικά όταν έχει προηγηθεί ένα ματς που και σωματικά και ψυχολογικά ταλαιπώρησε αφάνταστα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.