Στον ΠΑΟΚ έφταιξαν πολλά και πολλοί, αλλά ο... καημένος ο Παναθηναικός ήταν άτυχος!

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Αυγούστου 2024

Σκέτη τραγωδία η ΑΕΚ, ολοκλήρωσε το κατόρθωμα του αποκλεισμού από τη Νόα της Αρμενίας. 

Η αύρα του προπονηταρά Αλμέιδα πήγε περίπατο, παρέα με την ψευδ-αίσθηση της ομαδάρας που έχει δημιουργήσει.

 Οταν έχεις πάρει ψηλά τον αμανέ και όταν δεν φροντίζεις να κλείσεις εγκαίρως τα κενά που έχεις στο ρόστερ, το πληρώνεις. 

Ενίοτε, πολύ ακριβά. Γιατί είναι πολύ βαρύ το τίμημα της απουσίας από μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, εξ αιτίας του ρεσιτάλ που έδωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο ματς, με απίστευτες προσωπικές γκάφες, κόντρα σε μια ομάδα που δεν τολμούσε ούτε να ονειρευτεί την πρόκριση.

 Ο Παναθηναϊκός είναι άξιος συγχαρητηρίων για τη νίκη που πήρε στο Αμστερνταμ, αλλά με διασκεδάζουν απίστευτα οι πράσινοι δημοσιογραφολόγοι που “χτυπιούνται” για το “κρίμα” και το “άδικο” και για την… “ατυχία” που “χτύπησε” τη δική τους ομαδάρα. 

Για όνομα του Θεού

Ο Αγιαξ είχε δύο δοκάρια στην κανονική διάρκεια, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ο άτυχος; 

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος μόνο χάρη στα δοκάρια και τον Ντραγκόφσκι, αλλά ήταν άτυχος; 

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το γκολ από το πουθενά χάρη σε δύο καραμπόλες, αλλά ήταν άτυχος; Στα πέναλτι δύο φορές η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Αγιαξ μόνο και μόνο επειδή θέλει να πάει και όχι γιατί οι εκτελέσεις ήταν καλές, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ο άτυχος; Εντάξει.

 Και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Στο ποδόσφαιρο, αγαπητοί, δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά. 

Δεν γίνεται να σου κάνει πάντα η μπάλα όλα, μα όλα, τα κέφια. Πέρσι ο Παναθηναϊκός, προχώρησε, όσο προχώρησε, στην Ευρώπη με φοβερή εύνοια της τύχης και στους αγώνες και στη διαδικασία των πέναλτι. 

Πέρσι ο Παναθηναϊκός οδήγησε τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Στα πέναλτι οι παίκτες του ΠΑΟΚ “κατάφεραν” να χάσουν τρία ματς μπολ, συν μια ευκαιρία ισοφάρισης με τον Σαμάτα κι έτσι έφτασε στον τελικό, στον οποίο νίκησε το πτώμα του Αρη με γκολ στο τέλος των καθυστερήσεων.

 Πιο τυχερός δεν γινόταν. Τώρα, η ομάδα στην οποία παραδοσιακά ανήκει το Οσκαρ της εύνοιας από την τύχη, έφτασε στα πέναλτι χάρη πάλι στην τύχη, αλλά στα πέναλτι, λένε οι πράσινοι δημοσιογραφολόγοι, ο Αγιαξ στάθηκε πιο τυχερός! Κι όμως. 

Ο… τυχερός Αγιαξ έχασε κι αυτός τρία ματς μπολ και στο τέλος πήρε την πρόκριση απλά επειδή οι δικοί του παίκτες έχασαν ένα πέναλτι λιγότερο από τους αντιπάλους τους, οι οποίοι, για πολλοστή φορά, ήταν προστατευμένοι από τη θεά Τύχη. 

Κύριοι, σοβαρευτείτε. Και προσευχηθείτε να έχετε ολοκληρωτικά μαζί σας τη θεά και στους δύο αγώνες με τη Λανς, διότι διαφορετικά ο… Ευρωπαίος Panathinaikos σας θα πει “αντίο” και στο Κόνφερενς Λιγκ. 

Ξέρετε, με εκνευρίζει αφάνταστα η έλλειψη αυτογνωσίας και η αδυναμία ή η απροθυμία να δει κανείς την αλήθεια. 

Στον ΠΑΟΚ αποδώσαμε τον άδοξο αποκλεισμό από τη Μάλμε εν μέρει στην κακοτυχία για το απίστευτο και όμως αληθινό γκολ που έφερε το 3-3 λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, αλλά αποδώσαμε ευθύνες στον Ντεσπόντοφ για το χαζό φάουλ που έκανε, αποδώσαμε ευθύνες σε όλη την ομάδα για τη φοβική και ηττοπαθή συμπεριφορά της σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αποδώσαμε ευθύνη σε πολλούς παίκτες που ήταν... αλλού, αποδώσαμε ευθύνες και στον Λουτσέσκου για τις λανθασμένες αλλαγές του Ζίβκοβιτς και του Κωνσταντέλια.

 Μας έφταιξαν όλα αυτά και όχι μόνο η ατυχία. 

Και μας έφταιξαν όλα αυτά γιατί τα είδαμε όλα, γιατί είχαμε τη δύναμη να τα αναγνωρίσουμε όλα και δεν είχαμε και κανένα πρόβλημα να τα επισημάνουμε όλα. 

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό τους φταίει μόνο η ατυχία και η μπάλα που είναι πόρνη. Ελεος...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.