ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κουλιεράκης θα γίνει η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Metrosport Team14 Αυγούστου 2024

Επιμέλεια: Λουδοβίκος Μαμικονιάν
Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει παρελθόν, από τον ΠΑΟΚ καθώς τα 15 εκατομμύρια που προσφέρει η Βόλφσμπουργκ -συμπεριλαμβανομένων των μπόνους- είναι ένα υψηλό ποσό, τόσο για τα ελληνικά δεδομένα, όσο και ειδικότερα γι' αυτά του ΠΑΟΚ. Εκτός από τα χρήματα οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί η μεταγραφή ανεβαίνουν από την στιγμή που η προσφορά έρχεται από ομάδα που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα σε ένα από τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο.

Αν οι δύο ομάδες «δώσουν» τα χέρια, τότε ο 21χρονος Κρητικός αμυντικός θα γίνει η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Θα ξεπεράσει ένα άλλο παιδί που βγήκε από τα «σπλάχνα» της ομάδας τον Χρήστο Τζόλη, θα αφήσει στην τρίτη θέση τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και θα «πετάξει» εκτός τριάδας άλλο ένα προϊόν των ακαδημιών, τον Δημήτρη Γιαννούλη.

Πιο αναλυτικά ο Κουλιεράκης θα «πατήσει» κορυφή με τα 15 εκατομμύρια των «λύκων», στη δεύτερη θέση θα υποχωρήσει ο Τζόλης με τα 11 της πώλησης του στη Νόριτς, αμέσως μετά ο Πρίγιοβιτς που έφυγε στην Αλ Ίτιχαντ αντί 10 εκατομμυρίων ευρώ. Στην τέταρτη θέση και πάλι η Νόριτς που έδωσε στους ασπρόμαυρους 8,5 εκατομμύρια για να κάνει δικό της τον Γιαννούλη. Στην πέμπτη και έκτη θέση της λίστας θα βρεθούν, οι Αουγκούστο και Σφιντέρσκι που πήγαν σε Ναντ και Σάρλοτ για 5,5 και 5 εκατομμύρια αντίστοιχα. Τέλος ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Λούκας Πέρεθ που έφυγε το 2014 για λογαριασμό της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για 1,5 εκ. αλλά χάρη στο ποσοστό που είχε βάλει ο δικέφαλος, εξασφάλισε ακόμη 6 από την πώληση του παίκτη στην Άρσεναλ.

Ο Έλληνας διεθνής αν καταλήξει στη Βόλφσμπουργκ, θα καταφέρει εκτός από την πρώτη θέση στις ακριβότερες πωλήσεις του ΠΑΟΚ να μπει και στην δεκάδα με τις ακριβότερες αγορές των Γερμανών.

Το ρεκόρ για τους «λύκους» κατέχει ο Τζουλιάν Ντράξλερ που άφησε την Σάλκε για να πάει στους «πράσινους» για 43 εκατομμύρια. Στη δεύτερη θέση είναι ο Αντρέ Σίρλε για τον οποίο η Βόλφσμπουργκ έδωσε 32 εκατομμύρια στην Τσέλσι. Θέση στο «βάθρο» έχει και ο Κροάτης, Λόβρο Μάιερ, που έφυγε από την Ρεν η οποία έβαλε στα ταμεία της 25 εκατομμύρια.

Οι Γερμανοί έδωσαν 22 εκατομμύρια στην Τσέλσι για να κάνουν δικό τους τον Κέβιν Ντε Μπρούιν και 17 στην Χέρτα Βερολίνου για τον Τζον Μπρουξ. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Λουίς Γκουστάβο που έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου αντί 16 εκατομμυρίων. Μια θέση πάνω από τον «οδοστρωτήρα» της Κρήτης είναι ένας από τους τελευταίους των «μοϊκανών», ένα δεκάρι βγαλμένο από άλλη εποχή, ο λόγος για τον Ντιέγκο που «υποχρέωσε» τους «λύκους» να πληρώσουν 15,5 εκατομμύρια στην Γιουβέντους ώστε να τον κάνουν δικό τους.

Στην όγδοη θέση είναι ο δικός μας Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με 15 και η δεκάδα κλείνει με τους Ινάσιο Καμάτσο και Αντρέα Μπαρζάγκλι που ήρθαν από Μάλαγα και Παλέρμο για 14 εκατομμύρια.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.