Κρίμα, κρίμα για τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του!

Metrosport Team14 Αυγούστου 2024

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ
Ζέτερστρομ για το γκολ της ισοφάρισης: «Δεν κατάλαβα πως... σκόραρα!». Η ατάκα του ποδοσφαιριστή που πέτυχε, κατά λάθος, το 3-3 στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και οδήγησε το ματς στην παράταση και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ…τα λέει όλα. Δεν ήταν ο μόνος στο γήπεδο που δεν κατάλαβε το πως πέτυχε το τέρμα και έφτιαξε το κλειδί της πρόκρισης στους Σουηδούς.

Παίκτες, προπονητής και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν μέσα σ’ ένα κλάσμα δευτερολέπτου από τον ποδοσφαιρικό παράδεισο στην κόλαση. Δεν είναι υπερβολή να διατυπώσουμε ότι το χθεσινό παιχνίδι και κυρίως ο τρόπος που εξελίχθηκε, αποτελεί το πιο βασανιστικό, απρόσμενο, χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Οι κρίσεις- κατακρίσεις, τα συμπεράσματα δημιουργούν ένα κύμα απογοήτευσης που τούτη την στιγμή δείχνει ανυπέρβλητο. Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του τον τελικό για την πρόκρισή του στους ομίλους του Europe League και τα δυο ματς του πρωταθλήματος στην έδρα του. Πιστεύουμε ότι όχι μόνο οι φίλαθλοι αλλά και το ποδοσφαιρικό σύνολο της ομάδος είναι πολύ δύσκολο να βγάλει από την σκέψη του το «χτύπημα» που δέχθηκε και να παρουσιαστεί όπως πρέπει προκειμένου να ξεπεράσει με επιτυχία εμπόδια πολύ πιο εύκολα, πιο χαμηλά από το χθεσινό. 

Τούτη την στιγμή βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της αποτυχίας και της συνέχειας των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ. Υποχρεώσεις- αγώνες που θα οριοθετήσουν την προσδοκώμενη ή όχι αρχή του νέου πρωταθλήματος και το που θα συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη. Κατά την άποψή μας , όσο αφορά το πρώτο σκέλος, την αποτυχία, ο ίδιος ο ΠΑΟΚ συγκεντρώνει την συντριπτική πλειοψηφία των αιτιών που τον οδήγησαν στον αποκλεισμό.

Ο Λουτσέσκου με το 3-2 του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να επαναλάβει αυτό που έκανε στον προηγούμενο γύρο όταν πέτυχε το 0-1 με την Μπάνια Λούκα. Όμως οι ομάδες φυσικά και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο προπονητής – κατά τη γνώμη μας και όχι γιατί θέλουμε να εκτοξεύσουμε κατηγορίες- προέβη σε σωρεία λαθών στο δεύτερο ημίχρονο που ως ένα σημείο καθόρισαν ακόμη και το αποτέλεσμα. Μετά το 60΄ η αλλαγές τον Κωνσταντέλια και Ζίφκοβιτς απελευθέρωσαν όλη την δεκάδα του αντιπάλου. Η αμυντική παρουσία του ΠΑΟΚ αποδυναμώνονταν όσο περνούσε ο χρόνος. Το ότι μπήκε για αριστερός επιθετικός ο Βιερίνια μοιάζει με καταδίκη και της αριστερής πλευράς αφού ο Μπάμπα έδειχνε κούραση όσο περνούσε ο χρόνος.

Η παρουσία του Μιχαηλίδη έμοιαζε αυτονόητη. Η αλλαγή του Καμαρά με τον Τσιγγάρα έμοιαζε επίσης αυτονόητη …και δεν έγινε ποτέ. Μπορεί κάποιοί να υποστηρίξουν ότι δεν είμαστε προπονητές για να μπορούμε να κριτικάρουμε και να διαφωνούμε. Όμως όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι αποτελούν την κοινή ποδοσφαιρική γνώμη μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνονται παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι. 

Συμπερασματικά ο Λουτσέσκου έχασε με το χειρότερο τρόπο το πρώτο ποδοσφαιρικό στοίχημα και καλείται να καταφέρει να ανασυντάξει παικτικά και ψυχολογικά το σύνολό του και κυρίως να μην επαναλάβει λάθη σαν τα χθεσινά. Είναι μεγάλο κρίμα για τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.