Ο ΠΑΟΚ, η πρόκληση μετά το 2-2 και κανένας συμβιβασμός με την αποτυχία

Γιώργος Καστάνης13 Αυγούστου 2024

Αυτή είναι η πιο μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ από την έναρξη της σεζόν. Μέχρι να έρθει η επόμενη. Εδώ παρουσιάζεται μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη από το παρελθόν. Ότι έγινε έγινε πριν από μερικά χρόνια. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Το σήμερα μετράει για τον ΠΑΟΚ. Απόψε καλείται να κάνει ένα νέο βήμα προς τα εμπρός. Για να γράψει ιστορία.

    Πρακτικά ο ΠΑΟΚ όπως είναι δομημένος σε αγωνιστικό επίπεδο και παρά την καθυστερημένη ενίσχυση, κυρίως στην γραμμή κρούσης του, έχει τις περισσότερες πιθανότητες με το μέρος του. Αυτό το 2-2, του πρώτου αγώνα στην Σουηδία, του δίνει ένα ισχυρό κίνητρο. Για να κερδίσει, να προκριθεί, να τα παίξει όλα για όλα στους δύο τελικούς των τελικών που τον περιμένουν. Είτε με την Σπάρτα Πράγας, είτε με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Μέχρι όμως να φθάσει εκεί, πρέπει να πετύχει αυτό που όλοι οι φίλαθλοί του, θεωρούν ως αυτονόητο.

    Η Μάλμε είναι ένας δυνατός και υπολογίσιμος αντίπαλος. Οι παίκτες της, έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, σε σύγκριση με τα επίσημα ματς που έπαιξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Όμως….. στην κατάμεστη Τούμπα, εκεί όπου προσκύνησαν δεκάδες ομάδες στο παρελθόν, δεν θα γλυτώσουν. Αυτή, όπως σας την περιγράψαμε, είναι η γενικότερη αίσθηση που κυριαρχεί, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

    Κανείς, από όσους βρίσκονται μέσα στην ομάδα, δεν σκέφτεται την αποτυχία. Απεναντίας. Όλοι βλέπουν μπροστά. Πρέπει όμως να προσέξουν. Να μην υπεραισιοδοξούν στην θεωρία. Όσα σκέφτονται να τα κάνουν πράξη.

    Ο Λουτσέσκου έχει την ευκαιρία να προσθέσει μία ακόμη σπουδαία στιγμή, στην προπονητική του θητεία στον ΠΑΟΚ. Μέχρι να έρθει η επόμενη. Αυτή όμως, κόντρα στην Μάλμε, όπως και οι δύο επόμενες που θα ακολουθήσουν στο ενδεχόμενο της πρόκρισης, είναι οι πιο κομβικές της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου. Κανείς δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την αποτυχία. Κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί, ελαφρά τη καρδία, μία (απευκταία) αποτυχία. Είτε απόψε, κόντρα στην πονηρή Μάλμε, είτε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι, ανεξαιρέτως, ζουν με αυτό το μεγάλο όνειρο. Και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους στερήσει αυτή την σφοδρή επιθυμία.

    Μετά την κατάκτηση ενός απίστευτα δύσκολου πρωταθλήματος, προφανώς του πιο δύσκολου τροπαίου που έχει κατακτήσει, ever, μία ελληνική ομάδα, η προσμονή για τους νέους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ξεπερνά κάθε τι άλλο. Δεν προσθέτουμε καμία πίεση για το αποτέλεσμα. Το αυτονόητο, εκφράζουμε, γιατί απλά ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός από τους μεγάλους, που δεν συμμετείχε ποτέ μέχρι τώρα, στους ομίλους του Champions League.

    Για τον κάθε ΠΑΟΚτσή μία πρόκριση επί της Μάλμε, θα του «φουσκώσει» τα στήθη από υπερηφάνεια, θα του δώσει νέα μεγάλη ώθηση μέχρι τα επόμενα παιχνίδια. Μία αποτυχία, όχι απλά θα διαψεύσει τις προσδοκίες που υπάρχουν για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και έντονη αμφισβήτηση. Επειδή όμως είμαστε θετικά διακείμενοι, στεκόμαστε στην αισιόδοξη προοπτική. Και αφήνουμε κάθε τι αρνητικό, στην άκρη.

    Υ.Γ.: Η ανορθογραφία με την λευκή φανέλα και τον ανάποδο δικέφαλο αετό, πρέπει να διορθωθεί εδώ και τώρα. Ο Δικέφαλος Αετός είναι ένας. Είναι όρθιος. Ούτε γέρνει προς τα δεξιά, ούτε προς τα αριστερά, πολύ περισσότερο δε, είναι αδιανόητο να είναι στυλιστικά τοποθετημένος ανάποδα. Εκτιμώ πως οι υπεύθυνοι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.


    Υ.Γ.2:

    • · «Έφυγε» ο Ουαλλός...

    Για τον Σ.Φ.ΠΑΟΚ Παραδείσου ξεκίνησε ένας ακόμη ΠΑΟΚτσής. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Ψηλός από τη Βέροια ,ο Ουαλλός της γενιάς που όργωσαν εκδρομικά την Ελλάδα από το 1984, δεν ζει πια. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 13 Αυγούστου και ώρα 10:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στα νεκροταφεία της Βέροιας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του...

    Υ.Γ.3: Καλό ταξίδι στον Νίκο Ξηροκώστα. Αυθεντικός οπαδός της ΑΕΚ, απόλυτα προσηλωμένος στην ομάδα που αγάπησε με πάθος. Σεβασμός. Καλή δύναμη στους δικούς του ανθρώπους.

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.