Άρης: Η αλλαγή δεδομένων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας ήδη επηρέασε τις υποθέσεις Μορόν και Φαμπιάνο

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Αυγούστου 2024

Καθώς οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας παραμένουν στο σκοτάδι ως προς το ύψος της κρατικής επιχορήγησης, με συνέπεια να παραμένουν σε καθεστώς εκκρεμότητας η έγκριση συμφωνιών στις οποίες έχουν προχωρήσει, το ίδιο ισχύει και για τους Λορέν Μορόν, Φαμπιάνο Λέισμαν οι οποίοι περίμεναν προσφορές αλλά μέχρι στιγμής περιορίζονται σε… φιλολογικές συζητήσεις. 

Προφανώς αυτές μπορούν να μετατραπούν σε πράξεις εντός των επόμενων ωρών, τούτη τη στιγμή όμως οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και στην πραγματικότητα περιμένουν τη μετουσίωση όλων όσων τους έχουν μεταφέρει οι εκπρόσωποί τους εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. 

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι καλλιεργήθηκε λανθασμένη αίσθηση στους δύο ποδοσφαιριστές, απλά επιβεβαιώθηκε ένα εξαιρετικό (πρόσφατο) ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «The Atletic» στο οποίο καταγράφηκαν όλα τα δεδομένα της… αραβικής αγοράς και κυρίως οι διαφορετικές κατευθύνσεις που έλαβαν τα club από το Κράτος. 

Ξεκινώντας από τη διατήρηση των υπαρχόντων συμβολαίων, συνεχίζοντας στον περιορισμό των προϋπολογισμών και καταλήγοντας στο σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2034. 

Βάσει του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, φέτος, δεν θα έχουν τη δυνατότητα της αλόγιστης σπατάλης αλλά κάθε κίνησή τους θα εξετάζεται ενδελεχώς από το αρμόδιο όργανο.

 «Μέχρι στιγμής η Saudi Pro League Association (δηλαδή η Λίγκα) δεν έχει εγκρίνει τις υπογραφές παικτών από τα κλαμπ με εξαίρεση τα τέσσερα μεγάλα (σ. σ. Αλ Αχλί, Αλ Χιλάλ, Αλ Νασρ και Αλ Ιτιχάντ). 

Η Αλ Νασρ υπέγραψε έναν τερματοφύλακα μέσα από τα δικά της κεφάλαια καθώς η Αλ Χιλάλ έχει να διαχειριστεί μικρό μπάτζετ για να υπογράψει έναν παίκτη κάτω των 23 ετών. 

Η Αλ Ιτιχάντ υπέγραψε αρκετούς παίκτες και η Αλ Αχλί προσπάθησε να υπογράψει τον Ριτσάρλισον της Τότεναμ αλλά εισέπραξε την άρνηση της SPL.

 Αυτή η κατάσταση προκάλεσε σοβαρά ζητήματα, ειδικά από τη στιγμή που το Πρωτάθλημα πρόκειται να ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου και αρκετά κλαμπ χρειάζονται ξένους παίκτης. 

Η SPL προέτρεψε τα κλαμπ να προχωρήσουν κυρίως σε εσωτερικές μεταγραφές», είπε στο Metropolis 95.5 ο ρεπόρτερ, Αχμέντ Ραγκάμπ, σκιαγραφώντας την κατάσταση που επικρατεί στη Σαουδική Αραβία και εξηγώντας έμμεσα τις αιτίες μη δραστηριοποίησης των ομάδων.

 Θυμίζουμε ότι η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου

Ο Άρης περιμένει κι ελπίζει στον Φαμπιάνο Αυτός είναι ο λόγος που ο Φαμπιάνο Λέισμαν παραμένει ελεύθερος στην αγορά. 

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός περίμενε πρόταση για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με απολαβές περί των 3 εκατ. ευρώ. 

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού έλαβε προσφορά αλλά αυτή ήταν αρκετά χαμηλότερη των προσδοκιών. 

Πρόσφατα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του οι οποίοι τον παρότρυναν να κάνει υπομονή, προσδοκώντας προφανώς στη λήψη βελτιωμένης προσφοράς. Κι αυτό κάνει. 

Υπό αυτές τις συνθήκες και καθώς δεν έχει βρεθεί κεντρικός αμυντικός των χαρακτηριστικών του Βραζιλιάνου στόπερ, ο Άρης άνοιξε εκ νέου αυτό το κεφάλαιο και ήρθε σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκε πρόταση και αναμένεται η απάντησή του. Για… χατίρι του συμβολαίου από τη Σαουδική Αραβία ο Φαμπιάνο ήδη απέρριψε προσφορές από Τουρκία και Κύπρο και πλέον όλα θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα δώσει ο ίδιος στον εαυτό του (… και στους εκπροσώπους του) αλλά και από τον αντίστοιχο αναμονής του Άρη. 

Τι ισχύει για τον Λορέν Μορόν

 Πρόσφατα το metrosport.gr έγραψε ότι είναι θέμα ημερών η κατάθεση επίσημης πρότασης στην ΠΑΕ Άρης για την πώληση του Λορέν Μορόν και η αλήθεια είναι ότι αυτή η πληροφορία διοχετεύτηκε από τους εκπροσώπους του Ισπανού επιθετικού.

 Για την ακρίβεια, καιρό τώρα ισχυρίζονται ότι είναι ζήτημα… ωρών η λήψη επίσημης προσφοράς και στην τελευταία επικοινωνία που είχαν με ανθρώπους της ΠΑΕ Άρης μίλησαν για πρόταση η οποία θα φτάσει εντός της εβδομάδας που διανύουμε. 

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Το ίδιο ισχύει και για τον 31χρονο φορ ο οποίος σκέφτεται μεν την προσφορά που πρόκειται να έρθει, από την άλλη πλευρά όμως είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί και στα τωρινά δεδομένα. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της περιορισμένης συμμετοχής του στα τεστ προετοιμασίας στην Ολλανδία όπως και το ότι αυξήθηκε συντριπτικά ο χρόνος συμμετοχής του στα δύο τελευταία απέναντι σε Ελμπασάνι και Λαμία. 

Ειδικά στο πρώτο, θύμισε τον επιθετικό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου από πλευράς διάθεσης, έντασης παιχνιδιού, συμμετοχής στην ομάδα αλλά και μαχητικότητας. 

Είναι δεδομένο ότι ο μεν Άρης είναι θετικός στην προοπτική πώλησής του σε περίπτωση που ακούσει το «κατάλληλο» νούμερο, πρωτίστως όμως θα πρέπει να πάρει πρόταση. Ο λόγος που δεν έχει έρθει ακόμη από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας σχετίζεται με τις «απαγορεύσεις» της SPL προς τις ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.