ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημήτρης Γάκης: Ένας τερματοφύλακας… φονιάς!

Metrosport Team08 Αυγούστου 2024

Με αφορμή το εκπληκτικό γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ από την ΝΟΑ, βρήκαμε έναν δικό μας που το κάνει καλύτερα από τον Τσαντσάρεβιτς.

Ο Δημήτρης Γάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβρη του 1955 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα Κουφάλια. Από το 1974 μέχρι το 1978 φόρεσε την φανέλα του Αρη και υπερασπίστηκε τα γκολπόστ των «κίτρινων» 14 φορές. Την σεζόν 1978-1979 μετακόμισε στην Καστοριά όπου κατέγραψε μόλις 3 συμμετοχές καθώς πρώτος γκολκίπερ της ομάδας ήταν ο Νίκος Σαργκάνης.

Μέχρι εδώ ήταν απλά ένας τερματοφύλακας με λίγες εμφανίσεις, το καλοκαίρι όμως έδωσε τα χέρια με τον Παναιτωλικό σε μια απόφαση που έμελλε να του αλλάξει την ζωή. Στο Αγρίνιο έμεινε για 7 «γεμάτες» σεζόν με 237 συμμετοχές. Το 1980 η ομάδα του δέχτηκε ευρεία ήττα 5-1 από την ΑΕΚ για το κύπελλο με τον ίδιο να ευστοχεί από τα «11» βήματα στην πρώτη απόπειρα της καριέρας του.

Από την επόμενη σεζόν ήταν ο βασικός εκτελεστής πέναλτι της ομάδας, ακόμη και όταν άλλαζαν οι προπονητές σαν τα «πουκάμισα» όλοι γνωρίζανε ότι αυτό δεν αλλάζει.

Η σεζόν 1983-1984 ήταν ιστορική και ταυτόχρονα μοιραία για τον Σαλονικιό κίπερ. 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ο Παναιτωλικός πάλευε για να μην υποβιβαστεί στην Γ΄ κατηγορία. Ο Γάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 τέρματα μαζί με τον επιθετικό Γιώργο Μανδέλλο.

Στο εκτός έδρας παιχνίδι στην Ξάνθη είχε την ευκαιρία να σκοράρει για 12 φορά από την «βούλα», να μείνει μόνος πρώτος στα τέρματα και να δώσει το «φιλί» της ζωής στην ομάδα του. Αστόχησε για πρώτη φορά και στο τέλος είδε τον Παναιτωλικό να γεύεται το «πικρό» ποτήρι του υποβιβασμού.

Το 1986 μετακόμισε στην Βοιωτία για λογαριασμό του Λεβαδειακού όπου έμεινε 2 σεζόν, έπειτα «κρέμασε» και τα γάντια του.

Σήμερα ο Δημήτρης Γάκης είναι ο πρώτος Έλληνας τερματοφύλακας σκόρερ με 19 τέρματα, στην δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Σαργκάνης με 6. Άλλοι κίπερς που έχουν «πληγώσει» τα αντίπαλα δίχτυα από 1 φορά είναι ο Ηλίας Ατματζίδης, Αλέξανδρος Κασμερίδης, Νίκος Παπαδόπουλος και Γεννάδιος Ξενοδόχωφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.